Nový trávnik a hluche miesta

Zdravim mam travnik asi 12ty den od zasiatia ale objavuju sa mi aj hluche miesta aj hustejsie viete mi poradit kedy a akym sposobom dosiat tie hluche miesta vdaka
Odpovedať
Zasmiať teraz, má ešte pršať, rozchodiť, zapravit semena hrablami.
Odpovedať
Este zasej, chyba mi vlaha mi to pride a nektore semienka ti asi spalilo slnko ked su hluche miesta
Odpovedať
mne to tiez tak kadejako rastlo, ale zrazu bum a vyslo to vsade, ale rano a vecer som zalieval, celkom dost.
Odpovedať
@marchenzo raz prisiel lejak a mam taky pocit ze mi tie semienka spalilo
Odpovedať
@t0ny08 dobre ti radí @zita19 podsej a zalievaj, začína byť znova horúco tak veľa veľa polievať ideálne aj ráno aj večer.
Odpovedať
Este vysej a polievaj. Len prosim ta rano alebo vecer, nie cez den, aby ti nespalilo aj to, co ti tam uz rastie.
Odpovedať
Taka podotazka k tomu polievaniu. Ak dosievam travnik a tie miesta by teda mali byt stale vlhke, ako nastavit zavlahu, ak vsetci pisete ze nepolievat cez den, lebo spali uz to co rastie? Ak nastavim zavlahu povedzme len na 4tu rano a 8mu vecer, tak pri tychto teplach tie miesta kde nie je ziadna trava, resp. minimum, proste preschnu a tym padom sa semeno neuchyti nie?
Odpovedať
@hockto tak ale to nema byt vlhke, ze je tam blato ale skor tak vlhke, ze ta hlina nie je uplne na pohlad sucha (svetla) ale trosku tmavsia. to az tak moc nevyschne ked dobre polievas
Odpovedať
@hockto nemusis davat zavlahu na 4tu, staci ti kludne aj cca o siedmej rano a vecer o tej osmej ako si pisal. To s tym preschnutim mas pravdu, preto je dobre "prikryt" tie semena zahradnym substratom, okrem toho, ze to zaklopis a ochranis povedzme pred splachnutim ked budes polievat/bude prsat, tak ti to udrzi vlahu. ja som takymto sposobom vysadzal dalsiu cast pozemku a to uz boli paradne horucavy a bez problemov to vyslo. mrkni fotky takisto som nevidel substrat na t0ny08-ho fotkach.
Odpovedať
@miselito niektore miesta popri krajoch som uz dosieval a tam som siel postupom mierne prehrabat-zasiat semena-mierne zahrabat-jemne dosypat preosiatou zeminou. je to tak tyzden plus, travicka vysla, ale nie uplne tak ako som si predstavoval (resp. tak ako vysla na zvysku travnika za rovnaky cas pri prvom vyseve), tak uvidime ako to bude pokracovat, predsa len podmienku su teraz "nie idealne"... Teraz ked uz je travnik (vacsina) pochodzny chcem dosiat aj zvysne prazdne miesta, len spekulujem nad tou zavlahou, lebo tam kde trava je, uz prirodzene staci menej vody, tam kde nie je alebo je minimum, tak to presycha podstatne rychlejsie. Momentalne to mam nastavene na 10 minut v intervaloch 4:00, 10:00 a 18:00, tak asi skusim 15 minut o 6:00 a 20:00 a uvidime (resp. neuvidime, lebo odchadzame prec na tyzden, tak snad to prezije 🙂 )
Odpovedať
@hockto ja som praveze tymto sposobom nesiel, ze prehrabat a posypat zeminou. ja som si upraveny teren presiel valcom, nejak 20kg mohol mat, na to som vysial, presiel semena 1x valcom a na to substrat. aj brat mi radil tu hrablovu metodu a vzislo mu to tak vseliako, vela hluchych miest, strasne riedke. minuly tyzden som si chcel take 4 hluche kusky opravit a nechcelo sa mi otvarat vreco substratu tak som to posypal zeminou a nenarastol mi ani prd. ale ako som ti pisal, polieval som vydatne rano a vecer, nic medzi tym. bola to moja prva trava a nevedel som co by to spravilo so semenami keby ich zalejem studenou vodou pocas dna.
Odpovedať
@miselito skusim to s tou raselinou prekryt a uvidime dik
Odpovedať
Článok sa načítava...
@t0ny08 nemusis davat hrubu vrstvu, ale daj tak aby to bolo zakryte. Ked to budes nasledne polievat tak sa snaz polievat ako keby zhora, aby si si to hned nerozbil a nesplachol.
Odpovedať
s tou raselinou som to aj ja robila, semiacka sa aspon skryli a nechodili mi ich vtaky obzobavat.
Odpovedať
Profilova fotka
ano ano tak sme to robili aj my a semiackam to velmi pomohlo. aj ked bolo teplo, proste ich nespalilo pod tou zemou a ked sa to zalialo, tiez sa k nim dostalo viacej vody
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?