Zvlhnuta stena pri zemi

Zdravím majstri, Rad by som sa informoval ohľadom vlhkosti v pivnici. Takmer po roku nám teraz počas tých horúčav zvlhla stena pri zemi. Nejakých 30cm max. Boli tam kvapky ale len fakt pri zemi, zbytok steny suchý. Za stenou som zalial kade 10 kubikove a je to pre delené 30cm DT, hydroizolacna smola a na ňu 10cm xps. Lenže plotna pod kadou je vyššie asi tak 20cm ako plotna pivnice (vid náčrt) obe plotne majú 15cm. Môže byť že ťa vlhkosť a ta bodá je rosny bod pre tepelný most? Ako by to bolo najlepšie za izolovať? Momentálne mám tam zapnute s fajným prievanom, ventilátory a odvlhcovac... Mizne to.. Viete poradiť čo a ako?? Ďakujem vám veľmi pekne
Odpovedať
Mne sa pred 2ma rokmi v najväčších horučavách na podlahe v garáži spravila mláka normálne,a to je garáž súčastou domu,ale 70 cm nizsie od 0 v obývačke.Tak asi to je fakt len kondenz.
Odpovedať
Profilova fotka
pivnice aj domy vlhnú v lete , nie v zime
Odpovedať
Mne sa podobna vec stala, ked sme sa nastahovali do domu a nevedel som vetrat. Mal som v lete otvorenu vetracku na spodnom podlazi aj cez den, pocas najvacsich horucav a nasal som si cez den dnu teply vlhky vzduch, ktory v pivnici, kde je stala teplota 18 stupnov kondenzoval dole pri stene. Odkedy vetram len v noci, resp. pocas horucav vobec tento problem nemam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?