Aký je správny postup hydroizolácie?

Ahojte, aky je spravny postup takto ? Mozete ma opravit ak to mam zle ? Vdaka. 1) Hybroizolacia pod mury (obvodove, priecky, komin) potom krov, stecha, okna 2) Pri robeni vody a kanalizacie natavit iba pod rurami 3) Pri robeni elektriny natavit iba pod kablami 4) Omietka 5) Dotavit vsade 6) Dat polystyren na podlahu 7) Natiahnut podlahove vodne kurenie 8) Zaliat poter
Odpovedať
1
2
ja som daval izolaciu vsade po vymurovani obvodových a nosných murov akonahle sa dokoncila aj strecha, načo zbytočne šaškovat pod ruru, priečky,,. takto som pekne bez rezania natavil komplet rolky ma celu plochu a bolo
Odpovedať
Na jednej stranke som nasiel toto tak preto sa pytam : "Pod trasy osadené na základovej doske sa musí najprv navariť pás hydroizolácie. Odporúčame kompletnú hydroizoláciu urobiť až po omietkach. Pri stavaní lešenia by sa mohla poškodiť." tak neviem teda ako na to
Odpovedať
Profilova fotka
@panak a co tak urobit prvu hydroizolaciu , podlahovku a poter a potom omietku? :)
Odpovedať
Nuz vacsina je za omietku ako prve ale je pravda ze to ludia robia aj opacne http://www.modrastrecha.sk/forum/omie...
Odpovedať
Plus toto "okolo steny dať dilatáciu, môže byť aj polystyrén 1 cm hrubý alebo penový pás na dilatáciu"
Odpovedať
@panak naco to kuskovat, ked budes pred vystavbou nenosnych priecok, uloz vsade. Staci natavit po spojoch, ale ak natavis celoplosne, nic sa nedeje. Nerob najskor poter a potom omietku. Je to blbost. Horsie sa bude dilatovat poter od omietky/steny. Ja som robil tak, ze som natahal vodu, elektrinu, ale nic neslo po zemi. Spravil omietky, natavil HI, ulozil polystyren, trubky, spravili poter. Tebe sa to neda viest v stenach? Musis ist zemou? U mna nebol ani kablik, ani tubka vedeny podlahou...
Odpovedať

Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac ako oddilatujes omietku/stenu od poteru? Ci ako najskor oddilatujes poter od steny vertikalne, a nasledne omietku od poteru horizontalne?
Odpovedať
Profilova fotka
@panak ja budem davat hydroizolaciu v kuse, ziadne delenie , pod priecky, pod kable, pod rury, medzi lepenku a eps geotextiliu,
Odpovedať
@jblaze cize 1)hydro 2)voda+odpad 3)elektro ... potom co ? nebojis sa ze sa prederavy pri tolkych pracach/pohybe pracovnikov ?
Odpovedať
@mcsmekac najprv potery a az potom voda + elektrika ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign veru ze sa to nebude dat iba po stenach... mas foto aj ako to vyzeralo pred natiahnutim omietok ?
Odpovedať
@jblaze znie to najjednoduchsie i najlahsie ,ale ako si budes presuvat palety tvarnic medzi miestnostami??? To si chces vsetko rucne nosit z vonku, alebo ma inspirujes ako to spravit a zbytocne sa nenarobyt?
Odpovedať
@panak niekde doma hej. Pozriem. Ale ja som celu elektrinu viedol po prieckach vrchom a vodu v stenach.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba ale prosim ta :) palety? :D ja priecky aj tak vylozim rucne z dodavky , paletak som este nevidel :D priecky su male lahke, obvodovky ked som ponosil a bolo to par minut tak priecky neriesim, :) hlavne lepsie, o to sa menej narobis s polystyrenom na podlahu, a ked si robis vsetko sam tak si ustriehnes aj pripadne poskodenie izolacie, aj ked ja co mam tu najlacnejsiu, mam jeden pas stredom domu, pod stuzujucou prieckou, dokonca na tom som skladal veznik, stale som tam tahal ten system na lisovanie, a nic sa nestalo, ona sa akoby casom posklada naspet do seba :) ved je to len maglajz zo sietkou :)
Odpovedať
@panak
Odpovedať
Profilova fotka
@panak nie nebojim sa, a podla mna je aj tak pod eps izolacia proti vzlinani vlhkosti zbytocna, a aj pod vnutornimi prieckami, dokonca suchy zimny vzduch sa z casti da riesit vzlinajucou vlhkosti po prieckach, pozor nie po obvodovych,,musim sa este rozhodnut co mi je prednejsie ,, ci prirodzena vlhkost v dome alebo tepelnoizolacne vlastnosti, lebo ak necham vlhkost ist do priecky tak izolovat bude horsie,
Odpovedať
@megdesign Parada... nuz vyhoda Ytongu je zrejma v drazkovani. Len dve nepodstatne pripomienky: 1) nechcel by som u teba raz vrtat dieru do steny na hocico ;-) 2) neoslabuju sa takto omnoho viacej (hlavne obvodove) mury ?
Odpovedať
@jblaze momentalne je takyto stav :-) Cize tam mam navozenych 13 poliet prieckovky, ktore do dnesneho dna sluzili ako lesenie a paletakom si ich rozlozim do stredu buducich miestnosti , natiahnem ipu pod prieckami a valim priecky bez potreby nanosenia 14 ton materialu ;-)
Odpovedať
@jblaze Tak ked sa spoliehas na seba ze das pozor to je ine. Ked si na to najmes firmu/ludi tak to je pravdepodobnost hraniciaca z istotou ze na to pozor davat nikto nebude a poskodi sa.
Odpovedať
@rkorba Presne takto to vyzera aj u mna :) Aj pouzitie ako lesenie
Odpovedať
@panak 30 cm obvodovy mur a hlbka drazky na kabel kolko? 3 cm ked je vela kablov v drazke? Voda je tahana PPR 1/2", cize nejake 2 cm + 6mm izolacia, cize zasa 3 cm. To je pre tu nosnu stenu nic. Vrtat v pohode. Vsetko co sme chceli, mame navrtane a tahal som to tak, aby to bolo za kuchynskou linkou, za skrinou. Proste tahal som to tak, ze som vedel, kde sa vrtat bude a kde zivote nie.
Odpovedať
@panak tak uz len dokoncime horizontalnu vzduchotesnu rovinu a valime priecky ;-) Ja si to vsetko robim sam za pomoci rodiny, takze vsetko je tip top a nic nenechavam na robosov, ktori nerozmyslaju ked daco dodrbu, ako to co najlepsie opravit, ale ako to co najrychlejsie skryt!
Odpovedať
@rkorba presne tak. Ja som si pred dovozom priecok penetrakom namaloval miestnosti na zem, doniesli prieckovky + paletak, sofet vidlami vykladal palety a ja som paletakom vozil do miestnosti. Ako lesenie som kupil lesenie v obi za 200€. Zide sa. Inak, vlna bola pre mna asi najhorsia, nekonecna robota. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign rovnako sa bude dilatovat od omietky ako aj od holej steny kde je napisane ze omietka musi ist od hydroizolacie :) pojde normalne od poteru hore aj tak to schova vsetko dlazba, sokel, listy
Odpovedať
@megdesign novidis, ja pekne z vazniku rozrolujem 20ku vlnu a na nu potom vysypem mozno i 80 cisel drveneho polystyrenu zadara :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba aha tak ty sa babres s tym stropom tak to s tam hybes krizom krazom, ja som kupil dvihak na osb a sdk a lesenie mi ziadne netreba, aj ked mam take na kolieskach bez koliesok :D, ale nepotrebujem :) @panak a ak sa poskodi myslis ze sa stane nieco? nic sa nestane ;)
Odpovedať
@rkorba ako zvrchu po vazniku rozrolujes pasy vlny, ked tam je krizom-krazom vystuha?
Odpovedať
@micjak no rovnako sa nebude, lebo od holej steny izolaciu davas na stojato k stene. Vylejes poter a potom co? Das pasiky popri stenach a k nim budes tahat omietku? Ci ako? Neviem si to predstavit...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?