Kotvenie polystyrénu

Dobrý deň, nemáte niekto skúsenosti s kotvením polystyrénu s kotvami sto-ecotwist uez8. Potreboval by som kotviť polystyrén o hrúbke 20 a 25cm a tieto kotvy sa mi zdajú na to ideálne. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
1
2
@steve22184 netreba kotvit
Odpovedať
skús kontaktovať @asex a potom daj vedieť, aj ja by som mal záujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro113 pripravujem stránku ecotwist .sk len nemám čas na jej spustenie. Kotvy mám pravda že už teraz v ponuke. Minulý rok som s kotvami zatepľoval domy a bol som s nimi nadmieru spokojný... asi pridám aj na net video z realizácie.... tu na modrej streche je to napr. @calimero komu sa kotvil dom... Ak niekto nekotví tak sa vystavuje riziku, že jedného dňa mu odletí celé zateplenie... PUR peny nie sú zázračné, hlavne časom vedia sklamať...
Odpovedať
@asex presne viem o čom píšeš. Na škole sme sa zatepleniu fasád venovali pol semestra a pol semestra sme sa venovali aj chybnými realizáciami. Aj technologický predpis k zatepľovaniu mám za sebou. Preto chcem určite kotviť a navyše sme vo veternej oblasti. A tieto kotvy sa mi véľmi páčia
Odpovedať
Profilova fotka
@asex kde konkretne si videl zlyhanie PUR peny ? :). Lebo ja som videl par zlyhanych zatepleni a vzdy tam bolo cementove lepidlo. A nehovorim to preto, ze ja mam penu. Mam tiez cementove lepidlo, lebo partia to s PUR este nerobila, tak som to neriskoval. @eri2 kotvit treba, ale len tam kde to system, alebo statik predpisuje. A to je minimalne na narozi.
Odpovedať
Profilova fotka
@asex kolko tak +/- stoji jedna taka hmozdinka ? je tam nejaky rozdiel v pocte potrebnych hmozdin na m2 pri tomto systeme ?, na 300m2 potrebujem cca 1800-2000 hmozdiniek ... tiez rtozmyslam ci isto do tychto alebo dat klasicke ..
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko ako dobre pozeram tak to bude okolo 70c/kus co je pri tvojej potrebe celkom palka :) http://www.vakolatwebaruhaz.hu/termek...
Odpovedať
Ja som nekotvil ani na narozi, riskol som to, celkom problematicke kotvit pri 30cm eps a dutych vibrolisovanych betonovych tvarniciach. Mam trochu obavy, hlavne tu celkom fuci. Cas ukaze... Lepene cementovym lepidlom.
Odpovedať
Ja budem lepiť na plášť 18cm EPS pur penou, a ako píše majkoj, kotvy budem dávať len do rohov, predpokladané spotrebované množsvo kotiev v každom rohu 50ks
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter 30cm nie je problem kotvit (npr STR-U ) akurat to nie je zrovna lacne. A ani BT nie je o nic vacsi problem ako moje dute tehly :).
Odpovedať
@majkoj mozno este prikotvim rohy, nemam este omietku. Ono, onehda som to konzultoval s baumitakom a odobril to aj bez kotvenia, ale ...
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter ako , nic sa nestane bez :), ja len, ze to problem nie je, keby si chcel :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj zlyhanie som videl napr. u tehly,... Pravda že pri odtrhovej skúške po nalepení to držalo ukážkovo...ale ako v lete na fasádu hrialo slnko a EPS dilatoval, tak sa to proste od tehly odtrhlo... spojenie s tehlou proste nenastalo, jej povrch je relatívne hladký a tá pena sa nemá o čo uchytiť...
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro113 treba mi dať vedieť keď to bude aktuálne a spravím cenovú ponuku...
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko @kriloter kotviť treba tiež rozumne, hlavne na nárožiach, okolo okien a iných otvorov, okolo sokla... proste kde ja niečim narušená alebo ukončená celistvosť... Ide aj o to aký veľký EPS sa lepí, ja som dával 2x1m a na tabuľu som dal 5 kotiev čo bohato postačuje... Čiže na 300m2 stačí 500-600 kotiev... Cena je závislá od odberu... Naviac ku kotve treba kúpiť prípravok na skrutkovanie čo je tiež nie lacné a tak ho požičiavam.... Takže ak chce niekto vedieť cenu treba mi povedať množstvo... cena je ale od 70 do 99 centov aj s poštovným... minimálny odber 100ks... + prípravok podľa hrúbky EPS
Odpovedať
pokial som spravne odpozeral postup u nas na stavbe: celoplosne natieranie stycnej plochy a jej nalepenie na obvodovy mur cementovym lepidlom medzi kvadre EPS natlacena PUR pena, aby nebola ziadna skara + ich to spoji na EPS tenka vrstva ?lepidla? na to sietka na to fasada a omietka neviem si predstavit, ako sa takato masa dokaze odtrhnut, nakolko v podstate do kazdej spary sla PUR pena + sietka, to musi prezit vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja Penetrák vydrží len pár rokov .Koliduje zo solami ktoré obsahuje omietka. celoplosne natieranie stycnej plochy a jej nalepenie na obvodovy mur cementovym lepidlom s prepáčením za výraz ale toto je chobotina .Ak máte pochybnosti tak si to skúste reálne urobiť,pochopíte.. Skúste si tú sieť roztrhnúť po pár mesiacoch čo je vtlačená do lepidla.Je krehká ako hajzlíkový papier.
Odpovedať
@mesarosanton ako prejdu soli z omietky cez v tomto pripade 300mm hrubu vrstvu z EPS a PUR peny?
Odpovedať
Dlho som si lámal hlavu nad tým, ako ukotviť 25cm EPS. Pôvodne som nebol zástancom kotvenia a uvažoval som o zateplení iba lepením na PUR penu. Aj preto, že som sa bál tepelných mostov kovových kotiev. Ale čím viac som nad tým rozmýšľal, tým viac som bol pre kotvenie rozhodnutý. Po konzultácii s @asex sme zvolili EPS bloky s rozmermi 2x1m (menej spojov, menej PUR peny a menej tepelných mostov) a kotvy Ecotwist. Bolo to jedno z najlepších rozhodnutí. Tie kotvy sú cenovo porovnateľné s inými kotvami pre tak veľké hrúbky EPS, ale na rozdiel od klasiky prinášajú obrovskú úsporu práce, keďže netreba vykružovať otvory na tanieriky a následne do nich lepiť okrúhle zátky z EPS. Takže v konečnom dôsledku aj cenová úspora. Na skúšku sme spravili test pevnosti, bez PUR peny, iba s kotvou Ecotwist. Tá kotva drží v Ytongu ako šľak, pri snahe odtrhnúť EPS od Ytongu sme zlomili EPS, pričom kotva sa ani nepohla.
Odpovedať
Profilova fotka
@asex praveze pena oddilatuje daleko lepsie. Toto co popisujes sa stane len vtedy ked niekto setri na penetracii. Ja mam vnutri SDK lepeny pur penou a garantujm ti, ze tu PUR z tej tehly dole nedas nicim.Ma praveze daleko lepsiu prilnavost ako cementove lepidlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton tak ja som zhodou okolnosti musel z toho lepidla dostavat prec a bol som cely dorezany. Takze nepouzivaj sra.ky na stavbe, nebudes mat sietku ako papier.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj vo vnútri do drží dobre, tam sa nič nedeje, ale ako som hovoril, pri tom ako svietilo slnko na EPS som bežne počul hlasné praskanie ako ho postupne trhalo od podkladu... je to moja praktická skúsenosť, žiadna teória... tiež som dovtedy neuvažoval nad kotvením... ja nehovorím že to treba preháňať... iba to treba poistiť aj keby to malo byť len 100 kotiev na celom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@asex tiez mam tabule 2x1m, kotvit isto chcem, ale budu to obycajne kotvy, uznavam ze tie ecotwist maju cosi do seba, ale cena to zabila :), dakujem aj za tvoju skusenost s kotvenim tych velkych tabul , uvazoval som kolko kotiev dat, kedze predsalen mi zda davat 10 -12 do jednej tabule prilis vela, ale take molo odporucanie an m2, ak sa pouzivaju klasicke 0,5x1m tabule. mozno bude ako vravis 5-6 na tabulu stacit .. mozno na rohy viac ...
Odpovedať
Profilova fotka
@asex Co sa tyka kotiev suhlasim. Co sa tyka peny, neverim, ze problemom je pena. Takmer cely sokel som osobne lepil penou a drzi , kdezto par platni dolepila potom partia cementovym a tie som musel dolepit ja penou, lebo odpadli. Pokial sa napenetruje a nelepi sa na zaprasenu stenu neexistuje aby cokolvek odpadlo. To skor praveze odpadne to cementove, pretoze je menej pruzne. Tu na fore je dost ludi co lepili penou a ani nekotvili a nemaju najmensie problemy.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ak sa napenetruje, tak to môže zmeniť celé ponímanie... otázka je, kto penetruje stenu pred tým ako na to dá EPS... reálne som to ešte nikoho nevidel... Nevidel som aby ešte odpadlo EPS pri lepení na penu, ale videl som keď lepili na lepidlo a nekotvili a spadlo to a nie len na jednom dome...
Odpovedať
Profilova fotka
@asex Ano presne ako pises, nikto to nepouziva, ale je to v (takmer) kazdom technickom liste lepidla, systemu :). Pri spravnom pouziti su kotvy pri RD zbytocne (okrem rohu samozrejme), ale ak su pouzite, dokazu zachranit to co sa pokakalo pri realizacii.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@asex @majkoj chcem lepit fasadny eps 20cm cementovym lepidlom Capatect 186 celoplosne bez kotiev, ide o bungalov do vysky max 8m. Kotvit chcem len rohy domu. Podklad je porfix 30cm. Je to spravne riesenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@danifedor to by mal posudit statik vzhladom na tvar a polohu domu, ale v zasade ano. Obycajne byva doporucenie v technickom liste k lepidlu.
Odpovedať
@majkoj Je nutne ten porfix penetrovat pre lepenim eps? Mam pocit ako by to ten porfix okamzite vypil do seba, ci to ma vobec nejaky efekt...
Odpovedať
Profilova fotka
@danifedor urcite penetrovat, effekt je ten, ze potom to uz pit nebude, to je dolezite pre lepidlo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?