Spodná voda pri základoch 100 cm, výška 20 cm

Dobrý deň vykopali sme základy cca 100 cm a v nej aj po odčerpávaní doteká spodná voda do výšky cca 20 cm. Môj plán je zasypať toľko kamena aby už nebol a potom zaliať betónom. Je to v poriadku? alebo aké riešenie navrhujete? čo mám spraviť ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo111 Tesne pred betonážou vyčerpať vodu a stiahnuť blato až po tvrdú zem a zabetónovať. Najlepšie urobiť jamu hlbšiu mimo základ a stále ťahať - aj pri betonáži.
Odpovedať
takže kamene vôbec nedávať? lebo v projekte som ich mal?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo111 vysoka spodna voda moze naznacovat geologicke problemy - kontaktuj projektanta a / alebo statika, je mozne, ze budes musiet pridat zelezo do zakladov alebo stavat uplne iny typ zakladov, podla velkosti domu.... pripadne sa pozri po okoli, ci okolite starsie domy nemaju praskliny na stenach, najma pod oknami, alebo v rohoch.
Odpovedať
@lubo111 Viem, že dakedy sa základy najskôr štetovali kameňom a až na potom sa zalieval betón. Pokiaľ to tak urobíš ako píšeš a pri betonáži použiješ vibrátor, tak to je v poriadku. Základy nebudú slabšie ako keď použiješ len čistý betón a niečo tiež ušetríš.
Odpovedať
@lubo111 Aký máš terén? Rovina -svah atď. Mozno ti to len odniekiaľ priteká ,nemusí tk byť hneď spodna voda. Ak pršalo tak ti to môže presakovat do výkopov.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 Dakedy ... Podklad pod základom musí byť pevný - žiadne blato. A kamene do betónu - majú tiež svoje zákonitosti, ktoré treba dodržať, ale tie by som tu určite nepoužil.
Odpovedať
Profilova fotka
ak je to spodna voda pridaj potom aj izolacie do podlahy
Odpovedať
dal som cca20 cm kamenov a odčerpal vodu, od piatku sa znovu dvihla na určitú úroveň, ale je to oveľa lepšie, je to rovina a v okolí som nepočul žiadne problémy, akurát v blízkosti je studňa s vysokou hladinou vody
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo111 Dal si kamene (veľké) alebo kamenivo 16-32mm ? Zvibroval si to ? Dal si to do blata ? .... Pripadá mi to, ako by ti to robila firma - a nie sám pre seba.
Odpovedať
na časť som dal 16-32 a časť kde bolo veľké blato som dal veľké kamivo robil som to sám, a nie nezvibroval som to ešte neviem čo mám robiť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, chcem sa spytat ako ste dopadli so spodnou vodou, lebo mi mame rovnaky problem. vykopali sme zaklady najprv tam bolo asi 10 cm a ked manzel prisiel na druhy den tak to bolo plne vody
Odpovedať
Dobrý večer. Myslím že všetko dopadlo v poriadku na spodok som dal kamene 16-32( to je jedno aké proste malé) v projekte som mal 10 cm ja som dal cca 20 cm a zalial som betonom, tým najkvalitnejším ( najviac cementu na kubik) a pri zalievaní beton všetku vodu vytlačil na povrch betonu a tam už to vyschlo respektíve to beton hydratoval, i tak sa potom polieva vodou. a po roku všetko ok už ideme aj bývať v priebehu týždňa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katka222 my sme sa tomu vyhli, lebo tú vodu pod základmi budeš mať stále. Pred výkopom sme spravili drenaz hlbokú okolo 2m aby sa nam voda k zakladom ani nedostala a super, môžeš pozrieť v albume, my sme ale pod kopcom.tak veľa šťastia pri stavbe 😀
Odpovedať
dakujem za odpovede azda to dobre dopadne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?