Obnovia sa zmrznuté listy na stromoch v záhrade?

Dosledkom nedavnych nocnych mrazom nam v zahrade na niekolkych stromoch (nie ovocnych) zamrzli listy. Platan, ginko a magnolia ma uplne zmrznute listy. Ma s takym niecim niekto z vas skusenosti? Dokazu sa listy na stromoch obnovit? Teda narastu este nove listy?
Odpovedať
@zuz1978 Ahoj. Ja byvam vo Svedsku a kedze je tos ever tak toto sa tu stava castejsie.. :-) musim povedat ze vsetko to zavisi od stromu ako takeho ako zobral dany mraz.. vacsinou sa spamata a narastu aj dalsie ;-)
Odpovedať
@zuz1978 neboj narastú.
Odpovedať
@marcus64 dakujem. Ja s tym skusenost velmi nemam aj ked uz nasa zahrada ma 5 rokov. Zaujimave, ze na ovocnych stromoch to nevidim iba na tych ostatnych. Tak snad to preziju.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuz1978 treba im verit ze preziju :-)
Odpovedať
Profilova fotka
vsetkych prekvapil tento necakany mraz, ale neboj stromy narastu a preziju :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bola som u starkej a ta tiez len lamentovala ako jej vsetko zamrzlo, mala som co robit to vydrzat pocuvat :D :D
Odpovedať
@tindzia stary ludia sa celkovo radi stazuju, ale vobec sa teraz tvojej starkej necudujem lebo fakt vsetko pomrzlo a je to bieda
Odpovedať
Profilova fotka
@mareeek a este ked vidim to pocasie tak este aj asi pomrzne :/
Odpovedať
Profilova fotka
@zuz1978 Listy sa obnovia - teda narastú ešte nové. ;-) Žiaľ, kvety, čo pomrzli, sa už neobnovia a teda nebudú už ani plody - tento rok. 8-(
Odpovedať
@tindzia to uz snad nie, ani nestras !
Odpovedať
Mne tiež omrzli tisy aj ginkgo :( teraz sa už ako tak pozviechali...Ale ginkgo vyrašilo nové listy len na konároch okolo kmeňa cca do 20 cm...konce konárov sú bez púčikov,aj kôra na nich je taká akoby zošuverená,zoschnutá,takže si myslím, že to je už odumreté :-( ...Len teraz neviem, či mám konce konárov zrezať,alebo počkať alebo čo... Viete mi poradiť? Ďakujem @rastlinky_sk ?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuz1978 môžete zrezať zamrznuté drevo (je jasne rozpoznateľné iná farba, zošúverenie atď) po zdravé a väčšinou to rastliny zvládnu. Tak držím palce ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@misiacik_ odstrhnutím poškodených častí uľahčíte stromčeku regeneráciu. V tomto období by už malo byť vidno, kde sa snaží obrašiť nanovo.
Odpovedať
Tento rok sa nas zamrznute listy dotkli asi viacerych. Stromceky sa dokazu zregenerovat aj same, ale trva im to dlhsiu dobu. Bud treba byt trpezlivy alebo im pomoct..;)
Odpovedať
@marvikgarden @rastlinky_sk Ďakujem pekne... Tak poobstrihávam omrznuté konáre...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Zdravím. Kúpila som si magnoliu, presadila som ju do väčšieho kvetináča s kyslou pôdou presne pre ňu. Mám ju na balkóne. Posielam foto ako vyzerajú jej listy teraz. Vedeli by ste mi poradiť, čo sa s ňou deje? Ďakujem
Odpovedať
@monika_szalonnasova Ak myslíš to žlté na listoch - to je zamrznutý list. Ak myslíš to zvädnuté - takmer každá rastlina po presadení trochu zvädne. To máš ešte celkom peknú magnóliu, tých pár listov v pohode oželieš.
Odpovedať
@monika_szalonnasova otáčaj kvetináč pravá strana bez svetla je biedna
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ďakujem pekne za odpoveď. Určite oželiem tých pár listov len som sa bála, že jej niečo je 😊
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ďakujem pekne. Budem 😊
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?