Problém s novým trávnikom

Máme mladý trávnik siali sme ho tohto roku začiatkom septembra. Zo začiatku bolo všetko v poriadku, ale po prvom kosení nám začal trávnik miestami schnúť. Po druhom kosení sa to dosť zhoršilo. Keď sme pokosili, tak do rána mrzlo, sme si mysleli, že je to z mrazu. Ale je to stále horšie a to ani nemrzne. Takže mrazom to asi nebolo. Myslím si že je to antraknóza alebo hrdza. Ale na listoch nevidím žiaden povlak a ani pleseň. Dá sa ešte zachrániť a môžeme ho ešte teraz v decembri postriekať? A akým postrekom čo rýchlo a účinne zaberie? Čakať do jari asi nemá zmysel. Pridám ešte pár fotiek ako to dnes vyzerá.
Odpovedať
Profilova fotka
@monika1202 Tie fľaky - striedanie tmavej a svetlej zelenej mám aj ja... Myslím, že to je nedostatok živín, tak kde je svetlá. Buď je tam horšia zemina, alebo si nesúvisle hnojila. Mal som toho omnoho viac - pohnojil som a pomohlo. Na jar pohnojím znovu - najmä tie "podvyživené" partie.
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne uz nekosit. Pouzil by som zimne hnojivo a nechal to tak a riesil az na jar, ak bude vobec treba.
Odpovedať
@viperko @leonardom no zimné hnojivo sme nedávali, lebo pri siatí sme použili hnojivo Travcerit celoročné ako štartovacie hnojivo. Tak sme to nechceli zbytočne prehnojiť.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez myslim ze toto by bolo najlepsie teraz nechat viac menej tak a riesit to na jar
Odpovedať
mlady travnik je ako dieťa- tomu ručky omrznu a travnik omrzne aaj ked je teplo lepšie to nebude - priroda ide spať. na jar bude pekny
Odpovedať
Profilova fotka
presne ries to az na jar, teraz cez zimu to bude zbytocne..
Odpovedať
Profilova fotka
Presne takyto travnik mame teraz som sa nesmierne zlostil na seba ze som sa on nestaral a nakoniec mi jeden znamy povedal ze takto v zime ho ma rovnaky ale ze pride teplejsie pocasie na jar a on sa z toho pozviecha
Odpovedať
@richardoo @gubikon @vrajmantak @trampo @viperko @leonardom ok chlapi ďakujem za rady a teda necháme to na jar a uvidím či sa spamätá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?