Zoschnuté listy na novovysadenom strome Myrobalán (okrasná slivka) - Prunus cerasifera Nigra

Pekný večer, nemáte prosím niekto skúsenosť? asi týždeň po posadení spravila okrasná slivka čerešňoplodá (myrobalán - Prunus cerasifera NIgra) toto...také zoschnuté listy...nemyslím si že má nedostatok vody, skôr si myslím opak - hojne ju manžel zalieval a teraz dosť pršiavalo...nie je ani na priamom slnku, pol dňa je tam tieň..akurát tam doosť fuka...oporu má. Pred vysadením som jej zakrátila niektoré konáriky. ďakujem
Odpovedať
@shia no vyzera to tak, ze ste ju utopili :( :D Naj bude ked pockate a nechate ju vydychnut ci sa vzchopi. Ak nie tak suche potrhat a trosku pohnojit podu.
Odpovedať
@shia Bola v kontajneri? Keď ste ju vysádzali, vybrali ste ju zo zeminy, alebo sa ti podarilo presadiť celý bal zeminy aj s koreňmi v celku? Pri presádzaní sa vždy viac či menej poškodia korene stromu a nejaký čas mu trvá, kým sa spamätá. Niekedy sa nespamätá. Ak sa trochu porušili korene, tak kúp stimulátor zakoreňovania a tým ju 1-2x týždenne polievaj. Z fotiek vidno, že väčšina listov je v poriadku, takže podľa mňa to prežije, ale chvíľu to potrvá.
Odpovedať
@fedor16 hnojit tesne po vysadbe? Vsak spalia nove korene. Zasada je, ze hnojit najskôr 6 tyzdnov po vysadbe. Ak hnojivo, tak len listova vyziva postrekom
Odpovedať
@zita19 ja nemyslim hnojit priamo tu kvetinu, my sme rozkopali podu obdalec rastlin ktore sme vysadili pohnojili prehrabali, po vysadne ako hovoris 6 tyzdnov sme hnojili priamo pod rastilinou...
Odpovedať
Ja by som tiez obdalec rastliny prehnojil podu, odstranil suche listya moc nezalieval, iba trosku ak by bolo sucho ak by prsalo tak vobec :)
Odpovedať
@fedor16 @tomino_33 hnojenie obdalec rastliny je zbytocne. Tomu stromu prerastu korene mozno 20 cm do pody prvy rok, naco hnojit tu obdalec, ked staci pockat par tyzdnov a pohnojit podu na mieste, kde sa vyziva splachne ku korenom? Ak sa chce pomoct rastline hned po vysadeni, tak sa hnoji tekutými hnojivami na list. Pri hnojeni na lis aj nezakorenena rastlina okamzite absorbuje ziviny, spracuje ich aj v pripade, ze este nie je sposobila prijimat ziviny korenmi. Uz som o hnojeni na list presne k tejto slivke pisala inde. Niektore veci fakt treba mat nacitane, odskusane a nie prasknut odpoved, ktorej realizacia nedonesie ziadany uzitok, pripadne sposobi skody...
Odpovedať
@fedor16 tie trocha ožltnute listy to mohlo sposobiť aj časom,lebo traja zamrznuty prišli skor a ak si ju pred tyždnom kupila a zasadila tak sa nestihla spametať a už tu bola zima a niekde aj mrazik a sneh,ale sneh by jej neuškodil,ja čo som mala posadene priesady tieš som pozakryvala .neviem to je len moj nazor,ale už bude dobre a ona sa spameta,inač je pekna daj jej ešte čas a ona sa ti odvdači.
Odpovedať
@zita19 hnojil som tak rastliny uz a rastlinam sa darilo. Nie vsetci sme odbornici a proste zdravym selskym rozumom skusam a ked sa podari posuniem dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa skôr prikláňam k @zita19 Má pravdu je blbosť to hnojiť po vysadení a obďaleč rastliny to nebude mať na rastlinu veľký vplyv... Nechajte ju tak, suché dajte preč a možno sa preberie :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?