Voda na základovej doske

Zdravím stavebníci. Pri spúšťaní vody do domu v máji 2021 nám prasklo pod poterom kolienko , ktoré bolo pripojené na vonkajšiu trubku privádzajúcu vodu do domu s vnútorným rozvodom domu. Keďže to bolo zaliate pod poterom, tak pri spustení vody to nebolo viditeľné, že by nám voda niekde vytekala. Prišli sme na to cca po 1 mesiaci a vytieklo nám medzi izoláciu a polystyrén, ktorý je pod poterom cca 26 m3 vody. Firma, ktorá nám vodu robila to opravila s tým, že to bola chyba materiálu a skonštatovala "hold chybička se vloudila". Trvalo nám cca 2 mesiace, kým sme ako tak vysušili murivo, pretože voda nám stúpala cez murivo do vnútorných stien. V lete už bola vlhkosť v dome OK. No prišiel december a voda nám zase začala stúpať do stien. Mimochodom v lete sme sa nasťahovali, čiže v dome bývame. Zavolali sme preto firmu, čo nám to robila, aby nám skontrolovali, či niekde nie je znova únik vody. Všetky trubky znova skontrolovali po natlakovaní vzduchom , takisto zavolali firmu, ktorá zisťuje úniky vody vodíkom a tí nič moc nezistili. Preto urobili v technickej miestnosti do podlahy dieru až po izoláciu a tam sa zistilo, že je tam veľa vody. Preto som vodu začal vysávať, no tá stále priteká. Môže to byť ešte voda, ktorá tam vytiekla na jar? Ako sa jej môžeme zbaviť? Má s tým niekto skúsenosti? Je nejaká firma, ktorá sa tým zaoberá? Prosíme o radu, my sme už v koncoch a zúfalý, že naša novostavba je vlhká a nevieme ako ďalej.
Odpovedať
@igorsved ak nemala kam odtiect, tak moze, ale neviem si to predstavit, kde by sa udrzala tak dlho a hlavne, 26 kubikov je uz velky bazen. ak mate aj pivnicu, tak ta by bola plna vody az po okraj a este by hadam aj zvysilo. Unik sa da hladat aj "sedliackym rozumom", zavrite vsetky vystupy/kohutiky v dome a nechajte otvoreny privodny ventil, porovnajte stav na vodomeri v nejakom casovom intervale (povedzme z vecera do rana).
Odpovedať
Fuha, zalievat kolienko do poteru je trosku risk... To sa riesilo elektrotvarovkou hadam od vzniku elektrotvaroviek 😄 K problemu nemam nic, len som chcel toto poznamenat.
Odpovedať
Profilova fotka
Nás vytopilo vlastne ihneď po nasťahovaní ( prívalový dážď ). Aj keď hasiči boli veľmi rýchli a zabránili najhoršiemu a vodu ktorá natiekla sme ihneď vysali centrálnym vysávačom, dostala sa nám cez registre pod podlahu do tepelnej izolácie, Vzlínalo to ešte 3-4 roky a spodky múrov boli vlhké. Cez leto menej v zime viac až sa to stratilo.
Odpovedať
@milan_ ale to sa stalo pred 8 mesiacmi, ja so skôr chcel len poradiť čo by som mohol skúsiť robiť.
Odpovedať
@igorsved myslim ze malokto tu poradi, chce to vidiet na mieste. ale zial, vyzera to ze len susit, susit a zasa susit. dostalo sa vam tam vela vody, ktora nema kadial odtiect, cize sa moze len odparit.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_ a odparovať sa bude dlho, možno roky ak na viacerých miestach neotvorite podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
To sa podla mna bez obhliadky neda povedat, co a jak bude najlepsie. Odparovanie, to si myslim tiez, bude na roky, pokial by sa vsetka voda odparila. Neskusal si zhanat nejaku firmu, co sa takym to veciam venuje?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?