STAVEBNÝ DENNÍK

Dobrý deň, chcel by som zistiť ako mám pokračovať alebo ako sa postupuje v prípade, že stavebný denník mi robila firma na hrubú stavbu, ale neodovzdal mi na základovu dosku.. Podotýkam že s firmou sme skončili, keďže to boli podvodníci. Musím si celý stavebný denník vypracovať od začiatku sám keďže si dom dokončujeme už sami?mám od nich denník na celú hrubú stavbu
Odpovedať
@palo152 dôležité je, čo je uvedené v stavebnom povolení. 1) Ak je stavba realizovaná dodávateľsky, tak je uvedená firma a tá je zodpovedná za vedenie stavebného denníka, tá Vám ho musí aj vydať. Ak počas stavby nastala zmena, treba to formálne vyriešiť. 2) Ak je stavba realizovaná svojpomocne, tak musí byť uvedený stavený dozor a ten je zodpovedný za vedenie stavebného denníka. Podľa toho sa treba zariadiť. V zásade si ho môžete viesť sám, ale finálny podpis, pečiatku musí dať zodpovedná osoba.
Odpovedať
Profilova fotka
@halnas stavebný dozor na stavbe nevedie stavebný denník, používa ho na prebratie prác a prípadné zmeby
Odpovedať
daj to deckam pokreslit a odovzdaj,aj tak to nikto nikdy neotvori
Odpovedať
Profilova fotka
@sonau máte pravdu, ale sú prípady, dnes už toľko nechodia ľudia pomáhať, ale stane sa úraz a o tom je tiež stavebný denník, a poškodený môže vymáhať škodu. Záznam v denníku môže popisovať drobný úraz, poškodený môže žiadať škodu za odtrhnutie končatiny. Organizácia robí dielčiu prácu, nie je zachytené počasie, alebo požiadavka organizácie, že odberateľ má zabezpečiť starostlivosť, (dohodnutú). Počasie sa dodatočne dá zistiť na SHMU, ale lokálne tiež nemusí súhlasiť s priebehom v blízkom okolí.
Odpovedať
@jan45 v tomto state je to hudba buducnosti,momentalne sa vysudit neda nic alebo vsetko ak ma clovek spravne tel cisla a igelitku penazi,pripadne krabicu od topanok,alobal...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@jan45 máte pravdu, z pohľadu zákona vedie stavebný denník stavbyvedúci alebo stavebník. No v praxi automaticky prenášame túto povinnosť na stavebný dozor, pretože vo väčšine prípadov sú naši klienti stavebníci - ľudia, ktorí sa v stavebníctve neorientujú a pre nich je problematické viesť stavebný denník. Taktiež aj každému klientovi odporúčame, aby takto postupoval a túto povinnosť preniesol (samozrejme zmluvne) na svoj stavebný dozor. Už som to bral ako samozrejmosť. Treba tu teda uviesť informácie na pravú mieru a pre korektnosť uvádzam aj tento príspevok. Ďakujem za pripomienku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?