Diery v trávniku - môžu byť od pavúkov?

Profilova fotka
Ahojte strecháči, sestra našla takéto diery v záhrade, niekto jej povedal, že to robia nejaké veľké pavúky! 🥺 Jedna väčšia a vedľa menšia diera! Mali ste niekto niečo podobné? Ďakujem
Odpovedať
@monikabugi hraboše ;)
Odpovedať
Ano, my sme to mali tiez, boli to hrabose a nadobro nas ich zbavila macka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@monikabugi su to hraboše
Odpovedať
Profilova fotka
@monikabugi najlepsie je zohnat od profi deratizerov pripravok stutox
Odpovedať
Profilova fotka
cvrcky :), strc tam steblo travy a vybehne :)
Odpovedať
@monikabugi Len podľa diery sa nedá jednoznačne určiť, akému tvorovi patrí. Ja som mal na trávniku v podobnej diere, cca 2 cm priemer, svrčka.
Odpovedať
Profilova fotka
@monikabugi Aj ja vravím: cvrček ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dierky majú cca 2 centimetre...
Odpovedať
Profilova fotka
@monikabugi cvrcky sú to. Tiež ich mame desiatky po pozemku. A ten rachot večer ;-).
Odpovedať
Profilova fotka
Budú musieť sledovať, čo z tých dierok vylezie.. ona by brala aj hraboša alebo cvrčka, len nech to neni pavúk! No také sme my baby! :sweat_smile:
Odpovedať
a este to mozu byt aj cmeliaky... Tiez si robia podzemne "nory"
Odpovedať
su to hrabose alebo mysi. Cmeliaky ai svrcky si diery same nevyhrabu, len osidlia opustene chodby inych zivocichov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@xaxaxaxa Tak to sa teda mýliš. https://www.rozhlas.cz/hlas/rovnokrid... https://www.youtube.com/watch?v=vdxpB... https://www.youtube.com/watch?v=qrLuL... Navyše sa hraboš ani myš do 2 cm diery nevojdú. Teda myš by sa možno vošla, ale myšacia diera je väčšia, aspoň 3 cm.
Odpovedať
Súhlasím, sú to cvrčky, dá sa aj plašičkou alebo postrekom, ale ten by som nedávala aj kvôli trávniku.
Odpovedať
tieto diery môže obývať viac živočíchov, ako sa písalo vyššie, cvrček, čmeliaky, drobné hlodavce , ale takisto aj ten pavúk, ktorého si spomenula na začiatku, jedná sa o Strehúňa škvrnitého, najvačšia "tarantula" v celej Európe, západnej Ázie a severnej Afriky...je to najvačší žijúci pavúk široko ďaleko.dospelý jedinec meriac cca 7cm..nie sú jedovatý,aj keď uhryznutie je dosť bolestivé...my sme mali /máme tú časť, minulý rok sa u nás po prietrži ukázal prvý kus, tento rok som pred domom v predzáhradke objavil dve diery, zhruba v hrúbke ,kde by sa vošiel párok, niečo,ako máš ty na obrázku:) hneď som vedel,že to su asi oni, nakoniec som ich vnútri aj uvidel, kedže otvor a blízke okolie si potiahnu jemnou pavučinkou, aby zaregistrovlai pohyb koristi a oni striehnu pri otvore (preto aj jeho meno, Strehúň)...tak prišiel brat (venuje sa chovu tarantúl), dieri sme vytopili, pavúci vyšli a zobral si ich domov...o 5 dní mi poslal fotku, kde mal jeden z nich pri sebe 5cm klbko plné malých novonarodených pavúkov:) ale mne zvieratá,ani pavúci moc nevadia, ja som jeden z tých, ktorý prírodu milujú...dal som ich zobrať len kvôli deťom, inak by mi tam vôbec nevadili:) u nás na juhu Slovenska sú dosť rozšírení, takže záleží aj od lokality, kde presne bývate, ak ste vyššie, tak to môžu byť kludne tie cvrčky...skúste ich trošku zaiať vodou a obyvatelia sa ukážu:)
Odpovedať
Profilova fotka
Som netušil, že i pavúk robí diery v zemi. Dobré vedieť. Prvé čo ma napadlo bol hraboš, ako aj ostatných, že oni robia takéto menšie diery. No každopádne zaujímavé.
Odpovedať
@monikabugi ja si tiez myslim, ze to je skor od strehunov ako od cvrckov, kazdopadne zalezi aj na lokalite, strehun nie je jedovaty, ale uhryznutie boli a je fajn potom vyhladat lekara, diery vytopte, uvidite :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/blog/majko... https://www.youtube.com/watch?v=izBJE... :)
Odpovedať
@marteeen Nemáš tú fotku s tými malými pavúkmi?
Odpovedať
A ako sa dá proti tomu bojovať? Len tak pre istotu sa pýtam keby náhodou niekedy mám s niečím podobným problém. Dá sa ich nejako vystriekať?
Odpovedať
@chrobak7 priamo s pavičukmi nie,ale toto bolo už u brata fotené ako si ich zobral domov...a to sme z diery len vybrali pavuka bez "golfovej guličky" :) na druhý deň už boli pavúčiky... negue Tak vystiekať sa dá všetko podľa mňa...akákoľvek agresívna chémia zaberie,len to je podľa mňa škoda a takéto vačšietvory tým len zbytočne trpia...ja som mal na pozemku behom roka 3 pavúkov, o ktorých som vedel a ani jedného som nechcel zabiť...prevčerom na terase, keď sme mali návštevu a tri malé deti na blízku,tak som pri chodníku vyplašil metrovú, dospelú užovku, zaliezla nám pod pohovku, dosť nešťastne, že som ju nevedel vyhnať,ale tiež som ju nezabil...nechali sme ju na pokoji a po hodine sama odišla:) potravy tu má dosť, kedže bývame blízko pola, má tu dosť potravy a pre nás je určite užitočnejšia živá... žije to tu proste:) (inak obec Andovce, 2km od Nových Zámkov:)
Odpovedať
@monikabugi medvedík obyčajný
Odpovedať
@andynr Aj medvedík obyčajný je druh cvrčka. Ale toho by som na záhrade nechcel...
Odpovedať
Profilova fotka
@andynr @andynr :scream::scream::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:
Odpovedať
Profilova fotka
Záhada vyriešená!!!! Boli to cvrčky!!! 😄 ďakujem každému za rady! Veľa vecí som sa od Vás naučila!!! Keď niekto 40 rokov žije v bytovke má sa čo učiť o záhrade! Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?