Nový trávnik a horucavy

Profilova fotka
Máte nejaké typy čo s čerstvo polozenou macinou v takýchto horúčavách aby sa ujala? Vdaka
Odpovedať
polievat?
Odpovedať
Profilova fotka
@mato_senkvice či?
Odpovedať
Profilova fotka
Heh otazka to bola dobra a existuje na nu len jedna odpoved polievat, ale bud skoro rano alebo na vecer, aby sa nespalila este viac.
Odpovedať
@nicicka polievat tolko aby poda do hlbky 10 cm bola stale vlhka ale nie blatovita. Tazko povedat kolko litrov na stvorak denne, a uz uplne od veci je radit, ze kolko minut, lebo nevieme aka je kapacita zavlahy. Dalsim faktorom je "kapacita" pody na absorbciu vody, a ako dlho sa v nej voda udrzi a samozrejme na to vplyva aj odpar vody a ten zavisi od teploty, polohy a vetra. Laicke testovanie: Kolko litrov nastrieka zavlaha, na to staci polozit do stredu travnika plochu misku a odmerat kolko milimetrov vody nastriekalo za ceasovu jednotku (15 minut). To mas hodnotu v litroch na meter sztvorcovy. Na test prevlhcenosti pody staci obycajny sadzac cibuli. Vyrezes kolacik z travnika, pozries ako je na tom poda, ci je prevlhcena v celom profila kde ma trava korene, ci je blatovita, ci je poda pod korenmi prevlhcena. Najlepsie vydlubnut jeden kolacik pred spustenim zavlahy, potom dalsi asi tak hodinu po skonceni zavlazovania. Kolacik travy vratit na miesto, on sa chyti bez probnemov. Podla toho ako budu skusobne vzorky vyzerat pridat alebo ubrat zavlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka Poriadne polievať skoro ráno a neskoro večer, keď už nesvieti slnko. Len aby ste ju nepreliali, aby z toho nebolo blato. Treba odhadnúť to množstvo vody, ktorú treba na poliatie. Jeden deň to môže byť tej vody viac, podľa toho ako je vonku teplo, druhý deň zasa menej.
Odpovedať
Po položení kobercov plochu jemne povalcujte a zavlažte. Výdatná vlhkosť je potrebná aspoň počas 10 až 15 dní, ráno aj večer v závislosti od počasia. Ak je slnka alebo fúka vietor, zvýšte dávky vody. Začať prihnojovať môžete najskôr až po mesiaci. Trávne koberce sa zakorenia asi za 3 týždne a počas tohto obdobia po nich nekráčajte alebo ich extrémne nezaťažujte. Ak trávnik žltne, má pravdepodobne menej vlahy, preto ju dopĺňajte. Prvý raz by ste mali trávnik pokosiť asi po mesiaci na výšku 5 cm. S prerezávaním treba počkať aspoň do jesene.
Odpovedať
Profilova fotka
@domi1818 @zita19 @rudolf13 Vďaka, podľa @zita19 celkom náročný proces také polievanie :-D Manžel polieva aj hodinu a pol. Len mám trocha obavy, lebo podklad bol taká úplne prachovita čierna zemina. Či sa to do nej dobré zakoreni. Vďaka za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka Zakorení, tráva nemá v tomto problém, ak sa budete o ňu dobre starať. Poprípade pre istotu môžte kúpiť nejaké dobré hnojivo a tým ešte tej tráve pomôcť :-) Polievanie ani starosť o trávu nieje náročné, zvládne to aj obyčajný laik ;-) :-)
Odpovedať
@nicicka to treba len natrenovat, netreba to robit furt, ale treba sa tomu na zaciatku povenovat, aby ste nepolievali zbytocne vela alebo malo. Po mesiaci uz bude mat manzel grif a od kukucu bude vediet co a ako. Fakt treba ist podla vasich podmienok. Lebo casto tu citam Kolko minut polievate travnik? No niekom staci 15, niekomu treba hodinu ale ti co matne netusia o tom konkrétnom travniku ani ň tak odhodlane zahlasia Nam travnikari povedali, ze staci 20 minut denne. Takého travnikara by som do prdele poslala... Lebo 20 minut moze postacit ked je vonku 20 ale nie ked je vonku 35 mesiac v kuse
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 no veď toto...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?