Dobudovanie pivnice pod stary dom

Uvazujem nad kupu stareho domu, ktory nema pivnicu. Rad by som ju dobudoval pod celym podorysom jednak z dovodu dodatocnej hydroizolacie zakladov a samozrejme ulozneho priestoru. Taktiez sa bude komplet vymienat podlahova vrstva, takze je mozne ju uplne odstranit. Postupy, ktore ma napadli su v podstate 3: 1, odstranenie podlahovej vrstvy a vykopanie na pozadovanu hlbku, obmurovanie zakladov stratenym debnenim a zakryt miakom (tu vidim problem pri odvoze zeminy a liati betonu) 2, odstranenie podlahovej vrstvy, vyrovnanie podkladu, polozenie miaka (vsunute do nosnych stien a polozene na zakladoch), zabetonovanie a postupne podkopanie cez schodiskovy otvor 3, zvonku odhalenie zakladu, vyburanie otvoru a postupne "razit" a obetonovavat alebo vkladat prefabrikaty Ake su Vase skusenosti a postupy? Orientacne naklady na 1m2 pri svojpomoci?
Odpovedať
@elrian ...4, zburat stary dom a zacat kopat pivnicky...treba prepocitat...
Odpovedať
@elrian Na toto si chceš trúfnuť svojpomocne? Máš na to podrobný projekt? Nie som stavbár, ale zdá sa mi to nereálne, alebo ak by to aj bolo realizovateľné, tak by to bolo tak nákladné, ako postaviť nový dom aj s pivnicou. No som zvedavý na reakcie skúsenejších... =-) Ja mám len jednu skúsenosť spred 20 rokov. Kamarát mal dom z nepálených tehál bez základov. Chcel spevniť obvodové múry, tak zvonku odkopal jednu stenu do polovice dĺžky, že vedľa toho vyleje betón. No .. padlo to a zavalilo ho to. Bohužiaľ to neprežil. Ak podkopeš steny domu vo väčšej dĺžke, riskuješ spadnutie steny a ak tá stena bude akurát nosná, tak ti padne celý barák.
Odpovedať
Tu jeden týpek to robí na dome (podbetovanie zakladov), odporučil by som ti kontaktovať ho, tipujem že by ti to rýchlo vyhovoril :) nespomeniem si na nick, nejaký rcdba alebo také čosi sa mi marí. Ja som len kopal podlahy a vylieval deku (ani zdaleka do hlbky zakladov, a tiež to bola slušná onania. Ale keď sa bavíme v teoretickej rovine, tak by som odporučil vykopať pivnicu, zaliať, a potom žeriavom dom preložiť na ňu :)
Odpovedať
Ty si sa mal narodit v Tibete, robil by si mandaly.
Odpovedať
@elrian Najdi iný starý dom s pivnicou .
Odpovedať
@heliator Je to historicky dom, nechcem ho burat @chrobak7 Ja som stavbar, ale statiku som mal len 1 semester. To nic neznamena. Projekt zatial nemam. Pohravam sa s tou myslienkou, ci je vobec realizovatelna a ak ano za akych podmienok.
Odpovedať
@elrian ....uff...,tak drzim palce....
Odpovedať
neviem a asi ani radsej nechcem si predstavit kolko bude trvat vykopanie pivnice pod celym domom. tu je nick spominaneho typka co podbetonovaval zaklady @rchrdba
Odpovedať
@elrian tam nejde len o statiku , ale treba kopať min, 3 m do hlbky a v takej hlbke pôvodné základy nemáš, to sa dá tak na drevenicu tú podoprieš na malých plochách, no murovaný môžeš tak meter ináč to spadne, ak ho chceš nechať ako pamiatku oprav čo ide, bez pivnice, odizolovať to môžeš, i tak i to bude nákladnejšie ako nový dom, chod pozrieť na rekonštrukcie do Štiavnice, celé námestie a to len priečelie do ulice a vnútrajšok musí ostať pôvodné
Odpovedať
mozno by to islo injektazou pod zakaldove pasy..dalej by sa vykopala jama z vnutornej casti podorysu...zarovnali by sa povrchove nerovnesti inejktovanych stien aby sa na ne mohla dat hydroizolacia+podlaha to iste...ale myslim si ze to bude cele strasne drahe ..ale spravit by sa to asi dalo...vsetko sa da ked ma clovek €
Odpovedať
@elrian na to rovno zabudni, a tym duplom ak to chces robit ze chces navysovat zaklady, jedna stena asi 10 metrov dlha ta vyjde na cca 40 tisic a to je vlastne len predlzenie zakladov, na to potrebuje betonovu injektaz, ktoru zvladaju na slovensku tak 2-3 firmy. len zriadenie staveniska stoji 25 tisci euro a to si este ani nic nevykopal. ak by si chcel mat odstupene zakladanie, tak si na nejakych cca 20 tisic za 10 metrov, ked to pilotami poodchytia, a potom akoze predlzia dosku. ale tam to neni na 100%. viem to az moc dobre, mali sme dokonca aj projekt na to, ale po tom co zistil ake su ceny, tak sme pivnicu v tej casti zrusili. odsadili novu o 5 metrov. a to my sme chceli len podchytit susedny dom, aby sme si na nasom volnom pozemku mohli postavit pivnicu. ak si neni milionar, tak za naklady jednej steny mas zburany dom aj postavenu pivnicu.
Odpovedať
@m168 Dakujem, konecne niekto so skusenostami. Tak uz mi ostava len mala vinna pivnicka v strede miestnosti kopana tak aby neboli zmenene horizontalne tlaky pody na zaklady.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@elrian fakt sa to neoplati, a aj to co mas v plane bude dost drahe. tu je cca video https://www.youtube.com/watch?v=UCB6x...
Odpovedať
https://www.google.sk/search?q=podezd...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?