Aký je správny postup pri zateplení rekreačnej chaty?

Zdravim vsetkych, chcel by som poprosit o radu ohladne zateplenia. Mame rekreacnu chatu postavenu v 70 rokoch z kvadru a chceli by sme ju zateplit. Aky material by bol vhodny, aby nam nevlhli steny? Chata sa nachadza pri jazere a uz je po vymene okien. Pre info, vyuziva sa chata len v obdobi od aprila do septembra a nie je tam ziadne kurenie. Realizacia zateplenia je hlavne preto, aby to dako vyzeralo a aby aj to teplo pocas leta sa tak neprepustalo do vnutra. Dakujem za kazdu radu, Bavor
Odpovedať
@bavor Základ je poriadna strecha a mať dobrý komín.
Odpovedať
Profilova fotka
@bavor Obávam sa, že pri rekreačnej chate, využívanej od jari do jesene by bolo zateplenie nenávratnou investíciou. Pokiaľ by išlo o "kváder", bolo by treba zatepliť napr. 20 cm polystyrénu... Ale pokiaľ chceš len esteticky "poriešiť" fasádu, stačí - podľa mňa - omietnuť. ;-)
Odpovedať
ďakujem pekne za info. Nebude stačiť len 10 cm?
Odpovedať
@leonardom preco nenavratna? Pise ze v lete chce mat chladok. Ma vari ostat v teple lebo je to ekonomicke?:)
Odpovedať
Profilova fotka
@makowski Prečo nenávratná....? Predpokladám, že na chatu chodí zadávateľ témy cez víkend - aj to možno nie každý.....(?) Ak by to mal zatepliť kvôli teplu, to sa mu viac vyplatí klimatizácia, alebo sa mýlim....? ;-) Raz ma oslovil známy, že by chcel slnečné kolektory na chatu, že počul, aké je to ekonomické (rozumej lacné) ohrievať vodu slnkom. Tak som sa ho opýtal: za koľko sa Vám vráti cca 3-4 tisíc eur, ak na tú chatu chodíte 1-2 x do mesiaca? Za 30- 40 rokov pri Vašom využití....? A on: No vidíte, takto som sa na to nepozeral. Ostávam pri elektrine.
Odpovedať
@leonardom ved ja ti rozumiem. Ale aplikujuc tvoju logiku sa mu neoplati ani kupovat alebo stavat chatu. To si ju moze na tych par vikendov do roka prenajat :). Chcem tym len povedat ze to treba jednoducho brat ako investiciu do luxusu a neratat navratnost ☺
Odpovedať
Tak čo sa týka chodenia na chatu je to naštatie tak, že som tam v období zhruba od apríla, prípadne mája zalezi od pocasia a až do konca septembra, začiatkom oktobra, všetko zalezi na pocasi. Možno taká malá vyhoda je, že chatu mám 25 km od baraku :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?