Automatická závlaha

Mal by som dotaz k automatickej závlahe, ako sa rieši situácia keď sa na ploche zavlažovaného trávnika nachádza ovocný strom. Mám na ploche kde bude trávnik dulu a neviem či voda može striekať aj na strom(či napr.ten bočný prúd nebude poškodzovať kmeň) alebo sa musia rozprašovače uložit okolo stromu a striekať smerom od stromu. Ďalší dotaz, mám doma skoro celý balík(cca90m) čiernej hadice LDPE 32mm((vonkajší priemer) s hrúbkou steny 4,4mm,(teda vnútorný priemer nie je ani 1zoll) možem to použiť na rozvody závlahy po pozemku?
Odpovedať
@ma890 k stromom a krikom sa dava kropiaca hadica
Odpovedať
@ma890 Neverím tomu, že by sa kmeň stromu poškodil ak naňho bude striekať ostrekovač :) To nie je wapka ...
Odpovedať
kropiaca hadica nie bude sa zle kosit, prepustacia vodu,co sa da zakopat. ale netreba, vlahy bude dostatok. A ostrekovace fakt strom neposkodia.
Odpovedať
Nezabudni, ze strom "zatieni" postrekovac, cize za stromom bude oblast, kde ti to nezavlazi... Ja na vsetky moje stromy striekam postrekovacmi cielene... Pri dlhych horucavach bez dazda, je nadranom pre stromy mokry kmen a koruna ako med...
Odpovedať
@chumo dula nieje ker, a postrekovace su po krajoch travnika a smeruju do stredu travnika, nastavia sa tak aby poliali vsetko,neexist ze strom bude branit vode.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?