Zateplenie fasády podlahovym polystyrénom

Dobrý deň má niekto s týmto skúsenosť nechcem zatepľovať sivým polystyrénom podlahový S 200 má podobné vlastnosti ako sivý a je pevný páči sa mi viacmohol by som ním zataplovat ?ďakujem za info
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Nie. Podlahový neobsahuje UV filtre a stabilizátory. Na slnku by rýchlo zhorel . Ak chcete kvalitný pevný polystyrén na fasádu tak Austrotherm. https://www.austrotherm.sk/vyrobky/au...
Odpovedať
@mesarosanton To som teda este nepocul.To akoze to uv ziarenie prejde aj cez omietku?
Odpovedať
@hydros Ja mam stitove plochy tiey zateplene podlahovym a ziadny problem....
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan72 Počkajte pár rokov . Len určitú časť žiarenia zachytáva omietka. Tak isto fasádny polystyrén nieje vhodný do interiéru .Z dôvodu tých stabilizátorov ,ktoré sa z neho vylučujú.Sú karcinogénne. V severských krajinách sú tieto stabilizátory zakázané. Používajú sa iné.Tak isto je rozdiel medzi našimi výrobcami a napríklad s Austrothermom z Rakúska. Stačí si k tomu pričuchnúť. Rozdiel spozná aj ten čo stým nepracuje.
Odpovedať
@mesarosanton trebe prejde uv aj cez slipy tak bacha na vajcaa. Aku cast teda zachytia 2 vtstvy lepidla penetrak plus omietka?
Odpovedať
@mesarosanton Tento argument sa mi nezdá. Fasádne sivé polystyrény nie sú UV stabilné a sieťka+kleber im predsa stačí.
Odpovedať
Profilova fotka
@hydros zatepľovať EPS S200 môžeš....jediný dôvod prečo sa S200 nepoužíva na zateplenie je jeho cena.... ale na čo je na fasáde "pevný" EPS mi jasné nie je....sivý fasádny EPS je určite vhodné a ekonomickejšie riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Trošku sa chlapci vrátiť do školy a poštudovať o žiarení.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl , ktorá značka sivého je najlepšia podľa vás?
Odpovedať
@mesarosanton kde si studoval?
Odpovedať
Profilova fotka
Že sa tu vôbec bavíte s človekom čo sám napísal že s tým nepracuje a kvalitu polystyrénu zisťuje čuchom, asi zasa nejaký kuchár čo raz doniesol obed na stavbu a teraz sa vyzná do všetkého. @hydros zavolaj výrobcovi od ktorého ten materiál máš a ten ti povie čo a ako.
Odpovedať
@hydros 200-ka polystyrén je zbytočne drahý. Na fasáde pevnosť neptreba, zabezpečí ju omietka. Sivý polystyrén sa na slnku deformuje, je nezdravý, jeho izolačné schopnosti sú vymyslené. Oplatí sa čo najlacnejší a čo najhrubší fasádny polystyrén. Oplatí sa nezávislý stavebný dozor, zatepľovacie firmy obvykle nalepia polystyrén zle a ten neizoluje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mesarosanton myslim, ze na vratenie sa do skoly si daleko lepsi kandidat :)
Odpovedať
@edomcek Zaujímalo by ma čo je na sivom nezdravé v porovnaní s bielim a odkiaľ berieš, že izolačné vlastnosti sú vymyslené? Daj dôkazy a keď ich nemáš tak netrep kokotiny.
Odpovedať
@ruren Nauč sa gramatiku a slušné vyjadrovanie.
Odpovedať
@mesarosanton Kvalita stavebných materiálov zisťovaná čuchom :-) Toto bolo fakt dobré :-D
Odpovedať
@edomcek A to je všetko na čo si sa zmohol?
Odpovedať
Profilova fotka
@elisss54 na výsledný efekt zateplenia bude mať voľba dodávateľa EPS oveľa menší vplyv ako kvalita samotného prevedenia. Ak veľmi chcete kontrolovať kvalitu ....vyberte si dodávateľa s dobrou cenou a vyžiadajte si technické listy, garantované rozmerové tolerancie a mernú hmotnosť ....odvážte si´kontrolne dosku a preverte či je merná hmotnosť (á 14,5-16kg/m3) v súlade s technickým listom....obecne platí že nižšia merná hmotnosť znamená horšie izolačné vlastnosti. Ja som presvedčený že všetky značky splnia požadovaný účel dostatočne....treba si skôr odsledovať presnosť lepenia - aby medzi murivom nebola priveľká medzera a rovnako aby jednotlivé dosky boli medzi sebou bez medzier.....ak sa nejaké medzery vyskytnú je potrebné ich vyplniť PUR lepidlom na EPS. Odsledovať si detaily dostatočného prekrytia rámu okien a dverí. Voliť čo najsvetlejšie odtiene fasády....zvlášť na južnej strane je to podstatné....(Prípadné menšie problémy s nerovnosťou možno opraviť brúsením. Mne osobne "naháňanie" milimetrových presností na fasáde príde celkom bezúčelné.)
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl , ďakujem...., je v tom kus pravdy...Je dôležitý aj dodávateľ a veľmi. Ved práve preto, že už sledujem všetko možne aj nemožné...
Odpovedať
@mesarosanton ....ale co sa tyka fasady,tak pod dvoma vrstvami lepidla a omietkou ja jednoducho UPLNA TMA,ziadne uv ziarenie tam neprenikne.
Odpovedať
@mesarosanton uv stabilizator sa nepridava nikam na 70f aj 100s sa pouziva presne ta ista surovina len vaha a velkost guliciek sa upravi s mnozstvom pary a casu ako dlho sa naparuje a na 150 a 200s sa vacsinouz pouziva trochu ina surovina lebo tam treba aby boli este mensie tie gulicky a vacsia vaha na kubik
Odpovedať
@eagleowl ,poľské eps majú bežne 12kg/m3..
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik a ?
Odpovedať
@eagleowl ,naša norma na fasádny EPS hovorí 13,5 až 18 kg/m3
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik a čo s tým mám ja ?
Odpovedať
Profilova fotka
@hydros nieco na tom co vravi @mesarosanton bude, ci to suvisi s UV to asi nie, ale napr ja som ttochu testoval odolnost asfaltu, v roznych variantach, vodo riedeni, benzinom a tak, a teda podlahovy polystyren asfalt s benzinom zozral za 1 rok po celej hrubke a zrak ho nie len pokial sa benzin vyparil , v podlahovy nieje urceny do exterieru kde su drsnejsie podmienky , ja by som to teda nerobil ;)
Odpovedať
@eagleowl ,dohromady nič..akurát v príspevku včera 16:49 tvrdíš:"Ja som presvedčený že všetky značky splnia požadovaný účel dostatočne...." Ja o tom nie som presvedčený..tvrdím,že sa na našom trhu sú značky,ktoré nespĺňajú kritéria ktoré určujú naše normy.Osobná skúsenosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik Môžeš napísať v ktorej norme a kde v nej sa nachádza požiadavka na objemovú hmotnosť fasádneho polystyrénu.
Odpovedať
@martosko ,nenašiel som to na nete,tak dám aspoň fotku. SNT 72 7221-2
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik samozrejme pod pojmom "všetky" značky som mal na mysli bežne známe značky na našom trhu....Polyform, Isover, Slovizol, Austrotherm (iste sú aj iné)....a samozrejme povedal som aj to že si treba vyžiadať (stiahnuť) technické listy a prípadne PREVÁŽIŤ dosku a vypočítať mernú hmotnosť (samozrejme prevažovať dosku potom ako som vyložil pol kamiónu na dvore už je zbytočné - to treba spraviť pred kúpou :-) .....podľa toho sa rozhodnúť...s tým, že som napísal čo považovať za dobré hodnoty. Či je u nás bežne dostupný "poľský" EPS neviem....možno sa dá zohnať aj ukrajinský :-) ..... ja jednoducho u človeka čo hľadá kvalitu nepočítam s takýmto spôsobom uvažovania....obecne platí že v Poľsku sa kvalita nehľadá :-) .. dobrou cenou som mal namysli cenu, ktorú mi ponúknu stavebniny....lebo obyčajne každé stavebniny majú "svoje" značky s ktorými robia....tým pádom dokážu dať na tú - ktorú značku aj lepšiu cenu....a preto trvať na konkrétnej značke nemusí byť výhodné. Ak teda kupujúci dodrží to čo som napísal nijako nemôže spraviť chybu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?