Dobrý den. 900 Euro. Je to málo, je to přiměřené, nebo je to moc? Těžko říci, když je jenom údaj o ceně a to podstatné chybí. Třeba velikost základů, zda to bylo pouze ukládání betonu, nebo výkopy, šalování, míchání a ukládání betonu, armování. Prostě nevíme nic relevantního. Čili všechny podobné diskuze, kde chybí podstatné údaje a argumentuje se pouze cenou, jsou na nic.
S pozdravem Laďa
@ladajaskva myslím že som zrozumiteľné napísala že išlo o cenu práce...ked už to chcete vedieť tak obsirne 8,5 krát 9 metra, navýšenie o 60cm nad uroven, plus terénne úpravy...možno zaváži aj to, že sme to mali hovote za tyzden...ja sa nechvalim, a nemám ani potrebu tu niekoho o niečom presviedčať ;-) len som reagovala na príspevok :-):-) takže nemieste pripomienky si k srdcu neberiem :)
@mom3 ja si myslím že hlavne kritérium je pocet robotníkov, a cas za aký tí to dokážu postaviť...ochotní boli...ale žijeme na dedine, sú tu iné ceny ako v meste napr...okrem toho nie je firma ako firma...my sme si vybrali na základe dobrých skúsenosti našich známych, a mali sme aj doporucenie...ale pochybujem že by to v cene nejak extra zavazilo
@erikissima Dobrý den. Cena výborná a za takové kvantum práce až neuvěřitelná. Jinak se nemusíte durdit, že jsem na napsal, že bez uvedení podrobností je to o ničem. Ale je to tak. To je stejné, jako bych napsal, že jsem postavil dům za 30.000 Euro a někdo druhý zase za 130.000 Euro. Takže sorry, není to nic osobního, ale často se zde vyskytující typ informace bez uvedení specifikace. Ale za ty prachy, to kvantum práce - fantazie. Také Vám gratuluji
S pozdravem Laďa
Zdravim vsetkych, podla mna je prehnana ta cena. Moje zaklady:
Vykopove prace: 140eur (odnos hliny, zarovnanie terenu, + mi bagrista ponosil strk do zakladov, ktory som len rohlablickoval, strava pre mna pre neho 10eur)
Zalievanie zakladov: 0eur, objednal som si pumpu a pan s joystickom chodil pekne so mnou a vyliali sme cele zakladove pasy, do ktorych som napichal roxory kazdy pol meter, pekne v klude
Ulozenie DT tvarnic 2 radov, rozvodov na siete, vypieskovanie, zasypanie, nasledne navazanie makadanu a stavebnej sute (68eur, len bager na ten den co to ponosil a porozhrnal do vnutra zakladov) Pan ktory ukladal dtvarnice, a zaboval cele zaklady (pozicianie zaby bolo 25eur) + ulozil sietovinu, poprevezoval vsetko s roxormi medzi sebou, s nivelakom saloval dosky pre platnu, vylial celu platnu a aj ju stiahol vsetko SAM zobral 600eur. (trvalo to 4 dni)
Podotykam ze jak bagrista navozil sut, makadan, a uplne navrch strk vsetko sme roztiahli 6 chlapi, ani jeden neni odbornik, vsetko chlapi s kancelarie + ja informatik, takze sme boli radi, ze trochu fyzicky makame. Ostatne uz robil spominany pan, kamarati vypili asi za 40 eur piva, takze ok :-) nebolo to uplne zadarmo ta praca.
erikissima tebe verim v pohode ze ta vysla praca 900eur, pritom nemyslim, ze sa jedna len o to ci su to znamy a ci stavias na dedine, ja som zo sale a spominany pan je s terchovej ktory sa prizenil do sale.
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/f...
podla mojho nazoru je 3035eur len za pracu vela, tu je galeria mojho domu a zakladov, vsimni si aj platnu 1 clovek zalieva, ja som to fotil, cize mna to vyslo aj s tymi pivami na nejakych 743 eur kde bolo aj pozicne za zabu.
my sme dostali zatial dve ponuky: 178 m2 zastavana plocha, bez podpivnicenia, cena za pracu 3300 eur aj s platnou alebo cena nakomplet aj s materialom 13000 eur :-p nakoniec ideme skusit s bagrom, jednym murarom (40 eur na den) + manzel a nejaki znami (3 eur/hod.). som zvedava co to da...zaciname tento tyzden...
vsetci idete do toho celkom rozumne...nam sa podujal znamy so svojou partiou zivnostnikov a mne sa zda, ze to nebolo asi dobre riesenie...na pozemku bola zahrada, trochu vo svahu, bez pristupovej cesty...za 2 tyzdne je vysypana cesta, vyliate zakladove pasy, polozene 2 rady DT...material mam od znameho-direktor stavebnin, bager , strk, drevo...vsetko sme platili , ale 1500 € uz padlo pre chlapov - robia cca 2-3 podla potreby
tak my sme dostali cenovú ponuku na základy ( pásy, 2 rady DT-čiek, platňa, cca. 120 m2) a vytiahnutie prvého poschodia na 3880,-€. Neviem, mnesa to zdá dosť veľa, dostali sme aj položkový rozpočet, kde najvyššie sumy sú za rozliatie betónu v pásoch resp. na platni. A keď si vezmem, že príde domiešavač a beton-pumpa, tak si myslím, že je to iná práca ako keď sa to leje ručne.
Ale vraj s tým ešte niečo urobia, tak uvidíme ( bager a uloženie pásoviny je ešte mimo tej sumy).
Podla mna je to vela dat 3000 eur len za pracu (od vymerania po platnu), ja som zaplatil len bagristovi 90 eur ,160 eur za kanalizaciu v platni (7 vyvodov) a aj to bolo viac menej asi iba za material kedze mi to robil znami a 250 eur za prenajom betonpumpi pri robeni platni. Ostatne som sobil sam s kamaratmi a rodinou po praci a cez vikeny, ale za usetrenych 3000 eur ktore vam budu chybat na konci to urcite stoji. keby ste to aj mesiac robili sami.
dnes som dokoncil kopanie zakladov pre dva domy. zastavana plocha prveho domu 160 m2 a druheho 88 m2
Na odhrnutie ornice som si pozical Komatsu (KOMATSU: SK 820-5) za 200 eur na vikend + preprava 120 eur + 30 eur za naftu..... Za vikend som odhrnul cca 90 kubikov zeminy... cca 5+7 hodin (som amater :o)
Znamy mi ponukol odhrabanie za 600 eur takze usetrene 250
Na vykopanie zakladov som si pozical minibager (KOMATSU: PC 18 MR) od piatku vecera do utorka poobedia za 360 eur + preprava 120 eur plus 40 eur nafta. Vybagroval som zaklady pre dva domy + presunul ornicu a to mi jeden den lialo jak z krhle... a to mam tam strasne tuhu zeminu a pod tym il... takze aj bager sa namakal :o)
cisty cas kopania 24hodin (motohodiny)
Ak zoberem ze za prenajatie bagru aj s obsluhou je za cca 40 eur/hod tak pri rovnakom case som usetril cca 400 eur len pri kopani zakladov
Pozicane od znamej medzinarodnej pozicovne s viacerymi pobockami na slovensku... prepravu zabezpecila odtahovka ;o) bo ten smykom riadeny nakladac mal skoro 3 tony.... netreba sa bat a ak ma clovek cas tak moze skusit nove veci :o)