Hydroizolácia na základovú dosku kedy

Profilova fotka
Prosím vás kedy môžem začať natavovať ipu ma základovú dosku.kolko čakať kým betón vyzreje.dočítal som sa , že betón vytuhuje 28dni ale že 75% dosahuje už po 7 dňoch. Nechcem na tú ipu hneď stavať ,len chcete vedieť kedy cca môžeme natavit ipu na dosku.samozrejme predtým napenetrovať.
Odpovedať
1
2
@shotocan stačí počkať pár dní a môžte natavit. Penetracia je tam zbytočná, ale nič ňou nepokazíte
Odpovedať
Profilova fotka
A keď sa nataví tá IPA po pár dňoch ,nebudeť betónu brániť aby vyzrel ?
Odpovedať
Betón zreje aj pod vodou.Ak nerobíš pivnicu pásy stačí natavovať na spojoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa nepýtal kde natavovať a ani o pivnici som nič nevravel,keďže ju nemám. Proste kedy sa môže natavit IPA po zaliati základovej dosky s tým že betónu IPA nebude robit problém vyzrieť. Takže 10 dní by mohlo stačiť?
Odpovedať
@shotocan preco by mala IPA branit betonu vyzriet? Asfalt s cementom nereaguje, beton vzduch nepotrebuje.
Odpovedať
Prepáč ale keď ti niekto poradí tak sa poďakuj pretože ti ani radiť nemusel.Pýtaš sa tu na tptálne kraviny a potom ideš ešte robiť hustého 😂Takýchto stavebníkov mám najradšej.Zajednaj si radšej firmu a vyzrievať si nechaj cheddar vo svojej chladničke.O stavaní vieš očividne prd
Odpovedať
Profilova fotka
@johnytlusty keď už radíš tak rad na to čo som sa pýtal a nie o pivnici atď. A kravina to určite nie je a keď si to myslíš tak si to mysli ďalej. mier s tebou
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ale betón sa potrebuje odparovať a tá hydroizolácia keď sa nataví celoplošne zabráni odparovaniu
Odpovedať
@shotocan 1. Ipa sa na dosku nenatavuje, len spoje sa natavuju 2. Beton sa nepotrebuje odparovat, lepsie dozrieva vlhky, ako suchy 3. Ipa sa nedava pri tahani murov celoplosne, len pod nosne priecky s presahom cca 15cm na obe strany
Odpovedať
kedy chcete začať stavať od momentu, keď dáte IPU? podľa toho rozhodnite, kedy ju dať na betón. Jednoduché Ale čím dlhšie necháte betón "odkrytý", tým lepšie.
Odpovedať
@shotocan beton sa nepotrebuje odparovat, ved to je blbost.
Odpovedať
@stowasser 3, dava sa aj celoplosne... je sice riziko, ze sa poskodi kym sa vytiahnu mury, ale robi sa to aj tak a dost casto
Odpovedať
Článok sa načítava...
@shotocan o pivnici som ti radil preto,že ak by si mal pivnicu tak by to malo zmysel natavovat celoplošne ale keďže si nepísal či ju máš tak som to v prispevku spomenul.Vid aj príspevok stowasser.Čudujem sa že ti tu vôbec niekto radí.Že betón sa potrebuje odparovať 😂No dobre už mi stačí.Prosím ťa nerob to.O betóne vieš toho fakt málo a ešte ideš ocerovať hubu.
Odpovedať
hm, ja som v stredu ku večeru zalial platnu, štvrtok napenetroval a piatok ráno som už lepil lepenku (pásy) (dvojmo!!) pod murivo. Celoplošne som ešte nedával - riziko poškodenia, to dám pred poterom.
Odpovedať
Ked tu mate temu celoplosne dat v akej faze stavby ?
Odpovedať
:-D Beton sa asi tak potrebuje odparovat, ze sa niekolko dni polieva vodou, zakryva foliami/textiliou pri vysokych teplotach/vetre, alebo sa robi specialny nastrek na zabranenie straty vlhkosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe takže IPA by zabránila strate vlhkosti čo je pre beton ako tu píšete dobré.
Odpovedať
Profilova fotka
@johnytlusty si sa dnes asi zle vyspal alebo čo, keď tu furt útočíš a pritom som sa opýtal na jednoduchú otázku a nevedel si na ňu odpovedať.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser musím ju nataviť celoplošne. Na ňu ide druhá doska. Proste ipu budem mať medzi dvoma doskami. spodná doska 7-8cm hrúbka ,na ňu IPA a potom druhá 15cm doska . Musím to tak robiť kôli panelom čo pôjdu na dosku, aby sa nepoškodila hydroizolácia pri kladený panelov. Panel sa bude lepiť cementovým lepidlom priamo na betónovú platňu a zvárať v spojoch
Odpovedať
@shotocan ty si zacal na neho utocit prvy, pisal ti ze beton vyzreje aj pod vodou, ale ty si potreboval dalsich 5 odpovedi, aby ti to zacalo dochadzat... ty si sa dnes asi tiez nevyspal najlepsie.
Odpovedať
@shotocan už nič nepíš.Nechaj tvrdnúť svoj betón a ži v mieri.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan keby napíše že betón vyzreje aj pod Ipu a kľudne tých 7-10 dní stačí nepoviem ani pol slova :D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@johnytlusty zdieľam časť tvojej odpovede ,keď to musím takto pánovi inteligentovi napísať johnytlusty Betón zreje aj pod vodou. Nemyslím že je to to isté, že Betón zreje aj pod vodou ako ked betón zreje pod Ipu. Pán inteligentný, pod vodou to môže byť úplne niečo iné ako pod Ipu. Chápeme sa už ? Kľudne si mohol teda napísať betón zreje pod vodu tak isto ako pod Ipu. Potom by sme sa chápali
Odpovedať
@shotocan druhá doska? To čo staviaš ak smiem vedieť? :O projektant mal aspoň ukončenú školu? nejak mi to nevychádza... ak panely, čiže možno keramika, v živote som nikoho nevidel že by robil dve dosky.. veď to tam osádzajú žeriavom, keď nalepiš dvojmo tak je to OK a ak sa to aj poškodí, tak pak oblebuješ sokel dookola s tým že trocha zachádza na panel. Či čo?
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl tiež som to chcel tak robiť ako píšeš nataviť dvojmo pásy pod panelom, ale vedenej tej firmy a s tým nesúhlasili že mali na to reklamacie ohľadom poškodenia hydroizolácie pri manipulovani z panelom na dosku. Tak ma to stojí o 8cm betónu viac no. Totižto tá firma si robí svoje základy ktoré sú takzvané plávajúce a tie som ja nechcel . mám klasiku na zakladových pásoch .
Odpovedať
Robi sa to aj tak, sice menej casto a primarne z inych dovodov (tlakova voda, vystuz). Podkladak - izolacia - doska. Podkladak sice nie je doska, ale po betonazi by som ho v zavislosti na pocasi polieval aspon 2 dni. Potom nechat uschnut povrch, dat penetrak a IPU kludne aj na 5. den. Nic sa nestane. Dolezite je, aby povrch nebol mokry/vlhky.
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe polievalo sa 4 dni. Na 7 deň dáme teda penetrák a na 8 deň hydroizoláciu. Díky
Odpovedať
@shotocan ak to nie je pivnica, tak penetrak je zbytocny, aj tak to na mokrom betone nebude drzat. Naco chcete natavovat ipu celoplosne, ak na nej bude xy tonovy dom? Neujde vam nikde a ani nebude lepsie izolovat. Iba vyhodite do vzduchu peniaze a miniete mnoho casu..
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser veď betón necháme do stredy vyschnúť a potom ho napenetrovať. Ten penetrak toľko nestojí. Či myslíš že len položiť ipu na betónovú dosku ,prelepit spoje a nič s tým už nerobiť len zaliať betónom?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?