SMART (automatická) závlaha skleníka

Ahojte, kúpil som k domu skleník, spravil vyvýšené záhony, kúpil v Lidli set kvapkovej závlahy a tiež závlahový počítač Parkside. Ten som bol dnes reklamovať pretože kvapkal z jeho vnútorného priestoru - takže potrebujem nejakú jeho náhradu a rozmýšlam už o nejakom SMART (auto) riešení: V skleníku mám zatiaľ zigbee čidlo vlhkosti a teploty vzduchu. Rozmýšlam aj o nejakom zigbee alebo BT čidle vlhkosti pôdy, ktoré by teda vedelo spúšťať nejaký závlahový ventil (programátor) pre kvapk.závlahu skleníka. Doma mám už aj dalšie TUYA čidlá a prvky. Máte už niekto doma niečo takéto alebo viete mi nejaké prvky odporučiť v rozumnej cene ? Či už CZ, SK obchody alebo Ali, Bangood a pod. Za rady a tipy ďakujem.
Odpovedať
@antoni_sk ako to potom funguje? Ze je tam nejaky casovac, kedy sa ma zacat a skoncit zavlazovanie? Ze si to vies na dialku spustit?
Odpovedať
Jednak si vieš nastaviť časovač cez apku, alebo cez internet ručne spustiť závlahu, ak by bolo aj čidlo vlhkosti pody tak v napr. v TUYA aplikácii si nastavíš scénu napr: - ak klesne vlhkosť zeme pod hodnotu X tak spusti závlahu na Y minút...
Odpovedať
Profilova fotka
@antoni_sk, mrkni tuto, mozno sa ti daco zapaci... https://www.tipa.sk/sk/smart-chytre-o... zial ja tuya nemam, takze nemam moznost referovat. Kupil som lacny solenoidny ventil z ciny za 10e a riadim ho priamo s ESP32. Len tie ventily nie su stavane na vysoke tlaky, treba s tym ratat, na beznu vodu by som ho urcite nedal. bezne do cca 3bar Lepsi je napr. hunter PGV solenoid za 25e https://dvs-beregnung.de/hunter-solen... ten uz je na 10 barov. Kvalita je TORK, ale cena 100e a vyssie. riadenie si musis spachat sam. Ak mas zaujem o dobry pomer cena/vykon, tak bud hunter alebo samodomo 🙂
Odpovedať
Ahoj, presne Tipa obchod som dnes už pozeral, ten kontroler Woox R7060 by mal podla nejakého príspevku fungovat aj s Tuya. Horsie je to s nejakým s čidlom vlhkosti pody - toto https://www.tipa.sk/sk/smart-detektor... je písane ako zigbee tuya ale na iných informáciach toto už nepíšu takže neviem či by sa cez moju multimode bránu pripojilo a fungovalo.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
hi Siri... can you pick tomatoes..?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od antoni_sk:

Ahoj, presne Tipa obchod som dnes už pozeral, ten…
@antoni_sk musí to byť Tuya? https://www.megateh.eu/products/smart...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?