Pukanie po zateplení RD polystyrénom.

Zdravím Vás. Idem sa opýtať či má niekto skúsenosti s akustickým pukaním nalepeného polystyrénu na Porfix. Pred dvomi mesiacmi sme začali zatepľovať polystyrénom 150 rodinný dom z Porfixu, novostavba postavená pred 3 rokmi. Zvolili sme celý systém od JUBu "bohu žiaľ". Zateplenie sme riešili poctivo, platne boli riadne lepené na rámiky a tri buchty do stredu a všetko riadne do roviny. "teda nie vždy sa to dalo, lebo tie platne od spomínanej firmy boli dosť banány, ale kde bolo zle, poznačilo sa brúsiť." No ale zrazu cca 5 dní po lepení sa postupne začali ozývať rany z fasády ako keby niekto silou buchol po fasáde mucholapkou. Spočiatku sa to ozývalo tak raz za hodinu, no potom aj 5 x za hodinu a rany boli dosť silné. Toto trvalo asi mesiac a pol. Chvalabohu sme s tým nič nerobili a potom som si všimol, že polystyrény, ktoré boli ukážkovo nalepené sú poskákané, rožky vytŕčali aj 2mm a dokonca tam kde neboli medzery medzi nalepenými doskami už medzery boli, niekde 1 mm, niekde i viac. Pri zateplení sme použili základné lepidlo od JUBu. Má s tým niekto nejakú skúsenosť??? Ja mám podozrenie na slabú kvalitu lepu, lebo na vreci píšu 2 - 3 hod spracovatelnosť no v našom prípade už po pol hodine bola prilnavosť velmi slabá, no a čo sa dialo počas tuhnutia lepu neviem. Dokonca pri slabšom tlaku pri nalepovaní sa lep jednoducho roztlačil ako plastelína a nechytil. Konzistencia bola však správna ako keby sa na povrchu vytváral mikrofilm. Druhá alternatíva polystyrén bol čerstvý a po nalepení začal pracovať. Inak si to neviem vysvetliť, no určite to nieje bežné. Fasáda je už v sieťke a aj vytretá. Riadne sme to nakotvili a každú platňu vypenili v spojoch, no mám obavu, aby to časom nezačalo praskať alebo kieho. Riešil som to aj v JUBe no tí len kývali plecami s tým, že napíšu nejakému pracovníkovi asi od výrobcu lepu ale ani po dvoch mesiacoch nemám spätnú väzbu. Každopádne ak sa s tým niekto stretol napíšte aké máte skúsenosti. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@blaggo v podstate tebe už je jedno, či sa zistí príčina , keďže to máš zaklébrované. Nedával si náhodou sivý eps a nechránili ste pred slnkom, noci sú dosť studené . Potom by som sa nečudoval, že to poodskákalo.
Odpovedať
@blaggo cele zle 😞 Pnutie v eps ti poodtrhalo lepidlo od steny, bud to dat dolu, alebo rychlo ukotvit v tvojom pripade maximalym poctom kotiev na m2. Nezabudni kotvit a zablendovat za pomoci epskovych zátiek. Edit: Ked to uz mas v sietke, tak by som to taktiez kotvil cez sietku a znovu radsej presietkoval, ako to daval cele dolu.
Odpovedať
@igorkoo jedno mi to môže byť vo vzťahu k tomu, že s tým už moc asi nenarobím. No na druhej strane ak má niekto podobné skúsenosti vedel by mi povedať čo to časom robí, poprípade by som zatlačil na predajcu, nech mi dá nejakú garanciu v prípade, že sa čosi začne diať.
Odpovedať
@rkorba no snažil som sa to riadne pokotviť a ešte som vystriekal tie medzierky penou. Myslím si, že stena určite neodpadne len sa skorej bojím, aby sa nevytvorili časom prasklinky na fasáde. Každopádne niekde nastala chyba a ja mám zato, že to bude v materiály, resp. kombinácia "kvalitný" lep a nevyzretý EPS. Zateploval som to so známym ktorý zateploval RD aj bytovky, má skúsenosti a vravel, že s týmto sa ešte nestretol.
Odpovedať
@blaggo Aké lepidlo a EPS ?
Odpovedať
@martin272 lepidlo JUB Unifix a EPS tiež JUB. Ako keď to lepidlo vyschlo bolo tvrdšie jak Duocontakt, ale spracovatelnosť a vlastnosti mizerné.
Odpovedať
@blaggo eps ti vyzrelo este vo fabrike, len mohlo mat vnutorne pnutie, ktoreho vysledok si pocul. Vysledkom ostava JUB system nekupovat.
Odpovedať
@rkorba no EPS by mal vyzrieť vo fabrike a zaujímavé, že predajca mi povedal, že je veľký dopyt, takže to rýchlo chrlia a preto môžu byť banány platne. Takže ak ho rovno režú, výsledok je jasný. ja som sa už poučil
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?