Odpoveď na príspevok od johnyo:
Ahojte, mame vyvrtanu studnu a v nej je cerpadlo … @johnyo Ten prietok je odmerany na povrchu, alebo vyčítaný z návodu? Čerpadlo možno brzdiť podľa potreby korektne frekvenčným meničom.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@johnyo Ten prietok je odmerany na povrchu, alebo… @kejsix prietok je len z papiera, odmerat to mozem a dam vedietOdpoveď na príspevok od johnyo:
@kejsix prietok je len z papiera, odmerat to moze… @johnyo Treba hlbku studne a typ čerpadla. Podľa toho sa dá vyčítať prietok a dispozičný tlak na povrchu no a podľa toho už určiť, či je čerpadlo na daný účel slabé, vhodné alebo vhodné ale treba ho pribrzdiť.Odpoveď na príspevok od johnyo:
Ahojte, mame vyvrtanu studnu a v nej je cerpadlo … @johnyo ty hlavne potrebujes zregulovat tlak na taky, ktory je vhodny pre tie postrekovace... potom ries, ci mas pri nom dostatocny prietok.Odpoveď na príspevok od johnyo:
@gashtaan @kejsix studna je hlboka 15,5m, priemer… @johnyo To cerpadlo je na Tvoje pouzitie myslim si moc silne. Pri ponore 15m bude mat na povrchu este dispozicny vytlak tak 6 barov a 40l za minutu. Na dva postrekovace ako tak, jeden to podla mna znici. Dal by som hore T kus 1" a bocne vstupy zredukoval na 3/4" ako privody do zavlazovacov a urcite by som to doplnil frekvencnym menicom a vykon si menil podla potreby.Odpoveď na príspevok od johnyo:
Ahojte, mame vyvrtanu studnu a v nej je cerpadlo … @johnyo mám podobnú zostavu s čerpadlom s podobným výtlakom a prietokom. Mám za ním vodáreň s tlakovou nádobou, ale to je nepodstatné. Podstatné je to, že mám tiež v zavlažovacej vetve dve trysky hunter- šedé. Čerpadlo ani necyklí, ani nepadne tlak, t.j akurát vyvážený výkon na dve trysky. Pri plnom prietoku do trysiek mi talčí asi 2,7bar, čo je na dané trysky OK. Keby bol tlak privysoký, tak sa dá vymeniť za väčšiu trysku-napr. čiernu.. Pri príliš veľkom prietoku a nižšom tlaku sa dá pomôcť tlaku menšími tryskami. Myslím, že ti to bude fungovať OK s tvojou zostavou aj bez vodárne a regulácie.Odpoveď na príspevok od zicher:
@johnyo mám podobnú zostavu s čerpadlom s podobný… @zicher ked to zjednodusim tak cerpadlo ma max tlak 8,2 bar...1 zavlazovac udava max tlak 4 bar a kedze mam 2 tak teoreticky by to mohlo byt OKOdpoveď na príspevok od johnyo:
@zicher ked to zjednodusim tak cerpadlo ma max tl… @johnyo 2bar stracas na vyske, nieco na hadiciach... ale ak sa zabudnes a pustis len jeden..