Po daždi máme vodu v pivnici. Ako tomu predísť?

Príjemný deň.Už viac rokov máme v pivnici vodu pri silných daždoch.Pivnica je v dome pod izbami kde máme aj plynový kotol. Čo by sme mali urobiť a ako najlacnejšie aby sa voda tam už nedostala. V budúcnosti by sme chceli pivnicu použiť ako špajz na zaváraniny. Pivnica je nízka a chladná. Po vyčerpaní vody dlho schne a zapácha ťažkým pachom, ten pach cítiť aj na chodbe pri pivnici. Podlaha je betonova ,ale už je popraskaný a bočné múry opadavajú. Dá sa s tým ešte niečo robiť ? Ďakujem
Odpovedať
Mate dom pod svahom,alebo vysoku spodnu vodu?Skadial sa vam ta voda dostava?
Odpovedať
Ked sa vam uz bocne mury drolia, voda pravdepodobne vyplavila pojivo muriva - moze nastat cochvila staticky problem. Podlaha mozno praskla aj tym, ze sadol niektory mur. Poradil by som sa so statikom. Njlepsie asi bude zaliat pivnicu betonom. Urcite su aj ine riesenia, len predpokladam ze budu drahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mal takú istú pivnicu. Celý dom som obkopal, položil drenážky a odizoloval + styrodur. Výrazne sa to nezlepšilo a tak som musel celú pivnicu odizolovať lepenkou - aj steny. Nalial som na to nový poter 50mm a steny som ošpricoval a ohádzal maltou, potom presieťoval a omietol tenkovrstvou omietkou - aj stropy sietka aj omietka. Teraz tam mám sucho, ale čo sa deje "pod škrupinou" to nikto nevie..
Odpovedať
Na bud ako my ostatny nerob ništ !!! :-x
Odpovedať
Profilova fotka
tiez si myslim, ze ide o vysoku spodnu vodu asi , lebo nepises, ze by vas zalievalo zhora... tiez nepises, ci je to novy, alebo starsi domcek..... ale zrejme by som to urobila tak nejako ako pise philos, materialy nebudem popisovat, na to si treba najst nejakeho odbornika, co poradi, ale uricite z vonkajsiej strany posilnit izolaciu a tiez od spodu podlahu... nejaku hydroizolaciu.... a poriadne.. aj v dvoch vrstvach pre istotu..... inak zostava len otvoroiť si krytu plavaren... Tiež ma napada , ze to moze narusit aj statiku ..! My sme pred rokom, ci dvoma tiez mali vysoko spodnu vodu, niektorí susedia uz mali aj v pivnici krasny kryty bazen asi 0,5m vysoky s čírou cistou spodnou vodou... noé cista radost.. nAstastie , nasa izolacia vydrzala... dufam, ze aj nadalej.... vtedy prsalo fakt velmi dlho.... takze to bolo preto.... hladina podnej vody v studniach stupna zo 4 len na 2m od vrchu ....
Odpovedať
Profilova fotka
Voda sa do spodnej stavby dostava z dovodu netesnej alebo neexistujucej hydroizolacie - problem sa da odstranit podobnym postupom ako napisal "philos". - t.z. obkopanie okolo stien spodnej stavby, vyspravenie povrchu, hydroizolacia (bud 2x asfaltovane pasy alebo 1x folia mPVC - osobne odporucam SBS modifikovane asfaltovane pasy), na hydroizolaciu tepelna izolacia XPS (aby vnutri pivnice nedochadzalo k povrchovej kondenzacii), nasledne zvisla drenaz (nopova - pupcekova folia). K tomu je potrebne spravit aj obvodovu drenaz a odviest vodu prec od budovy (bud do vsakovacej jamy alebo recipientu alebo proste niekam). Dalsia dolezita vec je potom odvetranie pivnice a urobenie novej zaizolovanej podlahy. Na to aby sa co najmenej vody dostavalo k stenam pod terenom je potrebne spravit nepriepustny okapovy chodnik spadovany smerom od budovy..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ma tu niekto album s fotkami ako to robili to obkopavanie a cely postup??? dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?