Poľná cesta

Zdravim... Máme rodinný dom, ktorý stojí hneď vedľa vedľajšej poľnej cesty, ktorá vedie ešte k jednému rodinnému domu. Susedný dom je momentálne v dedičskom konaní ale už viem že tam plánujú buď stavať alebo prerábať. Tým pádom chcú rozšíriť danú cestu, ktorá má teraz asi cca 2,5m -3m. Obecné zastupiteľstvo schválilo odkúpenie poľnej cesty za obecnú a aj rozšírenie cesty do našej strany. A moja otázka znie, môžu danú cestu rozšíriť aj bez nášho vedomia??? Lebo nám o tom nikto nedal nič vedieť, dozvedeli sme sa to len náhodou z počutia a potom pri čítaní zverejneného obecného zastupiteľstva.
Odpovedať
@anya796 My nemáme krištáľovú guľu, nevieme veci, ktoré vieš ty. Z toho, čo si napísala sa nedá odpovedať. Je tam veľmi málo informácií. Napr.: Kto je vlastníkom tej poľnej cesty? Kam chcú rozšíriť tú poľnú cestu? Na koho pozemku bude to rozšírenie? Čo to znamená, že "schválili odkúpenie poľnej cesty za obecnú"? Od koho to budú odkupovať? Majiteľ s tým súhlasí? Čo to znamená "rozšírenie cesty do našej strany"? Čo je to naša strana? Ako sa to rozšírenie týka konkrétne teba? Chcú ti zobrať pozemok? V akom je to stave? Je už projekt? Začalo už stavbné konanie? Vydali už tavebné povolenie?
Odpovedať
Nerozumiem,preco nejdes na obecny urad a tam sa neinformujes. Mozno to ani nie je pravda. Kto by kvoli jednemu domu rozsiroval cestu? Ktora obec ma na take nieco peniaze?
Odpovedať
@chrobak7 Vlastnikom danej cesty sú 3 osoby, z ktorých min. jedna už nežije. Rozšíriť cestu chcú do našej strany - teda nášho pozemku...a tým pádom nám vezmú z pozemku. A teraz je ževraj nejaký zákon, podľa ktorého môžu cestu odkúpiť alebo vyvlastniť za obecnú.
Odpovedať
@chrobak7 Pridala som foto Dana cesta je označená oranžovou farbou a náš pozemok zelenou bodkou
Odpovedať
@hoblinka13 no pravda to bude... Keďže viem čí je to dom... Na obecný úrad pôjdem.. len som chcela získať nejaké argumenty .. keďže to už schválili
Odpovedať
Podľa tej mapky je dom na hranici pozemku. Asi by bolo teda komplikované rozšíriť cestu do tejto strany, keďže dom sa nedá posunúť. Obce väčšinou nemajú peniaze na budovanie nových ciest, takže skôr to nevidím reálne. Treba ísť na úrad a pýtať sa tam.
Odpovedať
Profilova fotka
Z pozemku Vám nevezmú. Vyvlastňuje sa iba vo verejnom záujme ( dialnice, železnice, letiská, cesty 1. triedy ?, priemyselné parky ? .....???) . Určite tam nepatrí dáka cestička k domčeku ale ani k sídlisku. Alebo sa mýlim ? Nie som právnik -to je len dáke také právne povedomie.
Odpovedať
@anya796 viete, vaša otázka je rovnaká ako aj odpoveď. "ževraj" "možno" V tom uznesení obce je napísané, rozšírime cestu o meter k Ľudmile do záhrady, že?
Odpovedať
@anya796 Asi bude ľahšie pohľadať tú krištáľovú guľu v pivnici... než od teba dostať nejaké informácie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?