Problemy s travnikom

Caute, hned na uvod napisem, ze som sa po 25 rokoch prestahoval z bytovky do bytu so zahradou a tak zatial ziadne skusenosti so zahradkarcenim nemam. A teraz k problemu, minuly rok na jesen sme sadili travnik. Celkom pekne nam vyrastol, ale mali sme na nom vela nezarastenych plôch, tak sme na jar travu dosiali. Po tyzdni som travnik este pohnojil (iba rozhadzanim hnojiva rukou) a trava pekne zhustla. Ked sme uz po travniku zacali normalne behat, tak som si vsimol, ze na miestach kde sme stupali zostala trava polahnuta, tak som sa rozhodol nastavit kosacku o stupen nizsie, aby bola trava kratsia a pevnejsia. Po pokoseni som si vsimol na travniku viacero zltych plôch ako keby suchej travy, trava na tychto miestach bola o dost hrubsia a skoro na vsetkych tychto miestach boli na zemi suche tenke stebla. Travu som este nevertikutatoroval, nakolko ma este len pol roka a docital som sa, ze sa to neodporuca. Taktiez som si vsimol, ze travnik nie je rovny aj ked sme ho pri siati valcovali a akurat na tychto miestach sa mi zdaju byt mensie hrby. Kosacku som si teraz nastavil zase o stupen vyssie a ked je trava dlhsia, tak tieto zlte plochy vobec nie su vidiet, ale to asi neni riesenie. Tiez sa mi zda, ze mi na niektorych miestach teraz trava zredla, vedeli by ste mi prosim vas poradit ako tieto problemy vyriesit?
Odpovedať
trava sa ma nechavat vacsia cim kratsi travnik tym horsie
Odpovedať
Profilova fotka
mlada trava sa nesmie hnojit, spalis ju
Odpovedať
1. Zozen si travnokkvh substrat alebo dobry zahradnicky, bednicku ox zeleniny a tam kde su jamy "zacukruj" substratom. Toto rob vzdy po koseni, do stratena, max 2 cm naraz, trava cez to prerastie. Tak za dva roky to dorovnas. Zemina sada, hlavne po dazdoch a v zime, valcovanie ju nevyrovna. 2. Travnik sa hnoji az mesiac po vzideni, aj ked si dosieval. 3 dosievanej trave trva nejaky cas, kym dobehne tu ostatnu, takze jej daj cas 4 kup si ostre travnikarske hrable, suche vyhrab a dosej ak ostane hole miesta 5 nekos zbytocne na kratko, nicomu tym nepomozes. Krasny husty a hebky travnik chce cas, ked ho oskalpujes az na korene, nicomu nepomozes, obzvlast ak tam mas hrby
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali taky isty problem, zistili sme, ze sme travu prehnojili a tak sa spalila. Koste ju vyssie a dosadte novu travu a cakajte, napravi sa, dorastie.
Odpovedať
keď ideš zo šenku, nesíkaj furt na jedno miesto. Musíš plošne alebo striedať lokality!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?