Ukladanie polystyrénu na podlahu

Ahojte, dávam polystyrén (EPS100S) na podlahu a chcem sa spýtať do akej miery ste ho brúsili (zrovnavali). Mame na doske nerovnosti kvôli asfaltovým pásom. Snažíme sa to brúsiť aby sa nechýbal no niekde je to dosť. Rozmýšľal som že keď to robia ľudia čo stávajú domy, asi sa s tým nehrajú toľko čo my. Preto rozmýšľam do akej miery je to potrebné. Skladba eps10cm eps7cm syst. doska 3cm cement 7cm Ďakujem
Odpovedať
1
2
@igor256 Je tu more takych tem... poter to zatazi, nehrat sa s tym skoda casu, len najvacsie nerovnosti ries
Odpovedať
Nijako sme to neriesili,nebol cas. Mala som obavy,ci to tak moze byt,ale mohlo. Poter to vyriesil
Odpovedať
Fakt ste to tam len tak dali že sa to kyvalo? Tiež si myslím že si to sadne no zatiaľ sa s tým pre lepší pocit hrám. Už mám aj tak 90% prvej vrstvy za sebou. Strašia ma trošku príspevky typu "poter sa hýbe" a že praskol atď.
Odpovedať
@kejsix ešte ak sa môžem spýtať ci myslíš tými najväčšími nerovnostami? Máme miesta kde sa prekrývajú 2 asfaltové pásy a aj kúsky kde 4...
Odpovedať
@igor256 Prosím Vás ako ste to nakoniec vyriešili? Čo s miestami , kde sa prekrývajú aj 4 vrstvy hydroizolácie?
Odpovedať
@peto125 ahoj, brusili sme to rasplou na polystyren (malou - 10x25cm). Sice sa aj potom trosku hybal, no nebolo to take zle. Bola to dost narocna praca na nervy. brusis a niekedy ma clovek pocit ze je to horsie ako predtym :D. Mnohi ludia mi ale povedali, ze je to jedno. Ze by to tam teoreticky stacilo polozit. To je ale vyhoda/nevyhoda toho ze si to robi clovek sam, ze sa s tym viac pohra. No poter si na to sadne tak ci tak. Urobili sme to tak, ze sme mali 10cm eps, do toho sme ZHORA robili drazky na vodu a elektriku - lepsie sa robia zhora ako zdola a voda tolko nechladne od dosky. Ale to si tiez musite robit sami, lebo nebude cakat kurenar na elektrikara a vodara. Na to sme dali 7cm eps a na to 3cm systemovu dosku schutz. Dokopy to bola celkom fajn praca. Mas nejaku konkretnu otazku?
Odpovedať
@peto125 betonáři mi řekli ať se s tím ne...u, ať to tam nějak nahážu a bude. :) Já jsem drážky do EPS v místě kde byly spoje hydroizolace vypaloval horkovzduškou.
Odpovedať
@igor256 ďakujem :-) to s tými drážkami zvrchu znie ako dobrý nápad :-) Na trubky sa dáva aj taká penová izolácia, celú tú trubku obalíš...dávali ste aj to? Inak pri tej hydroizolcií ipou mi napadlo ,že tam kde by vychádzali 4 spoje nad seba, tak by som ju nedal, že by som ju dal o to kratšie, či to nie je dobrý nápad?
Odpovedať
@peto125 Ano, to kvoli ochrane. Napriklad ked ide cez stenu a EPS by si sadol tak aby ju neseklo. Co sa tyka toho asfaltu tak tam je problem, ze by mohol vzniknut neprekryty spoj. Vacsinou tam kde boli 4ks tak ich tam bolo skutocne treba. Napriklad ked nadpajas dlzku a prekryvas sirku. Tak ak das dlzku len vedla seba - mas tam sparu, detto sirka. Normalne v tom mieste kde je prilis velky kopec zbrus trosku z EPS pre dobry pocit. Podla mna je ta ipa skor taka poistka, lebo dom je tak ci tak nad urovnou zeme. Videl som ze niekde vo svedsku davaju iba na piesok a 30cm EPS a vobec neriesia ziaden asfalt. No opat ked uz si to clovek robi tak radsej nech to je poriadne. Ja som dal nad ipu celoplosne igelit na separaciu co mozno tiez funguje trosku ako hydroizolacia... Igelit na asfaltove pasy (vraj) netreba davat, no niekde som mal na vrchu penetrak a ten reaguje s EPS takze igelit odporucam. (separacnu foliu 50m2 za 20EUR ta asi pri dome za 100 000 nezabije)
Odpovedať
@peto125 normalne som vzal platne EPS a ukladal. Ziadne dorovnavanie vysky som nerobil. Zbytocna robota a cas. Dal sa poter a nic sa nehybe, nepraska.
Odpovedať
@peto125 a na co by boli na jednom mieste 4 kusy? Hlavne doladit detaily pospajania, nech to je vlhkotesne.
Odpovedať
@rkorba Budeme dávať 2 vrstvy - jedna G200 S40 a druhá parabit V60 S35. Kľudne sa môže stať, že na niektorom mieste budú 4 vrstvy. Tam uvažujem , že by som to neprekrýval, ale uvidím ako to bude v reály, keď to rozložíme:-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto125 tak nechas pri otvorenych oknach "odparit" teplovzdusnou pistolou trochu polystyrenu ;-)
Odpovedať
Měl jsem celkem 20 cm ps ve 4 vrstvách. První vrstvu jsem pokládal do cementového mléka. Jednotlivé vrstvy jsem mezi sebou lepil pěnou a zatěžoval. Byla to jedna z nejhorších prací na domě. Podklad je ale perfektně rovný a nikde se nic nehýbe. Myslím, že do ukládání se čas vyplatí investovat, popraskaných podlah jsou tady spousty. Myslím, že z toho můžou být za čas problémy. Třeba ustřihnuté trubky pt.
Odpovedať
@igor256 dúfam že na ipu si dal fóliu lebo IPA reaguje časom s polystyrénom a degraduje ho
Odpovedať
@miso79 dal, ale pokiaľ viem tak v60 s35 nedegraduje Eps ale napríklad taký Penetrak áno.
Odpovedať
@igor256 Mňa to čaká zajtra a myslel som že ak mám položený icopal Elastobit GG40 tak už nemusím dávať fóliu. Natavoval som to na podklad ktorý bol napenetrovaný so Siplast Primer Speed SBS http://www.zaklady.icopal.sk/4%20Prod... a sem tam je penetrák na okraji asfaltového pásu. Myslel som že celkovo modifikované pásy a výrobky z modifikovaného kaučuku sú vhodné priamo pod EPS. Odkiaľ berieš že penetrák degraduje EPS. V technickom liste nemá napísané žiadne obmedzenia čo sa týka EPS... (ale ani že je vhodný). Známy mi hovoril že to príliš intenzívne prežívam, že proste mám položiť podlahové EPS a hotovo. Akurát vyrezať na vodovodné trubky a elektro inštaláciu.
Odpovedať
@trubiroh aj mne ten čo bude robiť podlahovku povedal že na ipu sa dáva folia aby polystyren nebol v priamo kontakte s ipou ...
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh benzinovy/asfaltovy penetrak degraduje eps ale len podlahove,, napr fasadnemu neurobi nic,, ja napr neverim ani tej folii, radsej tam dam geotextiliu, , za 20 rokov budu vyberat pozrate eps od folie :D mam moznost vidiet na vlastne oci ako vie dotyk s PVC rozlozit polystyren za minutu, aj ked tie folie su PE ale kto ho vie :)
Odpovedať
@jblaze Nože daj video alebo aspoň fotky. Neverím, že PVC rozpustí EPS.
Odpovedať
@jblaze Tak teraz som už z toho úplne jeleň, podlahovému vadí a fasádnemu nie? Veď na fasádu sa asfaltový penetrák nenatierá.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 fotku ti mozem spravit, video by so ti zrobil casozberne ale kamera sa mi podzubkala :) ale ok ;) @trubiroh podlahovemu vadi, podlahovy nieje tak odolny ako fasadny, je akurat hustejsi,, fasadny eps je viac namahany asi preto je odolnejsi voci chemii :) ale ten vodou rieditelny penetrak mu nevadi :) ale este poznamka , sranda je to ze proces zieravenia eps, nezacne hned, a netrva len kym sa benzin odpari, ale trvalo to dlhsiu dobu, proste mi na kusok eps kvapol ten penetrak, a o rok bol do hlbky vyzraty, z vonku to ani nebolo vidno ,
Odpovedať
Profilova fotka
ja som daval na platnu EPS a tiez nebola v rovine. ak boli rozdiely tak som sa snazil aby schody boli max 1-2cm. na to folia, podlahovka a anhydrid, nic som nebrusil... a pod EPS este geotextilia
Odpovedať
@trubiroh ja som daval "nejaky" penetrak a na nom bolo napisane, ze nema prist do styku s EPS. Navyse ked som ho aj frkol na EPS, len tak zo zvedavosti tak sa nan celkom nalepil, nevyzeralo to moc "zdravo". Proste som si povedal, ze 2-4 hodiny srania s foliou ma nezabiju, toboz nie 50EUR za nu. Navyse to urobila moja zena celkom precizne, ja som zatial robil nieco ine. Samotny asfaltovy pas by skutocne nemal mat vplyv na EPS. Ale no nechces to zistit... :D Radsej som to tam proste dal. Inak neviem ci geotextilia separuje az tak dobre ako separacna folia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte pri pokladani podlahoveho polystyrenu okolo kanalizacneho potrubia (vyvod pre wc) a potrubia z “gulicky” v kupelni— je potrebne potrubie niecim obalit/oddelit od polystyrenu? Napr mirelon? Vdaka
Odpovedať
@prokennex dôvod obalenia? oddeľovať izolant od trubky izolantom? 🤔
Odpovedať
Profilova fotka
@prokennex nie, staci diery bud vyplnit liaporom 0-4 alebo eps drtou a hlavne urobit oddelovaciu foliu pod poter tak, aby ti nepozatekal do pripadnych spar.
Odpovedať
@sousedekovci89 @mgx ďakujem za reakcie. Nie, o izolovanie nešlo, skôr o také pocitovo "oddelenie" polystyrénu od odpadovej rúry..🙂 ďakujem
Odpovedať
@prokennex oddelovat to nepotrebujes, nie je na to dovod 🙂 ide len o to ze potrebujes vyplnit medzeru len to tak dokonale neobrezes.
Odpovedať
@prokennex pri eps oddelovat nemusis, ale nevyhnes sa tomu pri realizacii poteru...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?