Štrková príjazdová cesta

Profilova fotka
Ahojte,uvažujeme o štrkovej ceste s parkoviskom,zatial máme makadam a na vrch chceme dať štrk ,lenže ma odhováraju že mám našetriť a počkať a dať dlažbu ( ide asi o 400 štv.) Takže dlažba cca 6000€🤪. Riešime hlavne údržbu v zime,aké máte skúnosti s odhrabovaním snehu? Fréza bude brať aj štrk a že bude z toho bordel...
Odpovedať
1
2
@simonalh je dost mozne ze bude fteza brat aj kamene. Chcete na cestu dlazbu za 15€ m2?
Odpovedať
1. čo bude fréza brať, závisí od jej nastavenia. 2. u vás bývajú ešte zimy so snehom? 3. tých pár dní, čo bude výrazne nasnežené, sa dá parkovať s autom na začiatku príjazdovej cesty. pozri, ak máš tie peniaze, sprav si zámkovú. ak nemáš, tak na ten čas to buď nechaj tak, alebo daj ten štrk. zhutnený makadam je tiež fajn na jazdenie.
Odpovedať
Za 6000€ dáš na 400m2 asfalt a máš pokoj na veky vekov.
Odpovedať
Rosypat 6000€ po ceste, to je celkom luxus.
Odpovedať
@born666 poprosim kontakt na firmu ktora da 400m za 6000€-asfalt.
Odpovedať
Profilova fotka
@bigjamajko tiez si myslim🙄
Odpovedať
@profistavbari 4-5cm asfaltu na 400m2 asi každá ferova firma... KE a PO kraj napr. CESTY KOŠICE
Odpovedať
makadam sa predsa od snehu neodhrabuje... mam zatravnovacky (plastove, do XXX ton na m2) a neodhraboval som ich ani raz. Naco, sneh sa do nich zatlaci.
Odpovedať
Najlacnejsi bude asi beton...
Odpovedať
Profilova fotka
@simonalh je to správne, praktické riešenie, pri dobrom podklade a uzatvorení povrchu jemnejším štrkom je to dostatočné.
Odpovedať
Uplne bez problemu sa s toho bude frezovat/odhrnat sneh. Staci sa ist pozriet do skandinavie kde aj polovica ciest je strkovych a cuduj sa svat v zime ked je tam meter snehu je to odhrnute. O prijazdovkach k RD ani nehovorim. Nie vsade okoli nas tak miluju kocky betonu.
Odpovedať
Profilova fotka
@profistavbari ked k tomu dojde ozvem sa Vam 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nechame makadam asi zatial a hotovo
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon @worker_falcon ano sme pod Krivanom rovno a ked pride zima tak konecna 🙈
Odpovedať
@simonalh mate tam ozaj peknu tu cestu. Ja by som s tym nic nerobil, max. by som to presypal este jemnejsim strkom - ale kludne to moze zostat aj takto... presne takto to mavaju napr. v Holandsku - spravia dobre spodne vrstvy a vrch vysypu uz iba takto kamenom a maju. Ono sa to casom samo zhutni. Jedine minus, pocut ked prichadza auto 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda ale uz sme obj.tatru 15 tomovu s tym jemnejsim sivym,nech uz dobojujeme😏
Odpovedať
Profilova fotka
Toto bola nocna mora
Odpovedať
@simonalh prosím ťa ako to je frakcia? A tu menšiu ste akú objednali?
Odpovedať
Profilova fotka
@mstanka makadam neviem ci je rozny a jemnejsi je tento,tona po 9 eur
Odpovedať
Profilova fotka
@mstanka opytam sa na frakciu zajtra panka co pride s tatrou
Odpovedať
@simonalh budem rada ďakujem...mne sa takéto vždy páčili...máme podobnú al už by sa jej zišlo troška nového makadamu
Odpovedať
Profilova fotka
Cely den sa to zabuje,zajtra odfotim s tym jemnym navrchu
Odpovedať
@simonalh toto bude 16/32 aspon podla oka ale mozno ma opravia co maju lepsie oko. Uzavrite to 0/4 a mate pokoj. Svokra pod Tatrami vysypanu len 0/4 na pasoch a pred garazov a uplne v pohode, raz za 5 rokov trocha dosypu a je.
Odpovedať
Ahojte, idem si po radu. Mám 80m dlhú prístupovú cestu, ktorá je vysypaná drveným betónom. Podlažie už je dostatočne únosné, to už netreba riešiť. Skôr ma zaujíma to, že akú frakciu by som mal dať na finálnu vrstvu. Maximálna hrúbka by mala byť 10 cm. Rád by som sa vyhol frakciám ako napr. 0-32, 0-63, totiž raz-dva sa v nej objaví burina. A takto sme sa dostali aj k tej druhej téme. Ako zabrániť prerastaniu buriny? Pán Kostovský odporučil geotextíliu z polypropylénu. Ževraj funguje na 100%, ale zas povedzme si na rovinu, z finančného hľadiska je to dosť drahá záležitosť, hlavne v mojom prípade. Náhodou nejaké iné nápady, možnosti, vaše skúsenosti?
Odpovedať
@ekino13 frakciu 16-32 makadam
Odpovedať
@ekino13 Cez makadam ti burine neprerastie zospodu, ale v makadame sa zachytia náletové semená a budú vyrastať z neho. Tomu nijako nezabrániš. Burina začne dokonca rásť aj na betóne, keď sa semená uchytia v drobných štrbinách.
Odpovedať
@ekino13 tak my máme aj fóliu a tu hnusnu plazivu budrinu čo vidím u teba máme aj my...
Odpovedať
@ekino13 geotextilia od geomal. Tusim ze 100x5m za 270eur a skusenost velmi dobra. Ale burina narastie aj na makadane ako povedane.
Odpovedať
to ste sa pekne pri tom museli namakat, kym ste ju dali do takehoto stavu.
Odpovedať
@miro107 Mne ponúkli špičkovú geotextíliu s tepelnou úpravou na povrchu, HQPP300K má pevnosť 23 kN/m , cena 1,38 eur/m2 čo je v mojom prípade 500 eur. Otázka je, či to tam vôbec dať.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?