Problem s travnikom ... voda/choroba

prosim co s tym, vela/malo vody alebo choroba ? 🙏
Odpovedať
Podľa tmavých pásov v trávniku by som tipol, že ste hnojili vozíkom (dokonca asi do kríža) a niekde sa stala chyba (asi spálená tráva od hnojiva?)
Odpovedať
Profilova fotka
@darkeagle666 s tymi hnojivami tiez treba opatrne, nie nadarmo sa tam uvadza to davkovanie.
Odpovedať
ale zaujimave kolko ludi co si vsimam ma prave teraz taky problem s travnikmi fakt kazdy druhy pomaly.
Odpovedať
@darkeagle666 To je leto. Trávnik nie je len zelený. Keď pokosíš zelené steblá, na spodku sú vždy suché steblá. Máš to nízko pokosené, tak potom sa nečuduj, že vidno tú sušinu. Netvrdím, že to nízke kosenie je zlé, trávu kľudne môžeš kosiť na nízko, ale potom vidíš všetko, čo je dole. Musel by si to suché vyhrabávať. Treba sa zmieriť s tým, že doma jednoducho sýtozelený golfový trávniček s 1 - 2 cm trávou nebudeš mať. To by si sa tomu trávniku musel venovať hodne viac, než len 1-2x týždenne pokosiť. Máš ho pekný, nebuď príliš náročný. Veď to nemáš na výstavu. Môžeš skúsiť polievať 2x denne, ak máš automatickú závlahu. @hucina Problém majú len subjektívny, lebo každý chce mať taký katalógový trávnik, len zelenú trávičku bez burín. Ľudia sú zblbnutí tými instagramovými fotkami dokonalých trávnikov.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 vsak to je ako pri vsetkom, clovek vidi obrazok niecoho pekneho a zafixuje si, ze presne takto by to malo byt. a ked to tak nema, tak hned problem a panika.
Odpovedať
Chcel by som mať takýto trávnik! 🙂
Odpovedať
Mam asi to isté... To keď si pozrieš tie suché tak to nie je tráva vlastne ale také hrubšie niečo čo vyzerá ako tráva...je to burina
Odpovedať
Take sme mali tiez, ked tu bolo sucho. Pomohlo vyhrabat tie susiny, potom trochu aj poprsalo, a hlavne sme zatial nechali narast travu dost vysoko. Kos na vyssie, a viac vody, podla mna. Ale ja nie som expert, a nechavam veciam taky volnejsi priebeh, vratane zahrady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?