Vhodná hydroizolacia - Mapei alebo iná značka

Dobrý deň. Rád by som sa poradil o správnej hydroizolácii pre novú pivnicu vybudovanú z betónových blokov. Pozeral som už veľa značiek a produktov, ale stále si nie som istý, čo presne kúpiť. Preto by mi veľmi pomohla rada niekoho skúsenejšieho. Potrebujem natrieť nejakým hydroizolačným náterom celé steny pivnice. Strecha je OK. Výhoda je ta, že nemám problém so spodnou vodou, takže potrebujem len kúpiť vhodný hydroizolačný náter (sivá alebo biela farba) na celú stenu na tlakovú vodu z pozitívnej strany, tzn. ochrana voči mokrej zemine. Dôležité je to, že časť steny bude zasypaná zeminou a druhá časť bude nad terénom. Rád by som zohnal taký náter, ktorý môžem natrieť na celú stenu, tzn. na podzemnú i nadzemnú časť ! Dôvod, prečo tým chcem natrieť celú stenu, a nie len podzemnú časť, ktorá bude prirodzene najviac namáhaná vlhkosťou je to, že zásyp pivnice zeminou mi len budú robiť a neviem presne, do akej výšky sa zásyp podarí. Na 100% to ale nebude až po strechu a časť bočných stien bude nad povrchom. Preto ma napadlo pre jednoduchosť natrieť stenu až po strechu, aj keď ma to možno vyjde o par desiatok eur navyše. Otázne je, aký náter je na to vhodný. Neplánujem na hydroizolačný náter ešte niečo dávať...tzn. rád by som sa vyhol tomu, aby som to musel ešte niečim pretierať. Napr. na tekutej lepenke od Den Braven píšu, citujem "Nie je určená ako finálna povrchová úprava betónových a iných konštrukcií! " Takže tento produkt asi padá, lebo by som to musel niečim natrieť. Zároveň sa mi možnosti obmedzujú farbou, keďže tým chcem natrieť i nadzemnú časť. Tzn. napr. Jednozložková hydroizolácia exterier od Den Braven tiež padá, lebo je modrá 😞 ... https://denbraven.sk/produkt/jednozlo... Najlepšia by teda bola asi nejaká 2 zložková, kde je aj cement a teda celé to bude sivej farby. Pozeral som aj iné značky, Mapei alebo JUB ale nebol som schopný nájsť to správne ... Síce majú v ponuke 2 zložkové hydroizolácie vo forme malty, teda sivej farby, a asi sú dosť kvalitné, ale neviem po pravde, či tým môžem natrieť podzemnú i nadzemnú časť a dúfať, že to vydrží aspoň 10 rokov. Peniaze v tomto prípade až tak neriešim, na tomto sa asi moc nedá ušetriť...nech je to spravené poriadne. Ak by ste mal niekto nejaký nápad, bol by som zaň veľmi vďačný. Díky moc.
Odpovedať
tak na odpoved si pockam aj ja, chcem do konca leta spravit podzemnu cast z jednej strany domu aspon. a uvazujem zobrat od Mapei. Chalan s nickom MGX ti poradi
Odpovedať
Profilova fotka
nepropagujem značky, len chcem upozorniť, že tekuté izolácie majú určité požiadavky a tie laik ťažko dodrží, na mieste robené izolácie tiež, takže doporučujem pásy alebo fólie, ale pretože nie je tu hovor o komplexnom riešení. bez napojenia na vododrovnú izoláciu sa to minie účinku.
Odpovedať
Profilova fotka
@zahradnik6 suhlasim s janom, problem tekutych izolacii su spary medzi betonovymi blokmi. Pre laikov je jednoduchsie pouzit bud natavovaci pas, napr.modifikovany asf.pas ICOPAL, alebo foliu (Alkorplan).
Odpovedať
Ahojte. Dakujem za odpovede a rady ! Spary medzi betonovymi blokmi vyhladim betonovou stierkou, takze budem mat jednolitu stenu. @Jan45, prosim, ake poziadavky mate presne na mysli ? Ked si citam technicke listy na 1 slozkove hydroizolacie, ich nater je skutocne pomerne jednoduchy. Pri 2 zlozkovych je to uz tazsie, ale stale mi to prijde ako len spravne namiesanie "hmoty" a potom spravne natretie v pozadovanej hrubke aspon v 2 vrstvach. Samozrejme predtym napenetrovat a maximalne riesit hrany stien pridanim pasky, ktoru nasledne pretriem a zapojim do nateru. Ale to ja asi riesit nebudem, lebo rohy stien mam oble. Prave dufal som v to, ze naterove hydroizolacie (ci na baze cementu alebo nie) dokaze obhospodarit aj laik 🙂 Napalovanie asfaltovych pasov je asi ovela slozitejsie + vhodne naradie + viac ludi. Navyse ich nemozem dat na nadzemnu cast a nechat to takto odkryte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?