Aká hydroizolácia pod terasové okna?

Dobrý deň. Ako prosím najlep. zaizolovať proti vlhkosti-vode miesta pod terás.oknami??? /Jedna sa vstup na vedľaj.terasu,chodník./ Terás.okna majú klasic.parapet. profil! ktorý je zapustený tak 3 cm do vnútra od vonkaj. lica tehly-foto. Pôvodne som zamýšľal tam dat klasicky 2mm AL parapet, samozrejme na15 cm zateplenie xps-styrodurom.No časom by sa možno chodenim vystupal, takže rozmýšľam napr. nad zámkov. dlazbou až pod rám okna. ( Od vrchnej časti tehly pôjdu smerom dole k základom penetracia + natavene asfalt. pasy.) Dakujem 🙂
Odpovedať
Butilovu pasku tam daj. Akurát som to včera robil. Napr. https://stavebninybawex.flox.sk/p/102...
Odpovedať
@tom329 nemáš náhodou prosím ta foto ako to tam máš? 😉 Dik
Odpovedať
Nemá to ešte niekto podobné? (foto) 🙂
Odpovedať
@radok ja som okolo rámu moc nechcel robiť s pásmi a horákom, tak to mám natreté 2K hydroizoláciou s hydroizolačnou páskou vloženou do rohov a na styčné špáry.
Odpovedať
@radok pretoze tam mam terasu a nepotreboval som tam nic napajat iba izolovat dal som pasku sikaflex (sice je na strechy ale vodonepriepustna) lepil som ju co najvyssie na podkladny profil a dole. Z jednej strany bitumen z pohladovej farebna pretieratelna hlinikova folia. Na beton a murivo som najprv natrel sika 101. Su rozne sirky a 30cm je 10 metrova. Pozor na aplikaciu za tepla a slnecna (je mekka a horsie sa s nou robi)
Odpovedať
@radok Aby mi nezatekalo medzi podkladom a rámom dverí, tak mi tam zvonku natavili asfaltovú izoláciu až na ten podkladový profil rámu dverí, dokonca neviem, či aj nie na spodný rám. Trochu to vidno na priložených fotkách. Predtým som to mal rovnako ako ty.
Odpovedať
@chrobak7 ja mam trochu iný spodný profil okna. Mam klasický okenny rám a nie nízky hliníkový prechodovy na HS portálu... Ten parapatny profil pod ramom mam uskoceny tak 2 cm do vnútra a nie za rovno tehly. 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?