Kosenie

Dobry den, hladam niekoho, kto pokosi staru travu z okresu Bytca,treba asi aj krovinorezom, za odmenu. Do uvahy moyno prichadza aj kosenie"zivou kosackou" -ovecka,koza..akmate,mozete priviezt :)Vdaka
Odpovedať
ak ide o 5 hektarov, to ovecka nezvladne...
Odpovedať
Daj si inzerat do miestnych,inzertnych novin. Mozno sa najde niekto,kto si chce privyrobit
Odpovedať
@111blanka aka plocha
Odpovedať
myslim, ze menej ako 600 m2,neviem presne.O tych ovciach som len citala, a sa mi to celkom pacilo, netreba odvazat travu, aj sa naje.len ci spasu aj suchu travu,to neviem..
Odpovedať
teda suchu ano, len tam budu aj bodliaky a pod..
Odpovedať
@111blanka Je velmo mala pravdepodobnost, ze tu na MS nejake take sluzby niekoho najdes. Robia farmari take, ze pridu s ovcami a spasu areal, ale su to velke plochy (aby sa im to aj oplatilo) plus to musi byt udrziavany pozemok, ovca ti burinu nezozerie. Na tvojom mieste volam na miestny OcU alebo na druzstvo. Bezne maju za malotraktorom nejake cepaky, alebo taku frezku, ktora zvladne aj hustu burinu, ci naletove dreviny. Pripadne sa popytat susedov. U nas v dedine su taki aj dvaja, normalne v sezone na poradovnik :-D
Odpovedať
Ja by som to prisiel pokosit keby som siel okolo ale pre 600m nepojdem. Pozicaj si kosacku a pokos alebo povedz musovi, bratovi, susedovi a daj mu za to par korun. Alebo si otvor bytčiansko alebo zilinsko a pozri si zahradnicke sluzby kosenie travy daco tam bude
Odpovedať
6árov? Pozicaj si krovinorez a za chvilku to mas pokosene.
Odpovedať
dakujem za rady, pozriem tie regionalne noviny na internete.Nema mikto pokosit,ja som raz skusala,ale na to treba ozaj stroje,a vyrovnat teren v tom mojom jurasic parku.Alebo zvazujem aj firmu k uprave zahrady,Kotesova,V.Rovne..len to bude asi 4miestna suma?
Odpovedať
Profilova fotka
@111blanka to my nevieme, zavolaj im a oni ti urcite cenu povedia
Odpovedať
@111blanka keby zrovanal 600m, bager urcite to nebude 4 miestna suma pokial tam nemas pohorie +-10m
Odpovedať
@111blanka Bager stoji na hodinu u nas 25€, UNC detto. Na 6 arovom pozemku nie je co viac robit, ako 1 cely den. Ak uz dnes vies, ze ten pozemok treba zrovnavat, urcite to urob cim skor (idealne hned) aby si to zacalo uz sadat. Aby si nemusela potom 2-3 roky cakat, kym vysejes travu okolo domu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
ok, dakujem za tipy a rady a este jedna vec, mam najskor urobit fasadu a potom upravu pozemku alebo najskor okolo domu a fasadu hocikedy inokedy?Domcek je zrekonštruovaný, zatepleny,len omalovat.
Odpovedať
Mám 7á rovný pozemok. Teraz už tam stojí dom, ale predtým som ho len udržiaval = kosil cca 3x ročne. Krovinorezom mi to trvalo tak 3 hodinky. Keď to uschlo, tak to bolo na 3 hodinky pohrabania a odvozu. To len aby si si spravila predstavu o namáhavosti práce.
Odpovedať
Ta namahavost prace zavisi aj od stavu toho pozemku, a ci pozemok bol pravidelne koseny/udrziavany. Ja som po dlhsej dobe (cca 2 a pol roku) sa konecne dostal na moj pozemok 6,5a', a ten cely zarasteny az hroza...dzungla :-( . Nam to trvalo dva dni namahy, kosenia/rezania krovinorezom, kym sa to dalo akotak doporiadku od toho najhorsieho. Potom mi poradili, aby to postriekal nejakym totalherbicidom-pripravkom proti rastu burin a nechal posobit, ze bude na nejaky cas s kosenim pokoj :-N .
Odpovedať
@euro_ Ja len k tomu herbicidu, to si aj v okoli niektori susedia mysleli, ze vystriekaju a bude pokoj. Najlepsie striekat kazde tri mesiace miesto kosenia. Na semena to neucinkuje, takze burina vzdy vyrastla nova. A v pode a vo vode plno chemikalii. Trochu myslime aj na zivotne prostriedie.
Odpovedať
Profilova fotka
@111blanka to si daj na bazosa, alebo to miestnych novin, alebo tak.. isto sa niekto najde ..
Odpovedať
výkonnejsi krovinorez a za 2 hodky niet čo robiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?