Aký je váš názor na toto?

Začali mi zatepľovať dom, a nemyslím, že postupujú správne. Lepili purpenu na buchty, s medzerou medzi tehlou a polystyrenom aj 5cm. Čo by ste urobili v tomto prípade? Mám im to dať zhodiť? Na takmer polovicu domu mi minuli takmer 24 túb purpeny. Celý dom má 220m2 vonkajších stien.
Odpovedať
@sle lepenie na buchty. Toto je veľmi nesprávny postup. Potom že prečo zateplenie má krátku životnosť.
Odpovedať
@sle mali robiť rámiky z peny,v tej medzere bude pekne cirkulovať vzduch..ale tep.odpor toho EPS nebude plne využitý,hlavne v dolnej časti obv. múru.Teplo unikajúce zo steny v dolnej časti bude poza EPS stúpať hore.Dúfam,že aspoň prvý rad dali do lišty a riadne utesnili..
Odpovedať
@sle Ber to pozitivne, budes ma 'odvetravanu fasadu' v cene normalnej. Len ked to tak nechas, tak ten blby pocit, ze ci to neodpadne, ale tak hadam to kotvenie zachrani.
Odpovedať
@jaro113 @jaropetrik rano som bol pri nich, rámiky robili, teraz som vyšiel na lešenie a samé buchty. Vraveli mi že im pena silno expandovala a vytláčala dosky. No zrejme je tam dávali moc. Prvý rad je v zemi (20cm), prebrúsili ho do roviny a priamo naň pokladali ďalšie dosky rovnakej hrúbky. Preto lišta nie je potrebná. Pomohlo by do medzier nastriekať purpenu?
Odpovedať
@jurajm17 ano a dom môže dýchať :). radšej sa budem dusiť obalený polystyrénom :-D
Odpovedať
@sle to,že vytláča dosky je normálne,to sa dá pekne podotláčať,to je výhoda proti lepidlu,ktoré rýchlo tvrdne.Ja som pred 3rokmi lepil penou a k lepidlu by som sa už nevrátil.. Pokiaľ máš iba prvý rad,môžeš do medzery dať nízkorozťažnú penu.Len opatrne,aby Ti tá pena tie dosky neodtrhla.
Odpovedať
@jaropetrik prvý rad - na zaklady som si lepil sám, dával som akurát peny, držala super, ani sa moc neodtláčala. Po nalepení som ju za pár minút dorovnal a držala. Už sú nalepené 4 rady.
Odpovedať
@sle to vieš,oni sa ponáhľajú,keď majú majú také vysoké normy:D to ako tí naši spoluobčania,čo behali s prázdnymi fúrikmi,lebo nemali kedy do nich nakladať..
Odpovedať
@sle to mas nejako krivo vymurovane, ked niekde museli davat 5cm peny? Cele zle...
Odpovedať
Každý výrobca peny má návod na použitie ako striekať penu na polystyren, napríklad po nestriekaní počkať 3 minúty a potom nalepiť na stenu (odstránite nežiaduce odtláčanie), atˇ. Lepenie na buchty nie je technologickým postupom žiadnej peny.
Odpovedať
@gashtaan steny su krive, ale nie 5cm.. 2cm medzi poschodiami
Odpovedať
@sle tak potom uz vobec nerozumiem preco tam davali 5cm peny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sle ja som lepil na ytong ale polystyren je nepeny takmer nadoraz ak je tam fuga tak su to max milimetre. Neviem cim to lepia daj foto peny hadam to neni nejaka uni vysokoexpanzna.
Odpovedať
@sysell nie je to tytan styro. myslím že to je ich nevedomosťou. Celý ten rad kde sú buchty, som otrhal rukou,ďalší rad bol pevný, Nechapem tomuto postupu. Opravujú to.
Odpovedať
@sle si natrafil na dobrých majstrov..ja by som ich poslal domov a radšej si to nalepil sám:D
Odpovedať
@sle ako nemam este rodinny dom a taktiez nie som nejaky odbornik ale toto uz viem aj ja ze velmi zle postupuju..vymen ich alebo fakt si to sprav sam a urcite to budes mat kvalitnejsie zateplene..
Odpovedať
@jaropetrik @macejmatus prave to je problem, už ma 2 firmy natiahli o čas, ked uprednostnili inú robotu tesne pred tým ako mali začať.. Sám na to tiež nemám čas. Ani neviem udržať rovinu. Teraz robia na lepidlo a tam je vidno že to maju v ruke. Je tam pri nich dozor.
Odpovedať
@sle tak nech ten dozor hlavne od nich neodchadza ani len na sekundu..vidno ze chlapci robia poriadne iba ked maju vystraznu ruku nad sebou
Odpovedať
@sle to ej ta slavnja tehla keby to bolo z porobetonu stena sa da spravit takmer dokonale rovna,. pripadne sa da prebrusit aby neboli zuby a capas krase celoplesne ziadne drazky fugy na tehlach nic..a nemas problem s rovinou
Odpovedať
a potom ze daj si nieco urobit majstrovi ked niektori to takto flakaju a aj tak sa nazyvaju ako majstri.. kiezby clovek vedel ked ich stretne do coho ide
Odpovedať
@sle jednoducho na buchty to nesmie ísť. Vzniká tam komínový efekt. Tak by ti to po čase mohlo veľmi pekne odtrhnúť. Preto treba lepiť po celom obvode a buchty iba do stredu.
Odpovedať
@jaro113 @davids11 @sysell ja som nejako neriešil ci porobeton alebo tehla, použitá je brúsená, ktorá by mala byť presna. Toto je však fušerstvo. Celkom chápem ľudí, ktorí si robia všetko sami, no ja nie som murár, neviem to ani časovo vykryť. preto som sa spoľahol na "odborníkov". Nuž pri ďalšom dome už budem vedieť koho si pustím na stavbu. A ten 3. už postavím sám :D
Odpovedať
@sle trosku smutne ze robia dobre iba ked je nad nimi dozor..na teraz by som ich uz nechal ale aspon by som sa snazil aby znizili a dali nejaku zlavu za robotu..ked ti to nevedia ani poriadne spravit
Odpovedať
@virnik27 vidiš, keb viem, ozvem sa s dopytom na zateplenie. ja som im dnes ráno vytrhal všetko čo nedržalo pevne a kde som videl že sú buchty. Teraz je to už opravene. Pena drží dobre, viem, skúšal som. Problem je že okrem pár veci je hrubá stavba dosť sfušovaná, múry sú dosť krivé. a od toho sa odvíja ostatné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?