Problem s magnoliou

Profilova fotka
Skusenejsi zahradkari, mozno budete vediet poradit. Uz po treti rok nam po odkvitnuti magnolia vyzera takto. Listy su akoby spalene...az odpadnu. Neviete, co by to mohlo byt? Na jar ma listky krasne, aj bohato kvitne.
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim Máte magnóliu vysadenú na priamom slnku? Nemá rada celodenné slnko. Skôr uvíta polotieň a navyše, listy sú obhryzené. Žiaľ spôsobuje to obyčajný ucholak, ak skontrolujte cez deň listy najmä spodné, nájdete ich tam. V noci vyliezajú a požierajú listy. Magnóliu treba občas aj prihnojiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk dakujem za odpoved - vysadena je na zapadnej strane, svieti na nu teda skoro cely den. Takze by jej asi prospelo presadenie inde? Chcela som mat pred domom nejaky pekny okrasny strom, nie moc velky....aky by ste namiesto nej odporucali? Resp. existuje nejaky druh magnolie, co by zniesol priame slnko?
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim Dobrý deň, magnólie neobľubujú priame slnko, takže tam výber končí. Každá by dopadla takto. Skôr skúste uvažovať na okrasnou čerešňou, hamamelom, pokiaľ obľubujete jarný kvitnúci efekt, alebo nádherná je budleja. Výborne znáša slnko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?