Stena pivnice z dt

idem murovat pivnicu z dtciek pod dvoj poschodovym domom vo svahu. v projekte od statyka som sa dočital ze stena DTciek ma byt zakotvena 600mm v zakladoch a 600mm nechat trcat do steny 14tkou roxorom a každych 500mm. dalej 2 vodorovne pruty priemer 10 do každeho radu DT a zvisle tieš 10 roxor 250mm od seba k obidvom vnutornym stranam DTcka 20mm od steny. zda sa vam to predimenzovane? je to triezve riešenie. resp. ako nato???
Odpovedať
no ak to povedal statik, tak by to bolo najhorsie usetrenych par 100 eur na stavbe...
Odpovedať
prepáč, ale teraz robíš anketu? To ideš dávať hlasovať (resp. pýtať "diferenčky") v každej etape stavby? Na mieste statika, projektanta a ostatných skutočne zodpovedných osôb by som sa s tebou rýchlo rozlúčil... Keby si sa pýtal, či to nie je poddimenzované, tak dajme tomu. ale predimenzované? Fakt chceš šetriť na výstuhe základov? Ako povedal @kkristian, na stavbe za min. 60k chceš ušetriť koľko? sto eur či dvesto? Pritom to môže ovplyvniť celú stavbu. Ak ti aj niekto povie, že stačí polovica toho železa... Kto nesie zodpovednosť? Stále tvoj statYk... Ak ti tu napíše 10 ľudí, že to máš spraviť, ako povedal statYk, a jeden, že stačí polovica, tak si vyberieš toho jedného, lebo to chceš počuť? Si ujasni, čo vlastne chceš... Mimochodom, čo na to tvoj dozor?
Odpovedať
@worker_falcon dozor mi odporucil podotykam odporucil ze mam dat vodorovne 8mm k vonkajsej strane dt a zvislo 10mm roxor a do kazdeho dtcka 1ks. Nerobim anketu ani nic podobne. Nemam ani sajnu ako sa to ma a ako nema,ale pocul som uz vseliake veci na statiku ako sa da predimenzovat ved ked sa nad tym zamyslim tak mam clastne 25mm stojacu platnu s dvojitym armovanim 10 kari a okami 250mm... ( kamarat ma taku zakladovu platnu bez pasov) a dalsia vec co tie 14tky roxori ved chalupa bude mat cca 300ton a keby ten svah mal s nou pohnut aky by to musel byt tlak?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?