Čerpadlo na automatickú závlahu trávnika

Potreboval by som poradiť aké čerpadlo kúpiť na zavlažovanie trávnika. Čerpadlo musí biť voľne stojace. https://www.shop.intersad.sk/sk/cerpa... https://www.shop.intersad.sk/sk/cerpa...
Odpovedať
@matej596 to tretie! 😉 Dal si malo informacii na fundovanu odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
Aky je dovod na volne stojace cerpadlo? 🤔🤔
Odpovedať
@zipsuliak Zavlažovať čerpadlo bude 5 trisiek hunter. Zdroj vody je dažďová voda z IBC nádrží preto stojace čerpadlo. @nicearty aké informácie rád doplním. Vetva dlhá 25m v 3/4 ku tryskám ide 1/2 . Z hlavnej vetvy ide ešte jedna vedľajšia 10m v 3/4 kde je jedna tryska. Dokopy 5
Odpovedať
@matej596 pre zaujimavost, kolko ibc nadrzi tam je? Neviem si predstavit polievat u nas na juhu len dazdovou vodou, v urcitych obdobiach roka by boli nadrze preplnene a v inych by sa nemali z coho doplnit, napr posledny mesiac a pol
Odpovedať
@matej596 Dažďová voda z IBC nádrží? Jednu plnú nádrž také čerpadlo vyčerpá behom 12 minút a nepoleješ s tým ani 50 m2 trávnika. Navyše tento mesiac by si mal tie nádrže takmer prázdne. Takže ti úplne stačí nejaké vibračné čerpadlo. A pri tomto zdroji vody zabudni na automatiku.
Odpovedať
@matej596 presne tieto informácie čo si napísal je potrebné vedieť. Zdroj vody a plánovanú závlahu. Tiež si myslím že to nie je šťastné riešenie, ale na to to píšeš by malo stačiť aj to lacnejšie čerpadlo, na 100% potvrdenie treba vedieť typ plánovaných tryskiek.
Odpovedať
Profilova fotka
Keby ta nadrz bola vo vyske, islo by to i samospadom 🤔
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 samospadom by to urcite neslo, na zavlazovacie trisky treba tlak niekde medzi 2-2,8bar 😉 @matej596 kolko IBC akoze budes mat? 😳 1m3 nieje dost ani na jednu zalievku na 50m2 plochu a tyzdenne by si mal taky travnik polievat 2 krat v lete skor 3 krat… Dazdova voda ti na to stacit nebude… A ak planujes polievat menej tak to sa na to rovno vykasli… davat travniku len trochu vody je uplne zbytocne… Bud to urobit poriadne a dokazat zavlazovat travnik tak ako je potreba alebo ho nechat zit svojim zivotom a nezavlazovat…. Mam 450m2 travnej plochy a na jeden zavlazovaci cyklus teraz cEz horucavy miniem 9m3 vody 😅 to je tyzdenne 27m3 aby travnik dostal zhruba 60mm vlahy na m2 🙂 povedz mi kde chces skladovat a cim chces plnit tie ICB-cka? 😳😳😳
Odpovedať
Som si vedomí toho že to nie je na normálnu závlahu trávnika dostatočné na to by som potreboval studňu alebo potok čo ani jedno nemám. Jednoducho mi ide o to aby som preklenul obdobie kde trávnik dostáva najviac zabrať a aby dostal aspoň nejakú závlahu. 4x800L a 1x1000l objem vody.
Odpovedať
@matej596 A z čoho chceš tú vodu zbierať? Máš tam aspoň nejakú strechu? Lebo úhrn zrážok za apríl - jún bol mesačne cca 70 mm. Takže aby si naplnil tie tvoje nádrže, tak by si vodu musel zbierať z plochy najmenej 60 m2. Aj to ich naplníš iba raz. A v júli by si ich mal celý čas prázdne. Takže to obdobie nepreklenieš. Tie IBC nádrže ti postačia na polievanie nejakého malého záhonu o ploche 10-20 m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@matej596 to tvoje planovane mnozstvo ti nevystavi ani na jednu zalievku, nieto na tyzden… kde chces tu vodu akoze ziskavat pocas leta? 😳😳 To uz mi pride rozumnejsie to raz za cas poriadne zavlazit obecnou vodou…. Neminaj peniaze na chobotiny, posetri a daj si navrtat aspon 20metrovy vrt…. Toto co vymyslas je fakt nezmysel…
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom. @pepkko budem riesit zavlazovanie a tie linky, co si poslal su super. Konecne som to niekde nasiel ucelene popisane, diki moc.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom. @pepkko Fakt si tak zúfalý, že si takto musíš robiť reklamu na svoju firmu? Ponúkať produkty a služby je možné len keď máš vytvorený profil PRO, čo je platená služba. Máš 4 príspevky a všetky sú len reklama na danú stránku, predpokladám, že tvoju. Nahlasujem ťa administrátorovi, nech sa sám rozhodne, či ide o reklamu alebo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, pripojím sa.. aké čerpadlo odporúčate na závlahu cca 200 m2 plochy z podzemnej nádrže? (ak bude prázdna, doplním mestkou) doposial som polieval hadicou cez lacné vibračné čerpadlo, ale postupne by som si chcel realizovať svojpomocne závlahu... u mňa studňa nehrozí z dôvodu, že by vrt musel byť minimálne 60 m hlboký :D (takže žiadna návratnosť)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od iamriso:

ahojte, pripojím sa.. aké čerpadlo odporúčate na …
@iamriso netusim, co maju vsetci stou navratnostou, ale ok ...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@iamriso netusim, co maju vsetci stou navratnosto…
@shadowmilan tak netuš no :D keď viem, že vodu zo studne by som využíval len na polievanie trávy a realizácia studne by ma stála cca 8000€, tak si viem jednoduchým delením vypočítať túto návratnosť (ku pomeru momentálnej ceny za m3 mestskej vody + viem, koľko cca kubíkov vody miniem polievaním za rok)... a keď mi víde, že tých 8000€ zaplatím za mestskú vodu za 30 (a viac) rokov polievania, tak ,,asi" pre nemá význam uvažovať nad studňou.. ako som už písal, ja mám zbernú nádrž (pod záhradným domkom, do ktorej sú zvedené všetky odkvapy z domu), takže ja ešte na tomto ušetrím a počítam len s vodou, ktorú do nádrže eventuálne doplním počas leta.. síce zatial polievam len hadicou, ale za minulý rok sa mi podarilo dobre hospodáriť s vodou a neminul som ani liter mestskej vody (samozrejme závlaha zoberie viac vody ako polievanie hadicou, preto s tým počítam, že buem nádrž doplňať)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@pepkko Fakt si tak zúfalý, že si takto musíš rob…
@chrobak7 Ospravedlňujem sa , nevedel som že sú tu nejaké pravidlá, linky posielam na produkty, ktoré používam a mám overené , administrátor môže smelo linky zmazať a môžeme nechať len text ak to užívateľom prekáža, neponúkam tu žiadne služby montáže a podobne. Linky posielam z obchodu kde nakupujem a viem sa rýchlo zorientovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?