Mravce v zateplení polystyrénom

Čavte iba sa chcem podeliť s Vami ak by mal niekto podobný problém. Do zateplenia rodiného domu som si s drevom z hory doniesol Královnú mravca tesárskeho alebo drevokaza. Mál som tri roky zateplenú chalupu s polystyrénom. Začali mi vyliezať mravce z pod fasády a poviem ako ozaj veľký. Hned som ich začal riešiť tak som zacal čo som mal doma Bros prášok, to nefungovalo červené granulky to tiež nefungovalo. Tam som si kúpil Advient ant gel. Dal som im to rovno pred vychod jupí konečne niečo žrali. Potom sa na tri dni stiahli a zas vybehli tak som sa nesral a fukol som biolit pod fasadu a hneď nato pur penu tak som urobil niekolko bodov takychto.. aaa mravci sa prehrizli pri okne cez apo lištu.. tak znovu biolit a pena... prehrizli sa pri inom okne.. tak som zavolal deratizerov.. a na dva krat mi aplikvoali Skult gel, ten celkom žrali, stiahli sa na 4 dni a potom vyšli po tyždni mi dali iný gel Maxforce Quantum a to si vobec nevšímali. Tak som nainštaloval búdky kde bol Digrain Ant gel. Sem tam to niektorý žral. Jedno ráno po búrke mi vyšlo na dvere 100 mravcov som ich rátal... tak som im podal Advion ant gel take Ďubky som po dverach porobil. Oni sa vrhly na ne tak ked im to chutilo urobil som viac ďubiek ale už nie priamo pred ich otvor ale p o cestičkách a vrhli sa na to... medzi časom som sa dohodol z novým deratizérom, že urobí postrek keď znovu začnú vyliezať a už prešlo 5 dní a mravce stále nikde vyzerá to že ich ten gél zničil. Preto ho chcem odporučiť. Advion ant gel... Teraz uťesnujem všetky dierky do fasady kde by mi mohli do buducna vliezť... držím Vám palce z bojom ak čítaťe tento článok asi už bojujete... :) Prikladám fotku mravca a tiež ako to vyzeralo keď som im dal posledný krát gel jak sa na ňom mrvili...
Odpovedať
Vyzerá to, že to naozaj funguje, keď sa začali stiahnuť. Držím palce, nech to vydrží, a skvelé, že si to celé aj poriadne zabezpečil, aby už neprišli späť. 😊
Odpovedať
Neviem ci to tu nezavana takou mensou reklamou 😆
Odpovedať
Vacsou...
Odpovedať
Tiež sme kedysi bojovali s mravcami priamo v interiéri. Už si nepamätám, čo na nich nakoniec zabralo, ale viem, že to bola poriadna otrava. Tip na ten gel si ukladám – môže sa zísť, ak by sa znova objavili. Držím palce, nech máš od nich už pokoj!
Odpovedať
Profilova fotka
u nas sa tiez mravce dobijaju vselijak dovnutra. Ked ich zbadame, hned ich praskujeme a zaciname vetou "zase mravce" a druha veta je - melisko mravce zase. https://www.youtube.com/watch?v=p96Ig...
Odpovedať
Neviem či aj na tamtie no neraz mi voči mravom pomohla Sóda Bicarbona. Likviduje im cestičky, ktoré si značkujú kyselinou a s cukrom ich ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sissik:

u nas sa tiez mravce dobijaju vselijak dovnutra. …
@sissik Možno nad ním bývajú Šarinovci.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako my sme si doposial vystacili normalnou kriedou alebo tymi domcekmi. Ale uvidime, mozno budu kazdy rok odolnejsie 😁
Odpovedať
Profilova fotka
pri nas sa napr. zacina les a o susedny pozemok sa dlhodobo nik nestara. Tak sa necudujem, ze je ich pri nas plno. Akurat nechapem, ze prezili aj 4 roky prestavby a buchania :-D to vraj nemaju radi. Ale nachadzam ich tolko v zahrade, ze sa mi az verit nechce tomu, ze mravce maju radi pozemok bez buchotu
Odpovedať
ale dobru reklamu si tu spravil, kamosko. super. chvalim. 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majodob:

Čavte iba sa chcem podeliť s Vami ak by mal niekt…
@majodob všetky prípravky sú veľmi dobré, ale záleží na čo... napr. aká je aplikácia a o aké mravce ide... Na tesárske sa mi osvečili dva prípravky. A nebudem tu písať všetko že som použil nejaký gel na nejaké mravce niekde... a na odpovede reklama atď nebudem odpovedať článok je určených ktorí hľadajú pomoc z takými mravcami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?