Diery v travniku

Dobrý deň, pozná niekto, kto/čo vytvára tento typ diery? Ktoré zvieratko to robí? Mal som dve v trávniku, po dvoch dňoch ďalšie štyri. Prečítal som tu podobné témy, čo som teda našiel a nikde som nevidel zmienku o tom, že je rozkusnuta aj sieť proti krtom. Veľkosť je od 1€, niektoré majú priemer 2€ mince. Tráva bola okolo tých prvých obžratá. Za info čo to robí a ako sa toho zbaviť vopred ďakujem.
Odpovedať
Moze to byt hryzec, hrabos alebo mysi. My sypeme do dier dusikate vapno, zalejeme vodou a dieru zapchame
Odpovedať
To asi nikto neporadí. Jediné nájsť to zvieratko. Kamera, prúd vody do dier, ultrasonicke odpudzovače, Nevieme kde bývate, čo tam môže chodiť.
Odpovedať
@normal Dik za reakciu, sme z okresu Senica, nemyslel som si, že v rámci SVK by to mohol byť až taký rozdiel. Teda keď to nie je “medveď”😂.. Možno bude mať niekto osobnú skúsenosť, tak skúšam.
Odpovedať
@brapene máme presne to isté. u nás sú to hraboše. videli sme ich vyliezať z dier. Máme len burinu na pozemku, ktorú kosíme, tak ich zatiaľ neriešime. Ale chceme to zrotovať celé, vyrovnať, potom dať plašiče ultras. aj pachové. Či to pomôže neviem...oproti nám je pole... Len som nepochopila z toho príspevku - vy tam máte sieť proti krtom a aj to je prekusnuté??
Odpovedať
@tinca8 presne… pekne vyhryzená aj sieť pod trávnikom.
Odpovedať
@brapene no to je sila.....ja som sa spoliehala na tú sieť, chcela som ju dať aj mimo trávnika práve na tieto účely. A neviete akú hrubú tú sieť máte, teda akú gramáž má?
Odpovedať
Profilova fotka
zober vodu a jar a skús naliať do diery... a počkaj... veľkosť diery by teoreticky sedela aj na dospelú krtonôžku...
Odpovedať
@zipsuliak dnes som skusil 15L krhľu vody do jednej diery, že či niečo nevykukne, ale pocitovo som to tam lial ako do potoka. Skúsim zajtra ukázať foto v záhradníctve, či niečo poradia.
Odpovedať
@tinca8 40g/m2… netuším či to bolo veľa alebo malo…
Odpovedať
Profilova fotka
Kľudne by to mohol byť aj hraboš. Ťažko tých nájomníkov, ktorí to mohli spôsobiť je fakt dosť veľa, takže ti neostáva nič, ako len číhať na to, či nejakého zazreš.
Odpovedať
Profilova fotka
@brapene ak by to bola krtonozka uz by sa driapala von tak asi fakt nieco ine budes mat pod zemou 🙂
Odpovedať
@zita19 a to pomáha? koľko treba nasypať asi?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tinca8 dusikate vapno sa vo vlhku rozpada na kyanid a vapenec, takze dufam, ze ich to rychlo otravi. Odkedy ich mame tak sa zvyknu obcas objavit nove nory, ale nie je ich tolko ako ich bolo prvy rok
Odpovedať
@zita19 vyskúšame to tak spraviť. koľko tam treba toho asi nasypať prosím? u nás po minulé roky neboli, teraz prvý krát sa objavili tieto diery, tak neviem prečo zrovna teraz objavili náš pozemok 😞( ani susedia čo tam bývajú už dlhšie, sa s tým nestretli doteraz...hm
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tinca8:

@zita19 vyskúšame to tak spraviť. koľko tam treba…
@tinca8 ja davam tak odhadom, asi za polievkovu lyzicu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@tinca8 40g/m2… netuším či to bolo veľa alebo mal…
@brapene @tinca8 Sieť proti krtom, ako už aj názov naznačuje, je účinná len proti krtom. Krt nedokáže prekúsať ani plastovú sieť. Naopak, hraboš má oveľa lepšie hryzáky, ten si s tou plastovou sieťkou hravo poradí. Toto, čo máš, bude na 95% hraboš. Vedľa pozemku, na poli, máme takýchto dier neúrekom. Už som videl nejedného hraboša do diery utekať. Je menší ako myš a má kratší chvost. A je rýchlejší ako myš. Krtonôžka (medvedík) to určite nie je, to je veľmi veľká diera na medvedíka. A liať vodu do diery nemá zmysel. Tie diery to nie sú ako hadice, že by si ich naplnila vodou. Do pol metra za otvorom voda vsiakne do zeme a ďalej ani nedotečie. A tie chodby sú husté a spletité, dosahujú aj niekoľko desiatok metrov. Takže vedro vody naliať do chodieb je nič. Proti hrabošom jedine buď mechanické prostriedky - lepové dosky, alebo rovno otrava - parafinové kocky alebo granule: https://www.lacnepostreky.sk/pripravk...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@brapene @tinca8 Sieť proti krtom, ako už aj náz…
@chrobak7 dík... ukazoval som dnes tie fotky v práci a viacerí mi povedali, že hraboš... budem skúšať...
Odpovedať
Profilova fotka
Nam na hrabose pomohla len otrava. Tie ich chodby v zemi maju niekolko desiatok metrov, takze ich len tak lahko nevytopis. Neviem ako sa volali tie sacky, bol v nich taky modry gel alebo co. Tie v celku pomohli
Odpovedať
My sme mali tiež podobné diery v trávniku..už asi dvakrát trikrát. Vždy bolo tých dier okolo štyry päť v okruhu cca 2-3 metre. Bol to zakaždým svrček poľný. Taký čierny chrobák. Nastríkal som postrek proti hmyzu k vstupu do dier a asi po jednom dni bolo vždy po ňom. Asi po tom jednom dni som ho našiel v okolí diery nehybného, resp. takého omráčeného že už ani neutekal a nebol probkém ho zašľapnúť. Raz sa mi podarilo strieknuť ten postrek priamo na neho keď mu trčala hlavička z diery. Vtedy som ho našiel ešte v ten deň "vykoteného".
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 116ivan:

My sme mali tiež podobné diery v trávniku..už asi…
@116ivan Super, že si sa pochválil, že si vyhubil srvčka. Tiež si ten typ, že zabiješ všetko živé na svojom pozemku, bez ohľadu na to, či je to užitočné alebo nie? Čím ťa ten svrček ohrozoval? Svrček je užitočný, resp. neutrálny hmyz, určite nie je škodca v záhrade. Jediné, čím ťa môže otravovať je, že si urobí jednu dieru na tvojom pozemku a samček po nociach crvliká. Asi si nemohol spať, keď si sa ich potreboval zbaviť. Škodcov sa kľudne zbav, ale nechápem ľudí, ktorí zabijú všetko, čo vidia na svojom pozemku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@116ivan Super, že si sa pochválil, že si vyhubil…
@chrobak7 v záhrade mám tiež svrčka, aj krtka aj veveričku a chodieva tam aj ježko a dokonca susedova mačka ale tam ma netrápia. V záhrade mám len ovocné stromy a pár borovíc. Tam si môžu zvieratká žiť...ale ak máš pekný trávnik na dvore o ktorý sa staráš a nejaký svrček ti tam narobí diery, ktoré je dosť vidno a okolo ktorých potom ostáva len suchá tráva, tak to už riešim.
Odpovedať
tak to je jasne, ono ked uz sa clovek o nieco stara a potom sa len diva, ako nieco jeho snahu len nici, no kto by len tak ostal chladne sa na to divat, asi nikto. mne by tiez bolo jedno, ci je ten svrcek uzitocny alebo nie, no travnik by som si len tak znicit nenechal
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od znakko:

tak to je jasne, ono ked uz sa clovek o nieco sta…
@znakko uU nas sme sa tiez branili roznym otravam a lapacom, no inak sa po case bohuzial nedalo. Mali sme co docinenia s hrabosmi a bohuzial, inak ako s otravou sa ich proste nedalo zbavit
Odpovedať
Ďakujem za všetky reakcie.. Do všetkých dier som nasypal RATIMORplus, dnes ďalšie 3 diery.. zajtra dostanú niečo gelové.. ide im to dobre... a sused tvrdí, že nemá diery.. neviem čo s nimi, bombardujú jedna radosť..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

Ďakujem za všetky reakcie.. Do všetkých dier som…
@brapene som zvedavá, ako to bude fungovať. Dajte vedieť po čase ako to dopadlo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

Ďakujem za všetky reakcie.. Do všetkých dier som…
@brapene som teda zvedavá a dúfam to zaberie. Ono už som videla prípady, kedy dokázali spraviť takéto hlodavce neuveriteľnú spúšť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?