Hydroizolácia medzi podkladovou doskou a DT

Ahojte, ako ste rišili vodorovnú hydroizolácou pod DT v pivnici v kombinácii so zvislou výstužou? Je lepšie nataviť pásy a potom cez to navŕtať a vlepiť roxory alebo napichať roxory do čerstvého betónu a potom naniesť nejakú "tekutú" hydroizoláciu? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od oliver91n:

Ahojte, ako ste rišili vodorovnú hydroizolácou po…
@oliver91n riešim rovnakú situáciu, roxory som dával do čerstvého betónu. V stavebninach mi odporučili dvojlôžkovu hydroizoláciu od Sika alebo Hasoft. Jeden stavbár zase asfaltový pás s nosnou vložkou zo sklenenej tkaniny S40, že ho mám prepichnut cez roxory a normálne napáliť horakom a kolo roxorov dať dvojlôžkovu tekutú lepenku.
Odpovedať

@oliver91n my sme mali len jedno miesto kde bola výstuž a dali sme pásy až k roxorom čo najbližšie a zvyšok 2zložková hydroizolácia od Sika (okolo roxorov aj s presahom na pásy). Spravilo to taký vrstvu ako keby tam bol natavený pás.
Odpovedať

@oliver91n Najskôr by som na spodok vylial betón, s presahom na strany, na ňom urobil horizontálnu hydroizoláciu a až na tým urobil dosku a DTčka. Vertikálny hydroizoláciu DTčiek prepojil s tou spodnou. Tým pádom, není žiadna komplikácia s výstužou a je to spoľahlivé...
Odpovedať
To závisí od podmienok! Či tam je spodná voda, resp. jej častý výskyt. Alebo len prevencia voči vzlínaniu zemnej vlhkosti? Sika je istota, ale treba vedieť, čo a ako použiť. A nepreplatiť zbytočne kladivo na mravca a vice versa.
Odpovedať
Profilova fotka
to je čo za mrakodrap keď tam treba zvislú výztuž? Vo väčšine bežných RD nie je potrebná. Že je všade nakreslená je iné kafé....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@oliver91n Najskôr by som na spodok vylial betón…
@frantisekca to znie rozumne. Ale mne ide zvyslá výstuž už od základových pásov
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

to je čo za mrakodrap keď tam treba zvislú výztuž…
@jan45 máme suterén, prízemie a podkrovie. Verím, že projektant lepšie spáva, keď mi tam tu výstuž nakreslí a jeho peňaženku to nebolí :) Ale netrúfnem si ju tam nedať alebo hľadať projektanta, ktorý sa mi podpíše pod výkres bez zvislej výstuže.
Odpovedať
Profilova fotka

@jan45 máme suterén, prízemie a podkrovie. Verím,…
@oliver91n chápem aj Vás, mne je len ľúto tie premárnené prostriedky aj zo spoločenského hľadiska.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?