Zvýšenie terasy pod strechou o cca 20cm

Ahojte, ako najrozumnejšie zdvihnem terasu, ktorá je súčasťou domu - spoločná doska - oddelená XPS. Potrebujem ísť hore o cca 180 - 200mm. Na terasu bude lepená gresová dlažba. Terče a iné duté riešenie nechcem - háveď, zatečené pivo, guláš a pod 😀 . Aktuálne som bez spádu a v prípade dažďa je sem tam mokro aj na terase. Teda skúste poradiť ideálnu skladbu a postup aj s hydro (v ktorej vrstve) a spádom. Z terasy budú pokračovať schody zo zámkovky a dole bude terasa mimo doku zo zámkovky. Túto terasu chcem ale zmývateľnú. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Nalepit nalezato 150mm porfix ostane ti aj na dlazbu a lepidlo miesto a aj na spadovanie.
Odpovedať
Ja len - schod pri dverách nebude vadiť a aký bude praktický dôvod toho zdvihnutia...?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Ja len - schod pri dverách nebude vadiť a aký bud…
@dedo758 aktuálne je rozdiem medzi podlahou domu a terasou 220mm + to nadvazuje na exterierove casti spevnenych ploch
Odpovedať
Aha. Na fotke to nebolo úplne vidieť. Hydoizoláciu na ten Porfix - a na to blažbu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Aha. Na fotke to nebolo úplne vidieť. Hydoizolác…
@dedo758 je na toto vobec vhodny porobeton? Dazd, exterier ... (myslim hlavne ako podklad pod dlazbu - podlaha)
Odpovedať
Keď bude zvrchu na tom tá hydroizolácia a dlažba a zboku tiež nezostane neošetrený, tak nie je problém...
Odpovedať
Je tento spôsob vhodný aj na terasu o rozmere 6x4m. Spodná hrana lišty HS portálu je 17cm od podlahy a vrchná hrana 19 cm. Pri tej výšky by sa jednalo o tvarnice 125mm. Neviem či treba dať dlažbu zarovno lištou alebo pod lištu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?