Pivnicka pod terasou bez hydroizolacie

Profilova fotka
Zavujem, ze by som si pod buducou terasou 4x4 m spravil malu pivnicku pre uskladnenie zahradneho naradia a nabytku z terasy na zimu... Mam pomerne "utopeny" pozemok a na miesto, kde sa bude nachadzat terasa bude potrebne naviezt priblizne 1 meter zeminy, aby bola v urovni podlahy domu.... Preto by som situaciu chcel vyuzit na vybudovanie pivnice. Moja predstava je spravit pivnicu na zaklad. pasoch, mury z DT. Podlahu pivnice by som iba vysypal strkom, resp. ulozil do strkoveho lozka dlazbu nasucho. Spodna voda je az v 8 metroch. Ma za tychto okolnosti nejaky zmysel pouzit na steny z vonkajsej strany hydroizolaicu ? Ake mate skusenosti ? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lordxor pásy nepotrebujete, stačí 15 cm betón doska, aj výztuž sieťovina stačí po obvode. Ak dokážete drenáž odviesť po spáde na terén, netreba ani izoláciu, ale stačí cementová omietka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Opäť raz ďakujem za dobrú radu. Bohužiaľ drenáž odviesť na povrch nedokážem. Takže predpokladám, že steny radšej izolovať, správne ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lordxor spodná voda je hlboko, ale natečie tam dažďová, takže izolácia je navyhnutná. Ale dá sa to urobiť aj z omietok, napr. Sakret, ak je vstup zhora.Ak sú schody vo výkope, aj tie treba izolovať a prekryť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?