Skrutene listy na magnolii

mal niekto prosim podobny problem s magnoliou? cim to moze byt?
Odpovedať
@gemini06 Bola dlho zima, navyše koncom apríla mrzlo. Nám na magnólii pomrzli rozkvitnuté kvety (zostali celé hnedé, neodkvitli tak, ako by mali) a aj mladé listy, ktoré ešte boli v pukoch pomrzli. Vyzerajú rovnako ako tvoje, jednoducho sa kvôli zime nevyvinuli dostatočne. Počkaj, kým vyrastú nové, neskoršie listy, tie už budú v poriadku. To máš ešte mladú magnóliu. Koľko má? 2 roky od kúpy? Neboj sa, je v poriadku.
Odpovedať
@chrobak7 no tato moja magnolia bola asi tri roky na slnecnejsom stanovisku, tam jej praskali listy, teraz je uz zas tretim rokom na plotienistom mieste a bola celkom ok po presadeni a tento rok zas skrutene listy, nemam na nu nervy, ani nekvitne, mam sto chuti ju vyhodit 🤬
Odpovedať
@chrobak7 aj strasne pomaly rastie, ja chapem ze tu pod tatrami od rastlin nemozem ocakavat zazraky ale tak vidim magnolie aj v inych zahradach u susedov a naokolo a tie rastu ako sialene, ziadne neduhy, len ta moje je vecny hypochonder
Odpovedať
@gemini06 Ale isto nie je hypochonder, je malá, možno potrebuje len čas, plus k tomu keď sa ešte aj premiestňovala. Vyskúšaj jej dať nejaké živiny, nejaké hnojivo, ak je niečo konkrétne pre magnólie.
Odpovedať
@gemini06 Aj mne rastie pomaly. Táto na fotke je zasadená už 5 rokov. Keď sme ju kúpili, bola asi 1,2 m vysoká. Listy má tento rok zničené mrazom.
Odpovedať
@chrobak7 no moja nepodrastla skoro vobec, a este ani raz nekvitla
Odpovedať
@gemini06 Tak čo, už listy narástli? Mne ako som predpovedal - prvé listy zamrzli, ale teraz už rastú pekne. Magnólia len potrebovala teplo.
Odpovedať
@chrobak7 aj ta moja sa celkom spamatala ale listy sa nevyrovnali tak pekne ako na tvojej, vela vody, ale da sa
Odpovedať
@gemini06 Tie zamrznuté listy sa nevyrovnajú, musia narásť nové konáre s listami.
Odpovedať
Neviete prosim ako pomoct tejto magnolii ?
Odpovedať
@ahojky2 Máš ju napadnutú chorobou ktorú spôsobujú rôzne druhy hubových pôvodcov. Treba ju ošetriť fungicícom, prípadne aj s baktericídnym účinkom. Vhodné sú napr. postreky Champion, ktorý je kombinovaný postrek s fungicídnym aj baktericídnym účinkom, alebo čisto fungicíd Dithane DG Neotec. Postrek treba opakovať po 14 dňoch. Ak po druhej aplikácii začnú rásť zdravé listy, možno prestať, ak nie treba opakovať max. 3-4 x za sebou. Keď dáš do Googlu "fungicíd", vyhodí ti viac druhov prípravkov, stačí si len vybrať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?