Vlhká vnútorná nosná stena po daždi

Dobry den. Potreboval by som poradit. Dokoncujem stavbu a momentalne po troch dnoch dazda som si vsimol ze mam nejako vlhkejsiu omietku na vnutornej nosnej stene(od spodu).(omietky mi robili pred 2 tyzdnami, ale uz vyzerali byt suche) Nechapem vobec ako je to mozne pretoze sme pod tehly a samozrejme aj v miestnosti lepili lepenku pod tehlou je jedna vrstva a v miestnostiach su dokonca dve vrstvy lepenky. Dom nema ziadnu pivnicu. Teraz je pre na zahadou ako sa tam dostala ta vlhkost a ako to riesit. Dom mam umiestneny na pozemku kde je SPODNA voda a je to mierne z kopca a zatial som nedaval okolo domu ani drenazne rury a ani som nelepil na zaklady nopovu foliu...Proste toto nemam zatial poriesene. Teda momentalne chcem riesit problem zatial takto: Okolo domu vykopem az po koniec zakladov(1m) jamu....Spodok vysypem makadamom..priblizne 5 - 7cm.....potom 20-30cm od betonu dam drenazne rury(80mm) samozrejme ich vyspadujem a odvediem do zbernej nadrze....nasledne chcem este beton a vsetko co bude zasypane zeminou teda aj debniace tvarnice natriet tekutou lepenkou. Na to nalepim soklovy polystyren a pred soklovy polystyren dam este nopovu foliu. Nasledne to zasipem zeminou a vrch upravim tak ze tam opat vysypem kamienky aby voda stekala dole. Chcem sa teda spytat ci je toto spravny postup alebo ako to riesit....A hlavne ci mi dokaze toto poriesit vlhku stenu...Chapem ze sa neda na toto 100% poradit ale mozno vas napadne preco zrazu je jedna vnutorna nosna stena vlhka a ostatne nie su.....Hmm... Alebo ako to inak riesit. Dakujem za rady. PS: Nemoze sa jednat iba o nejaku vlhkost ktora je sposobena tym ze som v dome nevetral a dom, este nie je zaizolovany ako ma byt?
Odpovedať
@enti333 vyska vonkajsieho terenu je vysie ako zakladova platna domu?
Odpovedať
ak je platna vyssie ako vonkajsi teren moze tahat vlchkost cez pretrhnutu izolaciou pod prieckov cez zakladovy pas .pod priecky sa dava vzdy dvojta izolacia a potom moze byt mas uz potery?
Odpovedať
A možno tam len šľahal dážď alebo sa odrážal zvonka na múr.Pri trojdňovom daždi nieje problém aby tehla premokla,potom zvonka rýchlo uschne ale vnútornej omietke to trvá oveľa dlhšie. Pochybujem,že natiahlo vlhkosť cez dvojitú izoláciu.. Nieje foto,ťažké zisťovanie... :-)
Odpovedať
@dodok pises ze pod prieckou je jedna vrstva pises na vnutornej nosnej stene nie na obvodovej tak nechapem
Odpovedať
Jasné beriem späť. To bol omyl vplyvom vonkajších poveternostných podmienok-u nás fúka jak besné,tak mi písmená uhli :-) :-) Zle som čítal :-(
Odpovedať
Dakujem zatial za odpovede. Pod prieckamy a nosnymi stenami mam jednu vrstvu lepenky a pod podlahou mam dve vrstvy lepenky. Nemyslim si ze doslo k prethnutiu lepenky pretoze som tam bol ked to robili a nic take som si nevsimol. Skor uz mam pocit ze je to tym ze proste tie omietky este nevyschli poriadne, nevetral som dostatocne a este vlastne nemozem kurit lebo nemam namontovane cerpadlo. Omietky su stare 2 tyzdne. Fakt neviem pretoze platna je vyssie ako vonkajsi teren a myslim si ze vsetky postupy boli dodrzane spravne. Chcem este povedat ze stena ktora ja naviac vlhka je stena oproti ktorej je "zavesne" schodisko. Pod schodiskom je to taktiez vlhke ale tam dochadza velmi tazko k vetraniu. Hmm...Dakujem.
Odpovedať
@enti333 my sme robili omietky, a to isté som si všimla,že najprv vyzerali suché a po nejakej dobe sme s mužom videli ako tá vlhkosť vystupuje na povrch. Zatiaľ nič nerieš, uvidíš ako sa to bude správať. My stále ešte vidíme nejaké vlhké mapy-ale stále menej a menej.
Odpovedať
Ceruzkou obkresli mapy od vlhkosti a sleduj ci stupa,ci klesa. Najskor je to ako pises,cerstve omietky. Nam tak vystupala vlhkost po penetraku pred malovanim,najskor infarktovy stav a po rozlezani v hlave nam doplo skade ta vlhkost. navyse v tom case sa este robili aj obklady v kupelnkach - takze vlhka tam bolo az az.
Odpovedať
Profilova fotka
ako ste to riešili ja mam niečo podobné. Mam dom odrenaženy a nalepeny polistiren a aj nopovu foliu a dom je od zeminy 1 meter nad zemou tak tomu nerozumiem .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?