Pivnica rodinneno domu, zapach, ako sa toho zbavit a prerobit to

Dobry den V Trencine sme kupili rodinny dom 50 rocny a v pivnici su 3 velke mistnosti (skoro zaberu Tolko miesta ako je rozmer domu). Betonovy zaklad su steny a podlaha. Je tam zatuchnuty zapach, male 3 okna a neviem sa toho zbavit. Muz by to chcel prerobit na hostovsku miestnost, a jednu malu kotolnu. Pred tym nez s niecim zacneme, nepoznate nejakeho odbornika na takuto pracu alebo niekoho kto vie poradit ako sa toho zbavit (ci to treba nejako vykurovat alebo tam dat podlahove kurenie alebo ci treba podkopat okolo domu hlinu a vytvorit priestor 1m od domu vybetonovany s novym odkvapom ktory by viedol na cestu)? Dakujem
Odpovedať
@macly27 Ak tam je bordel, tak vsetko vyhadzat a odpratat. Potom spravit prievat cez tie tri male okna. Zaroven lahko zistis ci tam je plesen / vlhke mury, snad tam nebude drevomorka atd. ak su vhke steny treba to riesit - teda pricinu vlhkosti. Ten smrad musi mat nejaky zdroj. Ja mam pivnicu 55m2 postavenu v 60 rokoch, a je v nej krasny tatransky vzduch :D (proste nesmrdi...)
Odpovedať
@lukas1115i Steny su suche, studene a je tam chladno. Obcas tam susili ludia co tam byvali pradlo co som myslela ze je zdrojom vlhkosti no uz dva mesiace je to vypratane. Bola tam aj nadrz na vodu zo studne. Aj sme vetrali. neviem ci je to tym ze je to pod zemou, vlhka zemina mozno k tomu napomaha. Netusite ci je niekto kto sa takemuto problem venuje, nejaky odbornik, co by vedel poradit?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?