Kobercový trávnik obnoba

Vedeli by ste prosím poradiť čo s kobercovým trávnikom, ktorý minuly rok v lete z väčšej časti vyschol? Teraz na veľa miestach sú diery kde nerastie tráva a celkovo je hrboľatý. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nikkynv:

Vedeli by ste prosím poradiť čo s kobercovým tráv…
@nikkynv nevim jak presne travnik vypada a na jakom pudni profile je zalozen, takze rady jsou obecne. V prvni rade zjistete slozeni travniho koberce a sezente si stejne osivo. Pak bych vyhrabal veskerou uschlou travu a presel a pocukroval substratem (rucne nebo pri vetsim pozemku si pujcil valec na substrat), pak prejel lehce pudni valcem, nasledne zalevat (pri slunecne pocasi i nekolikrat dene nez trava zaklici). Dale nezapomente pravidelne hnojit etc... Pokud mate spatny pudni profil bylo by dobre provest aerifikaci a snazit se tak pudni profil vylepsit (ale doufam ze firma pokladajici travni koberece udelela nejakou pripravu a nedala koberec na jil nebo cistou ornici).
Odpovedať
Profilova fotka
Zobrat vertikutator, a mechanicky odstranit susinu. Vysiat rovnake travne semeno z akeho je koberec (napiste tomu kto vam predal koberec). Zasypat substratom (nad 100m2 su pozicajte vakec na substrat). A nasledne voda voda a voda :) zavlazovat 5-10krat denne po 3-5 minut. Neotrebujete premoceny travnik, ale potrebujete jemne vlhky travnik po celu dobu. A cez leto zavlahu nevypinat ale pekne krasne pouzivat. Ak zavlahu nemate zabudnite na krasny travnik.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?