Aká je pena na lepenie polystyrénu Tekapur?

Nemá niekto skúsenosti s penami na lepenie polystyrénu? Núka sa mi TEKAPUR od slovinského výrobcu za dobrú cenu oproti konkurencii ako ThermoKleber, Tytan a pod. Robil s tým niekto? Má nejaké referencie?
Odpovedať
Zateplenie - polystyrén lepený nízkorozťažnou penou Tak oživujem túto tému na druhý pokus: Milí stavitelia, prosím vás o radu a skúsenosti so zateplením domu. Rozmýšľame nad lepením polystyrénu penou na steny (namiesto klebru). Len nepoznáme všetky pre a proti. Je to jednoduchšie alebo náročnejšie - finančne, pracovne? Vyrovná sa kvalita zateplenia lepeného penou kvalite zateplenia lepeného kléberom? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Neviem ako to drzi na stene ale my sme tak lepili polystyren na dosky na podhladoch a drzalo to super neslo to 2x ani odlepit .To by zaujimalo aj mna ze ako to drzi na tehle alebo ytongu?...A bolo to urcite menej pracne ako zarabat kleber.
Odpovedať
my sme túto metódu použili minulú jeseň, cenovo to vyšlo myslím že narovnako, ale skôr sa mi marí, že to bolo o troška lacnejšie , ale vraj sa s tým veľmi dobre a jednoducho robilo, muž povedal, že už by to ani inak nerobil.... jediné, čo bolo na tom drahé, bola tá pištoľ, čo sa do nej vkladajú tie peny... stála myslím cca 30 eur.... aby som nezabudla, nič sa tomu ani v mrazoch ani v teple nič nestalo.... podľa logiky vychádza, že by to malo izolovať lepšie, nakoľko aj tá samotná pena sa správa ako izolant.... lepili sme to na ytong
Odpovedať
@stanislava111 dakujem ti za info. :-)
Odpovedať
aj my rozmýšľame zatepliť základy a lepiť to penou, je to jednoduchšie a aj rýchlejšie. Pištoľ máme tak už len kúpiť peny .-)))))
Odpovedať
@luciac :-) ahoj, tak som rada, že na tým takisto ešte niekto rozmýšľa. Aj máte predstavu koľko fliaš tej peny miniete? My si to nevieme vyrátať... :-|
Odpovedať
my sme davali polystyren aj do podbitia a lepili sme penou. drzala tam super a aj drzi. od steny som to neodlepila. ked to aj niekto odtrhne lepidlo zostane na stene.
Odpovedať
penou sa dá lepiť aj Nobasil na stenu Ytong?
Odpovedať
@mima1 a davali ste aj tie hmozdinky do polystyrenu ci len zalepit. Teda ked sa zatepluju zaklady len sa to lepi alebo aj sa prichycuje hmozdinkami ?
Odpovedať
my sme to len lepili. da sa to vyskusat na kusku. niekde na stene. @luciac
Odpovedať
http://cukrar.rajce.idnes.cz/Pena/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ja som lepil polystyren na asfaltove pasy (sokel) s Tekapurom (4.76) a neda sa to odtrhnut. Oproti konkurencnemu Ceresitu (7.75) neporovnatelna cena, takze ja idem na jar zateplovat dom a kupujem Tekapur. Ak by povolilo po par rokoch, poistim kotvami.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Stara tema, ale skusenost tu dam svoju. TekaPUR , vydatnost urcite nesedi spravite cca6-7m2, aj to bude musiet byt uplne rovny povrch. Ked sa rozmiesa je super asi 2-3m no potom uz straca na kvalite. Lepivost ano dobra hlavne na vsetko okolo vas, ale polystyren a tehly? Odporucam polystyren kotvit! Kvalita po zatvdnuti je asi adekvatna k cene . Staci asi 2-3 tyzdne a pena sa droli na prach. Odporucam ju okamzite zakrit lepidlom. Ja som zateplil celu jednu stranu domu touto penou a viem ako som nadaval. Vypocitane to bolo presne na cely barak . Nestihol som zakotvit polystyren a tak ostal asi 3-tyzdne. Prisiel vietor a lepil som ho nanovo. Potom som dominal penu (kupene 24kusov) na vyplne dutin atd. Barak som dolepil konkurencnou penou a hlavne nemusel som kotvit uz polystyren. Pena sa nedroli ani po roku. Ulakomil som sa na cenu ale zaplatil som potom este viac!!! Teda prakticka skusenost na viac ako 50m2 , urcite by som ju neodporucal. U nas v stavebninach ju aj stiahli s predaja. Nie som sam co nadavam.
Odpovedať
@mukl ..my sme posledný dom lepili na sklonku zimy s DEN BRAVEN Winter...a tusim uz viac ani s nicim iným nebudem lepiť, v pohode to zvládal jedem a aj spotreba pasovala..oproti lepidlu-klebru, predtym, bola aj trolinku mensia spotreba.Inak lepili sme polystyrén a polystyrénové tvárnice systémom strateného debnenia
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@pr Ahoj takze ty mi odporucas DEN BRAVEN? mne ho odporucili v stavebninach.. ako by si mi odporucil podbitie krovu...Mam sedlovu strechu a chcem podbit do rovna t.z. na koniky... Ale otazka je ze ako postupovat potom..Co tam dat?alebo co sa bezne dava? OSB, kleber, omietka? Alebo OSB, XPS , Kleber, Omietka? Uz som pocul ze priamo XPS, kleber, omietka... Tak ako na to?
Odpovedať
@madyyy: alebo superdoska - tu mozes natriet (moze mat relief dreva) alebo kleber a omietka.
Odpovedať
použil som Den Braven winter a super....
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 To ani netusim co je..idem to pohladat..
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 Teraz som to pozrel...vyzera to super....dakujem moc.
Odpovedať
@madyyy : zatial s tym este nemam skusenost, len mi to bolo tiez odporucane, clovekom co mi robil strechu - na podbitie "stablonu".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?