Flaky v trávniku po zime

Dobrý deň, na našom pozemku bol na jeseň 2021 položený trávny koberec. Do zazimovania bol pravidelne 2x denne zavlažovaný a pred zimou asi 3 krát kosený. Aktuálne sa trávnik nachádza v hroznom stave a potreboval by som poradiť čo je za problém a ako ho môžem vyriešiť, nakoľko si nie som istý či sa môže jednať o snežnú pleseň, alebo iný problém. Za rady a odporúčania vopred pekne ďakujem
Odpovedať
@ejo07 Teraz to nerieš. Po zime každý trávni vyzerá úboho. Možno si ho neskoro položil, že niektoré miesta nestihli dobre zakoreniť a cez zimu vyschli. Nič sa nedeje, na jar suché miesta doseješ trávovým semenom a za pár týždňov bude celý zelený. A netreba byť prehnane starostlivý, dokonalý trávnik aj tak nebudeš mať. To by si sa mu musel denne venovať.
Odpovedať
@chrobak7 @ejo07 nie je to suché, ale je tam pleseň a tzv. červená nitkovatosť. Nič s tým nerobiť. Na jar urobiť vertikutaciu, vyhrabanie plste a nahnojenie hnojivom aspoň s 3 mesačným účinkom. Odporúčam Profertil alebo Fénix, prípadne proTurf. Trávnik ak takto ošetrite v apríli, v júni bude perfektný. Zhruba v júli by som dal ďalšiu vertikutaciu a v októbri poslednú.
Odpovedať
Ďakujem pekne za odpovede
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?