Burina v trávniku

vie mi niekto prosim vas napisat co je toto za plevel,ked mi to ani gogel nenasiel?
Odpovedať
Skus toto kuk http://zahrada.nana.sk/t26.htm
Odpovedať
Velmi tazke bude sa toho zbavit, mne zabera po dlhsom dazdi opatrne vybratie aj s korenom, alebo aplikovanie roundapu pomocou injekcnej striekacky.
Odpovedať
Ahoj, my sme toto nedávno riešili :-| Je to najagresívnejšia burina. Ešte aj rotavárotom, keď po tom prejdeme, narušíme korene a vyženie potom z každého spodného pretrhnutého nové odnože =-) Manžel postrekoval roudapom, každá burina v trávniku začala schnúť, len tento bordel nie. V záhradkárskych potrebách nám poradili kúpiť roundap gel a natierať listy na každej rastline, ale to sa dá iba vtedy, ak toho nie je veľa |-| :-p
Odpovedať
Vyzera to jak pokoseny pyr plazivy ...
Odpovedať
Profilova fotka
Je to pyr plazivy, tiez s nim bojujem... Zabudni na roundup a ine jedy. Len si otravis zem. Mas deti? Zakazes im behat po travniku? Kup si noz na vyberanie buriny a postupne ho zlikvidujes. Zial jedine rucna praca ta ho zbavi... Ide tazko von...
Odpovedať
@branodaras no my sme to mali tiez. Nedarilo sa mi toho zbavit ani po vytrhnuti, chemiu priamo na burinu som neskusala davat. Nahnevalo ma to a cast travnika, skoro 6m2 som jednoducho porylovala, potom prisla chemia, 2 tyzdne som pockala a travnik znovu vysadila. Nehovorim, ze je to najlepsie riesenie, ale inak som sa toho nevedela zbavit.
Odpovedať
@mima1 , vdaka za link, dozvedel som sa, ze nas na zahrade otravuje datelina plaziva :-S . Dobry humus, rucne tie "spagaty" musim odstranovat... http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAb...
Odpovedať
no ked to je pyr plazivy tak to je konecna,lebo ho je tam milion :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@branodaras ja som sa s tym zmieril, lebo ked to pokosim tak to nevyzera az tak zle a postupne to likvidujem.
Odpovedať
@stastnytatik datelina je prechadzka ruzovym hajom, bofixom sa jej postupne zbavis, alebo po vacsich dazdoch na kolena a pomaly trhat
Odpovedať
tiež tuto burinu mame v travniku a dokonca aj medzi dlažbou a to tam mame geotextíliu,takže medzi dlažbou vytrhnem a v travniku to už neriešim,ked pokosím tak vyzerá pekne ,pravidelným kosenim sme sa kedýsi zbavili kamiliek v trávniku,chemia sa nám neosvedčila a tie jedy sú určite škodlive aj pre deti a živočíchy
Odpovedať
Profilova fotka
Je to pyr. Roundup ho vpohode zabije. Tiez ho mame dost, no travnik este nemame ale a tak to obvas postriekam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@madein1974 http://covamnereknou.blog.cz/1205/mon...
Odpovedať
Takze damy a pani ziadny pyr ale musec alias jezatka kuria.a dokonca je tu o tom aj tema.
Odpovedať
@branodaras Ahoj. Tiež som mal v trávniku všetko možné aj vrátane tejto buriny. Ja som použil tzv. slelktívny herbicíd. Neviem presne ako sa to volá, už som to minul a obal vyhodil. Ale v záh. portebách budú vedieť o čo ide. Bolo toho možno 1/2 litra a stálo to cca 25 e. Rozrábal som to na cca 80m2. Treba trochu pridať oproti odporúčanému pomeru. Postrekuješ s tým vlastne celý trávnik a ono to pôsobí len na buriny. Je pravda, že asi dva týždne bola oslabená aj tráva, ale potom sa zobrala a komplet všetká háveď vykapala. Bolo jej tam fakt veeeľa a ostali po nej holé flaky. Ale dva roky to bol nádherný čistučký trávniček. Toto je už tretí rok a už sa tam znova chytá všeličo. Ale tomu nezabrániš, jednoducho to naveje... :(((
Odpovedať
@branodaras Pred zhruba 2 mesiacmi sme obnovovali časť trávnika a už v semene ihriskovej trávy bola táto zelina, takže sme si ju krásne nahusto priamo nasiali. Rozprávala som sa s mnohými známymi a všetci sú zhnusení čo sa to za trávnu zmes predáva. Máme doma malé dieťa, nonstop bosé na trávniku a okrem toho psa a mačku, takže žiadna chémia. Asi 3 týždne dozadu som zelinu po zeline trhala ručne pomocou nožníc, ktorými som koreň podpáčila. Najskôr som si tie miesta dobre poliala. Doteraz nevychádza nič a ak vyjde, tak znova na kolená a pokračujeme. Pochybujem, že sa toho zbavíš inak. Sused to mal po celom trávniku zakrátko čo zakladal nový trávnik pekne drahým osivom o rozlohe cca 800 m2 a celý ho postriekal rondopom a znova zasial novú.
Odpovedať
@branodaras Zabudla som, treba sa jej zbaviť kým je malá, inak vydusí trávu okolo a zostanú ti holé fľaky.
Odpovedať
@roadrunner no co som sa docital,tak zabera na nu najlepsie Puma extra.kupim vyskusam uvidim.
Odpovedať
@bubulka722 ja som sial wolfgarden supra.tiez mam male deti,tak budu mat jednoducho zakaz behania po trave.dva dni to vydrzia.potom sa to splachne.
Odpovedať
@branodaras Neviem, nič mi to nehovorí, ale podľa rozhovorov s mnohými ľuďmi, čo mali problémy so zelinou priamo vo vysiatej tráve, tak na značke asi moc nezáleží. Dnes je to všade samá kvalita, tak čomu sa čudujeme? Osobne sa chémii vyhýbam, ale rob ako myslíš. Nechaj radšej dlhšiu inkubačnú dobu, pre istotu.
Odpovedať
@branodaras ...potom sa to splachne? :-D Myslis, ze sa to zazrakom odplavi k susedom? Nieee, zostane ti to v pode este dlho, dlho:-.
Odpovedať
Profilova fotka
@branodaras Áno, je to mušec, v podstate sa veľmi dobre trhá, keď je vlhká pôda. Je to jednoročná burina, tak ju treba zlikvidovať ešte pred kvetom. Používa sa Puma a teraz novší postrek Dominator.
Odpovedať
@rastlinky_sk len dufam,ze nezlikvidujem aj travnik tym puma extra
Odpovedať
Profilova fotka
@branodaras Preto treba robiť aj skúšobné postreky na menšej ploche. Pumu extra používajú poľnohospodári na poliach v obilninách, kde sa tento mušec bežne vyskytuje okrem iných burín. Nezabudnite na správne dávkovanie a obilniny sú tiež jednoklíčnolistové ako aj tráva a nič sa jej nestane.
Odpovedať
len tak teoreticky.ked nenecham musec vyrast,aby rozkvitol a vysemenil sa,ale budem ho pravidelne kosit na kratko,mal by teoreticky zmiznut...či? :)
Odpovedať
@branodaras nezmizne, bude stale rast.
Odpovedať
@rastlinky_sk tak jak je to teda?
Odpovedať
na toto nieje žiaden postrek len vytrvale vytrhavanie a vyrezavanie s čo najväčším korenovým balom,,,,,,,,,prajem príjemnú zábavu ,,,idem trhať už druhý krát a ešte som trávnik ani nekosila ,,,,,a ešte čím viacej kosíte,tým viacej sa rozpína po zemi a tým viacej trávnika zadusí,,,,osobna skusenosť je na nezaplatenie:-D
Odpovedať
@eevapa postrek pumaextra je na musec vhodny. @branodaras ked travu neustale kosis,tak nezmizne, rastie dalej,detto musec.
Odpovedať
Profilova fotka
@branodaras veľké kusy navrhujem vytrhať, ostatné postriekať, a následne dosiať prázdne miesta; mimochodom, máme aj zákazníka, komu sa hustý koberec z mušca na okraji jednej časti trávnika páči, lebo aj v horúčavách vydrží pekný nepoškodený :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?