Robil som na jesen 14,5x10 .stalo to 4000€.Za prácu som neplatil,len za vykopanie zakladov 100€.3900 bol material.Kopali sme na 80 dole a na šírku bolo aj 90 lebo je tam sama skala.
@zaklad - ak spravne pocitam tak 65x98 = 6 370e a podla spravy ktoru ste mi napisal ze ku kazdemu extra saru DT priratat 1 000e tak by nas vysli zaklady u Vas v sume 9 370e.........pekna suma.....
@zaklad máte skúsenosť aj s tým, že základové pásy sa ošalujú polystyrénom ešte pred vyliatím betónu?
Navýšilo by to cenu práce a ak áno o koľko? (nerátam cenu XPS).
Myslím niečo ako v tomto albume:
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/f...
@calimero Mi sme to robili inak, mi sme vybetonovali´základové pásy, cca o mesiac po hrubej stavbe sme si zavolali bagrik(cena práce cca 200)takže nie moc, nam cely dom obkopal a potom sa obložil styrodurom do hlbky 80 cm, stým že zároveň trčal von 40 cm čím vznikol sokel. Miestami bolo treba sekať beton.Lepšie by však bolo možno uložíť to pred tým, alebo OSB dosky do zeme dať, potom by tá stena bola rovná. Šak kukni môj album, nájdeš tam detaily tejto práce.
@calimero robili sme aj tym systemom že namiesto klasickeho šalovania vrchnej dosky sa dali tzv kombi dosky. Zjednej strany je polyester a z druhej cosi ako heraklit. na to sa da potom doizolovat vcetne tvarnic styrodurom.
Dobry den,chcem sa opytat ci je to dobra cena ,co nam dali majstri ....
Jedna sa o betonovu plochu akoze terasu o rozmeroch 6,5mx5,5m,hrubka zakladov bude 30cm nad uroven pojdu 2 rady DT a 10 cm betonu po celej ploche ako povrch.Budu si sami kopat zaklady a vsetko na komplet.
Pojdu tam 8ks kari rohozi 2000x3000 15x15,nejake zelezo,zhruba 8m3 betonu,DTcka,zaba na utrasenie terenu.
Pytaju 1230€ praca s materialom spolu.My sme predbezne doma pocitali ze material je asi okolo 730€ a 500 zrejme praca.
Zda sa nam ta cena celkom prijatelna a navyse do 2 tyzdnov to bude hotove.Co vy na to?Poradte....
@mariro Dobrý den. Když to i přepočítám na koruny české, tak je to cena dobrá. A řekl bych, že to bude dobrá cena i na Slovensku v Eurech. Já bych si to od nich nechal udělat.
S pozdravem Laďa
My sme prave v piatok zaliali platnu. Svojpomocne s rodinou, kamaratmi a platenymi brigadnikmi. Od vykopania zakladov po posledny kubik betonu nas to vyslo cca. 6300 EUR. Podklad pevny, rovny, dva rady tvarnic.
@madein1974 jaaaj, ty asi myslis pracu len..my sme s Danken234 spolustavitelia, a stalo to 6300 na komplet - aj praca aj material, bleskozvod, odpady, tvarnice, zelezo, beton - vsetko..
@madein1974 dom je rozmer 13x13..a betonu tam islo 50 m3 spolu - len ten stal cez 3,5 tisic eur...a ked si zratas kolko stoja karirohoze, roxory, makadam, tvarnice samozrejme, bleskozvod, odpady a ich ulozenie...podla nas je ta cena fajn,aj ked zrejme sa da dosiahnut aj nizsia (napr. ked ma sblizsie betonarku), aj ked my by sme tam uz nemali na com usetrit.
@madein1974 prečo by to bolo vela? reagujem na prispevok pre danken234... nas vyšiel len material cca 6000e..(beton pasy 40m3, DT30 -600ks, 4 palety cementu, 4kopy štrku, 30ton kamena, 30m3 betonu -deka, drobnosti ako rury - voda, žaba, odpad, železo)..+navyše k cene ešte cena prace, niečo svojpomoc.. mame 3 a 4 rady DT, plocha cca 150m2.. a to sme mali kubik betonu za 43e..
@katarinka2010 waw, tu cenu za beton doslova zavidim, ale v dobrom....my sme mali teda tu cenu o dost vyssiu, ale tak nic s tym nespravime. Hlavne som rada, ze to uz mame a ta cena sa nam zda celkom slusna :-)
@madein1974 ved som napisal, ze aj plateni brigadnici. a teda bolo to spolu aj s materialmi. Jasne, ze ak mas dom 10x 10, je to ine nez 13x13, lebo od toho sa odvija mnozstvo betonu, mnozstvo pasoviny, mnozstvo roxorov a kari sieti, mnozstvo strku atd...