Problem so zavlahou

Dobry den,viete mi poradit ako vyriesit problem s automatickou zavlahou? Domacu vodarnicku sme natlakovali ako vzdy,ale pri spusteni zavlahy nevyskocia trysky,ano v hadici nie je dostatocny tlak vody. Viete kde moze byt problem? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@strukova asi v čerpadle mohla sa pokaziť hydravlika a nemá potom dostatočný tlak voda a tá potom nevysunie trisky
Odpovedať
@branomt dakujem.a mate tip ako to vyriesit co najskor aby sme neprisli o zahradu,kedze nemame moznost polievat mestskou vodou?
Odpovedať
Profilova fotka
@strukova jediné riešenie je servis čerpadlá prípadne nové
Odpovedať
Na to by sa trebalo pozriet, je tam viac moznosti (nespustilo sa cerpadlo, malo vody, upchaty privod, upchaty vyvod, tlak unika mimo sustavu...) Ked mate nejakeho sikovneho suseda tak ho skuste poprosit aby na to hodil ocko ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
treba volať toho, kto vám to robil, to je najlepšie aj kvoli pravidelnému servisu aj kvoli záruke. Ale pravdepodobne bude problém s čerpadlom.
Odpovedať
Takze,studniar bol uz 3x a na nic neprisiel. Natlakoval znova nadobu, tvrdi,ze cerpadlo funguje korektne,ale voda nadalej netecie. Mate este nejaky napd?
Odpovedať
Potom už asi iba niečo upchaté. Vymontovať trysky a skúsiť to spätne prepláchnuť...
Odpovedať
Profilova fotka
@strukova mas tam niekde filter ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Potrebujem poradiť. Mám zavlahu na 3 vetvy, 3 roky. Na jednej vetve začal byť problém že nevytlači trysky hore, ale len asi pol cm, a voda len vyteká a nestrieka. Keď jednu zatlačím dole a pridržim potom trysky vysunie a funguje ked ju pustím. Filter som čistil, trysky som menil za nové, aj som zvýšil tlak. Stále neviem kde je problém. Mám automatickú závlahu hunter. Ďalšie dve vetvy fungujú normálne.
Odpovedať
závlaha nie je jadrová fyzika. budeme predpokladať 2 problémy.. a to- nízky tlak, alebo slabý prietok.. ak máš čerpadlo v kombinácii s tlakovým zásobníkom vody, tak minimálne pri spustení by ti trysky mali vyskočiť, lebo vtedy je tlak dostatočný.. ak nemáš zásobník, tak môže byť problém aj s čerpadlom/ponorkou, má znížený prietok. no a teraz nájdime problém.. tysky hunter majú pod korunkou rozprašovača filračné sitko.. to môže byť upchaté a to býva najčastejšia príčina.. vymontovať korunku rozpašovača a vyber sitko.. naskrutkuj rozprašovač bez sitka a vyslúšaj. lepšie to pôjde bez neho. ak nepomohlo, prolém je v prietoku.. takže bud ventil závlahovej jednotky nie je dostatočne otvorený, alebo je upchatý vodným kameňom- riešiť automat.. treba skúsiť úplne vyhodiť automat a do vetvy pustiť priamo vodu z čerpadla. tak odskúšaš, či je čerpadlo dostatočne výkonné aj bez automatu a vyskočia trysky.. ak nie, tak je problém v slabom prietoku- nízkom výkone čerpadla, alebo netesnosti vetvy a tlak sa stráca a niekde v zemi ti strieka zo spoja.. ale to je málo pravdepodobné. čerpadlo môže cez zimu stuhúť.. t.j. vodný kameň bráni v hladkému otáčaniu propely. ja som mal tento problém.. musel som vybrať ponorku zo studne.. skúšal som ju v sude.. nakoniec som do nej nalial asi deci jedlého oleja, nech pretečie cez kolesá.. ponoril do suda a pustil.. rozbehalo sa krásne a funguje už niekoľko rokov. ale niekedy len zle závlahár spočíta trysky na vetve a prietok skrátka nepostačuje na počet trysiek.. to je ale iný problém. potom treba vymeniť čerpadlo za výkonnejšie, alebo niektoré trysky upchať, aby sa zvýšil tlak vo vetve.. veľa šťastia.. ale logicky na to prídeš.. ako hovorím, nie je to jadrová fyzika.
Odpovedať
prípadne ešte pomôže vymeniť rozprašovacie korunky v tryskách za také, ktoré majú menší prietok.. ale tým pádom aj menší dostrek.. ale zvýšiš tým tlak vo vetve závlahy a budú vyskočené a polievať, aj ked s menším dosahom.. otázkou je, či dostatočnoým.. .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?