Kotvenie polystyrénu do tehly

Zdravím strecháči. Môžte mi prosím poradiť aké kotvy sa vám osvedčili na kotvenie polystyrénu do tehly? Koľko kusov ste dávali na 1 tabuľu? Tehla je dierovaná Heluz Uni 30 a polystyrén bude šedý hrúbky 20cm. Vďaka
Odpovedať
Na penu, bez kotvenia...
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslav33 dedo758 dobre napisal, na penu to staci dat a nemusis to ani kotvit, to je zbytocne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je to rodinný dom, výška max. do 10 m, môžete robiť zateplenie aj bez kotvenia. V tomto prípade ale použite kvalitnejšie lepidlá s lepšou prídržnosťou. Z našich produktov odporúčame Baumit StarContact alebo StarContact White. Ešte alternatívne je možné použiť lepiace kotvy Baumit StarTrack, ktoré sú pod izolantom. Ak by ste sa predsa rozhodli pre kalsické kotvy, použite zápustnú montáž.
Odpovedať
@miro_baumit ďakujem za odpoveď, chcem použiť starcontact a šedý polystyrén Startherm reflect. Takže kotvy teda riešiť nebudem. Na sieťkovanie polystyrénu následne stačí duocontact, alebo je lepšie použiť starcontact?
Odpovedať
@miroslav33 Tiez som uvazoval ci nekotvit, lepil som PUR penou Ceresit. Nakoniec som kupil kotvy Ecotwist. Skusal som nasucho pevnost kotvy, odrapilo polystyren o velkosti 1 velkej buchty lepidla. Kotva zostala pevne drzat v murive (Porotherm). Daval som 6ks/m2, cize 3 kotvy na jednu tabulu. Ak by si sa pre ne rozhodol (odporucam) bacha na to ze treba dokupit aj nastavec na uchytavanie (cca 30 E)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?