Môže sa zateplovať fasáda, ak nie je hydroizolácia podláh?

Zdravím vás...takúto otazku mám či sa može zateplovat fasada ak neni hydroizolacia podláh???Dom je 45-50 rocný,pálená tehla,pivnica neni.Podlahy su riesene iba beton a nato dlazba alebo v izbach plavajuca podlaha,ziadna izolacia nen .Ked dame zateplovat fasadu može sa stat nieco vazne???Dakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak doteraz vzlínala zemná vlhkosť a odparovala sa cez steny, môže sa tlačiť dovnútra,bolo by lepšie dom podrezať. ostatná vnútorná izolácia sa môže urobiť inokedy. Ale ak bol dom suchý, nemalo by sa to zhoršiť. Zhoršia to najmä vymenené okná.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nemáte hydroizoláciu stien, tak určite nezatepľovať.Pri podlahách záleží na napojení a výškach podláh voči hydroizolácii stien.
Odpovedať
No steny sú suché,len zato sa pítam lebo teraz jak su mínusi tak aj v detskej aj v spálni máme jeden horný roh mokrý zrejme to bude rosný bod a aby nebol rosný bod sme sa otom minule už písali že treba zateplovat.Mi tu už bývame a a izolovat zase aby sme rozbombardovali vsetko nechceli by sme zato sa pítam či sa to oplati zateplovat.Okná máme vymenené ktoré maju UG 2,8 /este predchadzajuca majitelka dala vymenit a su to eurookna a nekvalitne./na rano su uplne zarosene ale cez den to para z okien zmizne.
Odpovedať
Môže sa stať ,že pri zateplení kontaktným zateplením sa bude vlhkosť zrážať v iterieri, asi bude lepšie zateplovať bezkotakne pričom vzniknutá medzera bude odvádzať prípadnú vlhkosť. Následne riešiť hydroizolácie.
Odpovedať
@mkvm ake je to bezkontaktne zateplovanie ?
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr asi také, ktoré umožňuje v medzere medzi izoláciou a stenou prúdiť studenému vzduchu, ktorý odvádza vzdušnú vlhkosť. Bohužiaľ súčasne ochladzuje aj stenu a znefunkčňuje izoláciu.Ale znižuje straty tepla vetrom.
Odpovedať
@jan45 podla mojho nazoru je taka tepelna izolacia neucinna ked sa medzi tepelny izolant a stenu dostane studeny vzduch ktory ma rovnaku teplotu ako exterier. To znamena ze ako keby tam ta izolacia ani nebola. Ked chce riesit difuzne otvorene zateplenie fasady tak treba pouzit odvetrany fasadny system s teplenou izolaciou z mineralnej vlny a predsadenym lahkym plastom. Bezkontaktne zateplnenie su len vyhodene peniaze.
Odpovedať
Takže neoplati sa nám domček zateplovat???Lebo nechceli by sme aby po zateplovani este bolo horšie. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
chcelo by to komplexne riesenie ale to by bolo velmi drahe podla mna :-) zateplenie stien, strechy, vymena okien za kvalitnejsie, zaizolovanie podlah a ked chyba hydroizolacia pod stenami tak mozno aj to podrezanie stien by som zvazil ale niesom velmi zastancom tohto riesenia... a na vsetko by som spravil tepelnotechnicke posudenia aby som vedel kolko cm izolacie treba dat
Odpovedať
alebo izolovat základy okolo domu a nepodrezat dom???
Odpovedať
vymeň okná, zatepli povalu, postupne urob podlahy a ak aj potom bude nutné zatepliť fasádu a budeš mať na to zbytočné financie tak to urob. Najväčšie tep. straty sú okná dvere a strop, obvodové steny pokiaľ nie sú výslovne na dve veci až takú stratu neurobia. návratnosť investície do zateplenia obvodových múrov je malá. Ak máš 50tky steny tak ako som písal zateplenie obvodových stien je na poslednom mieste.
Odpovedať
Profilova fotka
@fuhrich výmena okien pri vlhkej podlahe nemusí byť prínos, plocha stien a stropu pri dome 10x10 je zhodná. Ale tiež by som začal stropom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ale mi nemáme vlhké podlahy ani steny mi mame uplne suché len som sa pítal ci nevadi ked zateplime obv.steny bez hydroizolacie podlah...
Odpovedať
@jan45 hej to je pravda, išiel by som postupne okno podlaha, okno podlaha, miestnosť za miestnosťou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?